Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2008. October 11. - 20:41

Olyan Alivios Lx-es cuccba én is majdnem beruháztam. Jó vétel lett volna.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. October 11. - 20:04

Nekem a stroker trail hátul egy hónapja van meg , azóta minden hétvégén voltam vele kinnt lejtõzni , de még most sem fog.....
mitcsináljak? csiszoljam fel a betétet kicsit? vagy csak legyk türelmes?
ennyire nehezen kopnak a gyári fémes betétek benne?
Nemrég szereltem a teleszkópom (Fox), a kifolyt olaj ráment a tárcsára, betétre, csak alkohol volt itthon, azzal mostam le, utána sehogy sem akart fogni a fékem.
Vettem foltisztító benzint (~560 Ft/liter), azzal is lemostam és néhány könnyebb fékezés után elkezdett fogni, majd ahogy kiértem a földútra elengedtem a kicsikét, hogy jó poros legyen aztán már tökéletes lett. Most már fejre tudok állni (kb 10km sem kellet, de egybõl lefelé mentem).
Volt olyan is hogy túra közben folyt ki olaj telóból (szétgyepált marzocchi), letöröltem, vettem Coca-Cola-t, ráöntöttem, szórtam bele földet, finom port, behúztam párszor hogy beletapadjon a pofába, majd megint öntöttem rá Kólát, aztán már használható lett, de visított mint a fene.
Szerintem próbálkozz elõszõr a folttisztító benzinnel, amelyikre rá van írva hogy maradék nélkül elpárolog.
Posted 2008. October 11. - 19:30

nem,a hirdetésekben LX szerepelt de valamilyen oknál fogva alivio járt hozzá
itt a megoldás.a szöveg volt a rossz, a kép a jó - jót kaptál, ez szerepelt az akcióban.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. October 11. - 19:12

nem,a hirdetésekben LX szerepelt de valamilyen oknál fogva alivio járt hozzáakkor vegul is nem lx-et vett a srac???
Posted 2008. October 11. - 19:11

xtr-ven 2007-es en sem voltam meg elegdve vele it alfoldon aztan felmentem vele bukkbe elso komoly lejton be kopott,azota alom
Nekem a stroker trail hátul egy hónapja van meg , azóta minden hétvégén voltam vele kinnt lejtõzni , de még most sem fog.....
Posted 2008. October 11. - 19:04

Nem ismerem a strokert de az XT fékben az xtr betétek 1/2 óra alatt elérték a csúcs hatásukat, ha 100 fékezett fordulat után sem nõtt a fékhatás akkor valami nem stimmel !!(szerintem annyira kemény nem lehet)
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2008. October 11. - 19:02

egy darab (hangsúlyozom, nem egy pár!) olyan fék ára féktárcsával 19900 huf, valamelyik tavaszi bikemagban benne is van. szerinted akkor jól jártál?.. vagy igy is megérte az egész kompletten??

vonatkoztass el attól, hogy mi van ráírva, koncentrálj arra, hogy ennyi pénzért semmilyen hidraulikus tárcsaféket nem lehet venni párban. arról nem is beszélve, hogy agyakat meg gyakorlatilag kapál hozzá ingyen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. October 11. - 19:00

Agyakkal együtt így sem volt rossz,amúgy én is majdnem megettem
és zsákoltam belõle
Posted 2008. October 11. - 18:16

Agyakkal együtt így sem volt rossz,amúgy én is majdnem megettemMenjek vissza a boltba verjem ki a hepajt vagy igy is megérte az egész kompletten??Mitévõ legyek? Elõre is köszönöm a válaszokat
és zsákoltam belõle
Posted 2008. October 11. - 17:33

Posted 2008. October 11. - 17:29

Érdeklõdni szeretnék h mi tévõ legyek.Még nem vagyok nem nagy bicós lehet azért is jártam igy.... Vásároltam Shimano hidrás fékrendszert elõre-hátra BR-M485, SM-RT53 160-as tárcsákkal, vmi sima Shimanos feliratú hidrás fékkarral és LX elsõ és hátsó agyat. Minden teljesen új boltban vettem 25.000 Ft-ért. Szerintetek jó vétel volt?? És itt jön a nagy kérdésem h a boltban azt mondták meg a szórólapra is az van nyomtatva h minden LX cucc (agyakra rá is van irva másra nincs) rákérdeztem a boltban mondták a Shimano gyárt szérián kivüli terméket és ezek azok csak nincs kiirva rá h LX!! Most akkor ennyire hülye voltam h elhittem vagy... mert a kodok alapján Alivio szintû cucc az agyak kivételével. Menjek vissza a boltba verjem ki a hepajt vagy igy is megérte az egész kompletten??Mitévõ legyek? Elõre is köszönöm a válaszokat
Posted 2008. October 10. - 21:12

Már készülök, de hogy mikor?
Amúgy köcc.
nincs mit, gyere bármikor
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. October 10. - 19:02

Posted 2008. October 10. - 15:56

Posted 2008. October 10. - 13:46

lehet kell hozzájuk testsúly és tökéletesen adagohatóaka shimano fékek hope tárcsákon érzésre jobban fognak.
a hayes amugy digitális fék, és érdekes módon mind, amit a tigger felsorolt, ilyen 1-0 fék. fog, nem fog.
a shimano meg az avidok ezzel szemben jobban adagolhatóak.
bár nekem nem igazán jön be az új xt fékkar érzése. vagyis a fogása. ezen a téren még mindig a 755-ös xt viszi a prímet. (a négydugattyús fém fékcsöves)

én spec a 4 dugattyús xt-t utáltam a legjobban, az vmi hihetetlen takony érzés volt
avidokból még a code tetszett de abból az elsõ szériából nagyon sok garis volt, meg amúgyis elég nyûgõs cucc.
apr, arpi faktorból a Paraferee szokott írogatni de ebbe a topikban nem sûrün..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 10. - 12:47

2008XT és Stroker Trail közül egyértelmû melyiket?(XT?)
Nem egyértelmû, de inkább xt xtr tárcsával (az xt elvileg többet tud: free stroke, servo wave)
mezei bicajos (se velo, se factor

Posted 2008. October 10. - 12:40

a shimano fékek hope tárcsákon érzésre jobban fognak.Hát általában jobban szeretik a fékek a saját tárcsájukat. Persze vannak extrém esetek, amikor egy fék jobban fog valami más tárcsával, de ugyanez igaz fordítva is...
a hayes amugy digitális fék, és érdekes módon mind, amit a tigger felsorolt, ilyen 1-0 fék. fog, nem fog.
a shimano meg az avidok ezzel szemben jobban adagolhatóak.
bár nekem nem igazán jön be az új xt fékkar érzése. vagyis a fogása. ezen a téren még mindig a 755-ös xt viszi a prímet. (a négydugattyús fém fékcsöves)
Posted 2008. October 10. - 11:27

Posted 2008. October 10. - 11:19

mivel alapból egyik fékhez sem jár tárcsa,azért nem értettem.vagy a shimano máshogy viselkedik saját cl tárcsával??center lock vs 6 csavaros
Posted 2008. October 10. - 11:17

center lock vs 6 csavarosha ez az xt vs stroker témához van írva,akkor az agynak mi köze hozzá?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való