Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
lehet hogy a féktest nincsen rendesen meghúzva....vagy újra be kéne állítani

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

a tárcsa rendbe van teljesen? meg a kerék jól be lett huzva a gyorszárral?

azt én nem tudom h a féktestnek mi baja lehetne... :chin:

A kerékagyra ráhúztam, hátha laza, de nem volt az. Rendesen van és volt is gyorszárral rögzítve. Még egy dolog merült fel a tárcsával kapcsolatban. Hogy az alubak és az acéltárcsát összetartó szegecsek (mert ugye XTR '07 tárcsa) "ropognak". De mivel a féktestnél érzem egyedül a recsegést... Ezt elvetettem...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
a tárcsa rendbe van teljesen? meg a kerék jól be lett huzva a gyorszárral?

azt én nem tudom h a féktestnek mi baja lehetne... :chin:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Sziasztok! Adott a hátsó Juicy 5 fékem XTR '07es tárcsával. Ha álló helyzetben behúzom a féket és mozgatom picit elõre-hátra a bringát, éles recsegõ hang jön a féktestbõl. Ha kézzel megfogom a féktestet és mozgatom a bringát, érzem a vibrációt, így valószínûsítem, hogy itt lehet a probléma. Menet közben, lassú tempónál is hallatja hangját. A fékerõt picit nyúlósabbnak érzem, de nem vészes. A betétek helyükön vannak rendesen, megnéztem. Tovább nem mertem kontárkodni... Az elsõ fékkel nincs gond. Rendben mûködik.
Szerintem viszem szervízbe, de hátha valakinek van ötlete, mi lehet a probléma.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Rob ajánlata a Shimano SIS.....nem hülyeség, váltóim azzal mennek ás tényleg nem rosszak...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Mennyi pénzt áldozol rá? Nekem 300 Ft-os fehér Acor bowdenház van, meg Jagwire köszörült, rozsdamentes bowdenszál, és nagyon jó eddig.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 posts
Milyen legyen az a jófajta bowden a bb5-höz? Konkrét ajánlat? Igaz hogy hátsóféknél nagyon érezhetõ a bowden nyúúúlás?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
BB5 nagyon jó választás, SD7 kar is! Még valami jóféle bowdenezés, aztán hmmmm :P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 posts
Avid bb5 9000.-sd7 4000.- jó vételnek számít? ócsón jót alapon szeretném feltárcsázni a nyergest,de szeretném új cuccal.(ezek új motyó árai)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
formula?
nem is tudom, hogy nagyszériában gyárt-e más egyáltalán.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Milyen 140-es féktárcsa elérhetõ itthon az XTR-en és a Hope-on kívül?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Olaj barmitol kerulhet a tarcsara, akar meg attol is hogy belemesz egy olajos tocsaba. De azert szerintem se kell osszekenni a lancot, majdnem szaraz lanccal is jol mukodik a kero, es amugy is elobb fog megnyulni mint elkopni.

Amit BBerki ir az akkor lehet igaz , ha tobbnyire femes a betet, hiszen akkor nem nagyon tud mibe belediffundalodni ugy az olaj hogy ne lehessen kimosni. Persze vannak makacs foltok amik nehezen jonnek ki ;)
Viszont nem feltetlen van a feluleten szennyezoanyag , de ha mar biztos hogy az okozza akkor erdemes eltavolitani minel hamarabb. Tisztitasra sztem csak olyan szert erdemes hasznalni ami oldja azt a fajta olajat ami rakerult a feluletre es nem ken.
Itt van pl a mindentudo nem reklam, de jo :D

A szukseges mennyisegu tarcsafekezesben gazdag boldog uj evet mindenkinek.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
legyen HOPE is:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Bocsánat, ha volt már. Avid fékek szerelése, szervízelése.

Juicy 7

BB7
http://www.youtube.com/watch?v=x1kezXQVnLY&feature=related

BB5
http://www.youtube.com/watch?v=H5zjUaTAQmY&feature=related

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mert ugye a kanyar meg a centrifuga meg az erõk :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

Szép-szép ez a sok, néha hosszú eszmefuttatás, csak éppen a legfontosabb dolgot felejtõdik el: egy mechanikus tárcsaféknél mi is olajozza össze a betétet meg a tárcsát...?:chin:

semmi, egy normális embernél, egy normálatlannál( ezt ne vegye senki magára) az simán össze tudja olajozni, pl: láncra ráken ezerkiló olajat amik menetközben átrepülnek a tárcsára.:)

Edit: én is zsiroztam már nem egyszer öszze, de miután letöröltem nem volt semmi baja.
Én csak olyan hszeken szoktam felhuzni magam hogy: minden jó, fék be van állitva, pofat hónapok óta koptatom, nem koszos a tárcsa se, de mégsem fog. (és itt a minden jóval van abajom) :D

Nah jó én itt feladom és nem irok többet. mert még sárgalapot kapok a sok irásért.

Úgy látom Maggi érti a lényeget :D:D
"Minden hülyeség" by Tomidny

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hát mondjuk én is szereltem "szakértõ" barátommal és õ gépzsíros kézzel gond nélkül vette ki a fékbetéteket, meg szedte le a tárcsát :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szép-szép ez a sok, néha hosszú eszmefuttatás, csak éppen a legfontosabb dolog felejtõdik el: egy mechanikus tárcsaféknél mi is olajozza össze a betétet meg a tárcsát...?:chin:

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Judit: ha még mindig nem tudod mi a hiba, akkor (lehetséges hogy nem értesz hozzá) elviszed bringaszervizbe és 2 azaz 2 perc alatt meg kell hogy mondják mi a baja.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
zsiroldóval óvatosan, ha befújod a tárcsát vagy pofát zsiroldóval utána azt le is kell mosni róla.
Ha olajat kap a pofa és mondjuk bele is égeted, akkor az már nem lesz jobb a zsiroldótol. Érdekes mondjuk az is, hogy nekem eddig bármilyen szennyezõdést kapott is a pofa, sose volt vele baj 2 napnál hoszzabb ideig, (deore mechanikus féknél se meg a mostani deore/lx hidrásoknál se)

Volt olyan, hogy roszz volt a becsatlakozása a hátsó munkahengernek és folyt az olaj a pofákra, meghuztam, lemostam sima mosogatószerrel az olajban áztatot pofát, aztán átmostam vizzel, megcsiszoltam a felületet és tádámm, semmi baja nem volt utána.

Nemtudom ti mire vagy mivel kenitek a pofákat, hogy hónapokig szar.
És ha már tényleg hónapok óta szar, és használni is szeretnd akkor beruházol két pár új pofára, máskor pedig jobban vigyázol rá.
Jah és ne csodálkozzatok hogy nem fog egy olyan fék, ami be sincs állitva rendesen illetve öszzeolajjozátoka pofát.

Edit: azt még tegyuk hozzá, hogy nekem volt már olyan, hogy nem kopott be a pofa 2 hónapig, bár az az én hibám volt, mert nem fékeztem vele intenziven:D

Edit2: viszzaolvastam, szal új pofa meg minden jó szeritned, akkor 95 %ban roszzul van beállitva, de mindenképp akkor is fognia kellene, vagy a második lehetõség az az hogy vettél új pofát, de a tárcsán maradt az olaj, kipróbáltad összekented az új pofát is... Más lehetõség nincs, mivel egy mechanikus fékbe nem lehet kárt tenni.