Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

igaz cl-es..

Már meglett. Hone, Saint karral. Vagy mondhatnám, hogy LX+XT Dark Edition :)
A CL-nek asszem mégis utána kell kérdeznem. Fõ gondom, hogy pl. Mavic, DT, és még többi kerékgyártó 6 csavarossal dolgozik. Nem tudom, melyikre szavazzak.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
ne legyunk mar naivan keremszepen. a boltban, ahol vetted kotelesek kicserelni, az, hogy a boltos ezt a nagykerrel hogyan jatsza le, mar legyen az o baja.
Ha kolbaszt zabalok, akkor engem sem erdekel, hogy kuzdott-e a boller a gyesznyoval, oldja meg, az a dolga.

koca: tobb helyrol is hallotal 08as XT parat? urban legend szinten, vagy kozelebbi?

----

FÁJVÓ

----

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Egy segítõ szándékú belekotyogást ha megengedtek... Technikai oldalában nem vagyok otthon, de a garancia terén igen. A gond az, hogy a kisker számít, ahol vetted, mert egyedül vele kötöttél szerzõdést. Az más kérdés, hogy a bpi nagyker sem mondhat(na) ilyet, mivel a 151/2003. korm. rendelet alapján kompletten kerékpárra 1 év kötelezõ jótállás van, ez alól kivétel, darabka, alkatrész, fõalkatrész nincs, a teljes cucc használhatóságáért felel. Kivéve ha bizonyítja (külsõs szakvéleménnyel pl.), hogy nem gyári hiba, hanem te rontottad el. Ez a magyar szabály, itthoni kiskerre.

Viszont az egész EU-ban harmonizált szabályok alapján 6 hónap mindenképp van rá, ugyanilyen feltételekkel! Szóval meg kellene böködni kicsit a kiskert, hogy álljon a sarkára, no meg érdemes lenne megnézni az ottani szabályokat, fogyasztóvédelem honlapján pl. biztos fent van, cirka ugyanaz kell legyen, mint amit fent leírtam.

Bocs az offért.

hat sracok, koszonom a hasznos es gyors valaszokat. Ezek fenyeben most mar maskepp allok en is a dologhoz. A kiskereskedovel, tehat ahol vettem a szajret, ott nincs semmi baj, a pali az jo haverom. Neki mondtak ezt a nagykernel, ahol o szerezte be a fekeket. Ezeket majd elmondom neki is, meg kicsit hatra talpra all es megoldodik. A helyzet az , amit meg meselt hogy SRAM-eknal most szimmeringek is ki vannak fogyva es varnak 1 szallitmanyt amin jonnek azok is.Tehat ha akarnak se tudnak most javitani a fekeket. Viszont egy masik pali, 2 feket is kuldott vissza ezen a kiskereskedon keresztul ugyanoda, meg decemberben. Azota ott van, ugyan csak a cserealkatresz hiany miatt. Na de remelem a legjobbakat.
...Ez lesz keremszeppen...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=118148&cat=17

Henger ennyiért?! igaz cl-es..

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Elsõként megeresztenék egy levelet a SRAM felé, alaposan leírva a problémát. A fékét, és a garancia érvényesítését. Nem egyszer történt meg, hogy az anyacég a nagykerrel kicseréltette a nyerget, cipõt, stb., vagy a nagykert megkerülve maga intézte a dolgot. Normális országokban ez így mûködik, mert ott tudják, hogy a fogyasztóból élnek. Ehhez kell érvényes garanciapapír, vagy számla, ami remélem van.
Ha nem jársz sikerrel, azonnal menj a fogyasztóvédelemhez! A gyártó az összes alkatrészhez adta a nevét, nem? Akkor vállalják a felelõsséget is érte.
Race, no Rest!

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

de de... Budapesti szerviz... A forgalmazo az erdelyi, es a pesti szervizbe hordja a fekeket. Ott mondtak neki ezt, o sem tehet sokkal tobbet. Megveszi a szimmeringeket es kicsereli o maga.

Egy segítõ szándékú belekotyogást ha megengedtek... Technikai oldalában nem vagyok otthon, de a garancia terén igen. A gond az, hogy a kisker számít, ahol vetted, mert egyedül vele kötöttél szerzõdést. Az más kérdés, hogy a bpi nagyker sem mondhat(na) ilyet, mivel a 151/2003. korm. rendelet alapján kompletten kerékpárra 1 év kötelezõ jótállás van, ez alól kivétel, darabka, alkatrész, fõalkatrész nincs, a teljes cucc használhatóságáért felel. Kivéve ha bizonyítja (külsõs szakvéleménnyel pl.), hogy nem gyári hiba, hanem te rontottad el. Ez a magyar szabály, itthoni kiskerre.

Viszont az egész EU-ban harmonizált szabályok alapján 6 hónap mindenképp van rá, ugyanilyen feltételekkel! Szóval meg kellene böködni kicsit a kiskert, hogy álljon a sarkára, no meg érdemes lenne megnézni az ottani szabályokat, fogyasztóvédelem honlapján pl. biztos fent van, cirka ugyanaz kell legyen, mint amit fent leírtam.

