Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

SSZOLEEKA

SSZOLEEKA

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
A Hayes fékeknek szabható a fékvezetéke? Konkréan a mag-ra gondolok...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ha dominánsan városi használat, akkor a BB7 is elég, CleanSweep tárcsával.

ha teheti, akkor juicy.
Nem fog nagyobbat, csak adagolhatóbb.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
még a végén belebonyolódunk:D

én csupán csak arra gondoltam h havas tekerés közben vagy után azért fog rosszabbul a fék mert szennyezödés került a tárcsára! (latyakból vagy valahonnan) ha nem fékezted le rola mindet akkor töröld le róla száraz rongyal.

multkor én is hazajöttem latyakos idös tekerés után és elég dzsuvás volt föleg a hátsó tárcsám...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
csak nem értem, a tárcsának mi baja lehet? látszólag ugyanúgy néz ki mint normálisan

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

a tárcsát h tisztítsam meg? ugye az megtisztul hogyha fékezek. nem a pofákat kéne inkább?

havas ratyis tekerés után megtisztithatod mind2öt de pofával nem tudsz sokmindent csinálni. max a lekaparható rányomodott/rásült koszt valamennyire "leszedni", de tárcsa tisztitás az könnyebben / egyszerübben megoldható ...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
a tárcsát h tisztítsam meg? ugye az megtisztul hogyha fékezek. nem a pofákat kéne inkább?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

bb7 egy árban van a juicy 3al...

ezt mondjuk én kétlem
tudomsáom szerint BB7: ~13 ropi
Juicy3: ~17.3 ropi

igaz h ez nem túl nagy különbség. és szerintem is akkor már jobban megéri a hidraulikus rendszer...

daci: tisztisd meg a tárcsádat. ha tartósan hóba tekersz akkor biztos h gyengébben fog. pláne ha a tárcsára már fekete trugyis latyak is került...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mért van az hogy havazás után alig fog a fékem? (bb7)
meg hóban fékezve elkezd kurva hangosan nyikorogni
kis koptatás után rendbejön újra?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
bb7 egy árban van a juicy 3al... akkor inkább azt, 160as tárcsával, nem kell nagyobb

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

igy van és 160 as méretü tárcsával ;) izlés szerint 185 ös

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Ahoj!
mit gondoltok, egy Avid bb7 vagy egy Juicy5 meg tud tekerni egy Manitou Black Comp telót egy 100 kilós ember esetén?

Hát végül is az lenne a cél hogy meg is fogjon, ha már huzom a kart...
Persze dominánsan városi célra lenne, semmi dh vagy ilyesmi vadulás...

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

attól is függ h mekkora tárcsával használod az adott féket.

160 mm-essel szerintem nem lesz gond!

Hát végül is az lenne a cél hogy meg is fogjon, ha már huzom a kart...
Persze dominánsan városi célra lenne, semmi dh vagy ilyesmi vadulás...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
attól is függ h mekkora tárcsával használod az adott féket.

160 mm-essel szerintem nem lesz gond!

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Ahoj!

mit gondoltok, egy Avid bb7 vagy egy Juicy5 meg tud tekerni egy Manitou Black Comp telót egy 100 kilós ember esetén?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.175 hozzászólás

speciel én 110 kg vagyok és elég a 160-as tárcsa is, igaz nem csirke telókon van.
mellesleg fékerõben nem érzek szignifikáns különbséget a 160/160-as tárcsával használt hfx mag és a 185/160 as magura lujza között.

nálam észre lehet venni a különséget a 160/160 XT és a 180/160 magura marta sl között utóbbi javára. harapósabb. a régi marta 160/160 kombónál is érezhetõen erõsebb. pedig kb azonos merevségû telókon vannak (reba sl 100mm / revelation 426 115mm)

más: az mitól van, hogy kb félóra mászás után a hidegben az xt fékek úgy csináltak, mintha nem akarnának a munkahengerben a dugattyúk visszamenni a helyükre? felkeményedtek a karok és kicsit a tárcsa is beleért a pofába. némi lejtõzés és kar-távolság állítgatás után mondjuk közel teljesen megjavult a dolog, hazaérve a melegben pedig teljesen helyreállt a rend.

ötlet?
:chin:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
háj mindenkinek! szerintetek egy mali slalom m2 váz és egy Drop-off 3-as teló elbir code 5 rendszert 203-as tárcsákkal, vagy csavarodik?
köci
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lehet hogy ugyanazt a feket hasznalva nagyobb tarcsaval mar erezhetobb lenne a kulonbseg.

de az is lehet hogy nem :)

Bar nekem volt 4dugos xt-m 160-assal elol-hatul, aztan 180/160, aztan 203/180 is. eszre lehetett venni hogy jobban harap.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
speciel én 110 kg vagyok és elég a 160-as tárcsa is, igaz nem csirke telókon van.
mellesleg fékerõben nem érzek szignifikáns különbséget a 160/160-as tárcsával használt hfx mag és a 185/160 as magura lujza között.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rendes villa [valami 30+ becsuszokkal mondjuk egy Tora legalabb] plusz 180-as tarcsa. Es akkor mar erezni fogsz kuloNbseget.

a Dart-ot megeszi reggelire a 200-as tarcsa. szerintem.

thez: van ertelme XTR nyereg + XT kar kombonak? Mert elvileg a servo akarmi miatt a fekpofa messzebb ul a tarcsatol a XT nyeregben. Nomost ha az XTR-ben meg nem, akkor ott elvileg nem ervenyesul a servo. vagy?

Goodridge-el lesz 180/160 hope floating tarcsaval :matrix:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gabrowich

gabrowich

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
rocx shox dart two...tényleg picit tuloztam h gyorul,de volt már olyan h joval nagyobb fékhatásra lett volna szukség..