Bocs az offért.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

ez bizony tényleg szar ügy...
de akkor mire van egy hidraulikus féknél gari ha nem a "tömitettségére" :chin:

hat ez az amit en sem ertek igazabol. Tulajdonkeppen semmi mas nem igazan romolhat el benne mint : tomitesek es a fekkarban esetleg az olaj pompahoz tartozo aprosagok. minden mas csak a "vas" ami nem romolhat el ha csak osze nem torod.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ezt nem Magyarországon mondták, igaz?

de de... Budapesti szerviz... A forgalmazo az erdelyi, es a pesti szervizbe hordja a fekeket. Ott mondtak neki ezt, o sem tehet sokkal tobbet. Megveszi a szimmeringeket es kicsereli o maga.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez bizony tényleg szar ügy...
de akkor mire van egy hidraulikus féknél gari ha nem a "tömitettségére" :chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt nem Magyarországon mondták, igaz?

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
emberek ! ient hallottatok mar ? Elkezdett folyni a Juicy 3asom a dugattyunal. Erre felhivom a boltot es elmeselem, erre azt mondjak hogy sajna a szerviz, (ugyertem a hivatalos SRAM/AVID/RS...) szerviz erre nem vallal garanciat. Tehat ami egyszer szimmering hiba az nem garancias, szimmeringre 1 oranyi garancia sincs. :( Azt mondtak ha megveszem a szimmeringet, akkor kicserelik. :( nagyon elszomorito az ugy.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Mennyi idõ alatt lehet rendesen lelégteleníteni 1 avid juicy 5-ös féket?
Kb 1 órája légtelenítetem de még mindig jönnek azok a gonosz kis buborékok.:D
Persze csak akkor amikor már azt hiszem hogy kész.

Hamarabb kellett volna megkérdeznem mert jó lett.:D

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Mennyi idõ alatt lehet rendesen lelégteleníteni 1 avid juicy 5-ös féket?
Kb 1 órája légtelenítetem de még mindig jönnek azok a gonosz kis buborékok.:D
Persze csak akkor amikor már azt hiszem hogy kész.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

basszameeeeeeg, az uj 08as XT fekem elol/hatul ereszti az olajat.... :(

:wtf: szomorúan hallom...

már nem ez az elsö akitöl hallom :chin:

szerencsére az enyém még kiváló :P kopp-kopp

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

naja, most olvasom. puhulast en sem ereztem, csak iszonyatosan sikit a fek, es nulla fekero van, a tunetek meg detto nekem is, eloszor azt hittem, hogy valami felcsapodott, lejtozes utan megint fog, leteszem, legkozelebb megintcsak zero fekero...... es raadasul mindketto!!!!! ekkora luzer vagyok, h kettot is kifogok???? pffffffffffff........

Hat igen, ket ilyent is kifogni .... ehez is szerencse kell :( na de kov. heten futok vissza vele, gariban van, remelem kicserelik. Csak hogy addig nem tekerek fek nelkul. Asszem :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Oh ...error van. Kepzeljetek,kb4 honapos a fekem es egyszer csak elfogyott a fekero. Gondoltam (akkor) hogy biztos valami rafolyt a tarcsara,nem baj ... megoldjuk. Mentem is a hegyre, lefele kicsit megporkoltem, ujra kezdett fogni. Ok. Letettem a bikeot, masnap persze ugyanaz... semmi fek. Na ez igy ment egy hetig, ma kiszedtem a pofakat, mert igy mar nagyon gyanus volt, s haat ... mit latok... olaj a pofakon. Nezem kozelebbrol a fektestet. haat ott meg folyik az egyik dugattyu. Egy hatso Avid Juicy 3 rol van szo. Letezik hogy annyi olaj folyt volna el hogy bekoszolja a pofakat de meg mindig nem erzodik a fekkaron a puhulas , a levegos feeling ? Mert igazabol nem erzodott a karon. Meg valoszinu hogy kifogtam egy gyarilag selejtet ?

naja, most olvasom. puhulast en sem ereztem, csak iszonyatosan sikit a fek, es nulla fekero van, a tunetek meg detto nekem is, eloszor azt hittem, hogy valami felcsapodott, lejtozes utan megint fog, leteszem, legkozelebb megintcsak zero fekero...... es raadasul mindketto!!!!! ekkora luzer vagyok, h kettot is kifogok???? pffffffffffff........

----

FÁJVÓ

----

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

tehat akkor ma elobb feltett kerdesem ... szoval nem vagyok egyedul :(

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

----

FÁJVÓ

----

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok!
Lenne egy kérésem: Elvesztettem az Avid bb7 manualját és most kellene nekem, Nem tud valaki belinkelni vagy adni nekem egyet, lehetõleg pdf formátumban?

Íme:
http://www.sram.com/...ID=1&subcatID=1
Race, no Rest!

Gasy

Gasy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérésem: Elvesztettem az Avid bb7 manualját és most kellene nekem, Nem tud valaki belinkelni vagy adni nekem egyet, lehetõleg pdf formátumban?
Magyarul lenne a legjobb, de a némettel is elboldogulok, esetleg angol...

Elõre is köszönöm!

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.:bananadan
Hogy lehet ide userbart tenni?