Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Egy jól mûködõ Avid BB7 és Juicy 5-ös közül azonos tárcsaátmérõ esetén melyik fék fog erõsebben? Olyan írjon, aki mindkettõt használta már.
( "CJ-k" kíméljenek! :D )

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
elméletileg kapható külön is csak a kar.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Kapható xt hidraulikus fékkar külön, minden nélkül? Vagy csak egybe?

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és annyira nem is jó, mint amennyire drága.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Igen, The Cleg. Hát valami súgta nekem, hogy nem olcsó. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez a Cleg, nem?

mar egy ideje csinaljak, barom draga, de leginkabb azert mert kezzel marjak nagyjabol az utolso csavarig. azt hogy mennyire jo is, nemtudom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://www.cyclingne...inder_underside

Õróla tud valaki valamit? Német bicajos újságban láttam elõször.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Mivel rosszabb a Ryde??

Mivel másabb a Trail?? Csak a kar távolságát lehet állitani nem???

kar távolságát, plusz a trailben nagyobb a fékbetét..
dupla olyan jól is fog ryde nál
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

wolfgabor

wolfgabor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Mivel rosszabb a Ryde??

Mivel másabb a Trail?? Csak a kar távolságát lehet állitani nem???

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ryde rosszabb.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok
biztos volt már sokszor téma Avid Juicy 5 ill 7 rõl mit lehet tudni ?intenzív dh használatra
a stroker ryde sokkal roszabb mint a trail? hfx 9 felejtõs ezekhez képest?

RIDE OR DIE! :scared:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az nem lehet, hogy a telóból gyün' az olaj?

Nem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az nem lehet, hogy a telóból gyün' az olaj?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Fõleg az érintkezõn...
Hát olajos tuti nem illett hogy legyen, nekem mikor... nem tudom min (tán centírozás) volt a kerék utána Budamarcin volt nem kis meglepetés számomra a fékhatás harmadolódása. Féktisztítóspray, kis kegyetlenkedés és jó lett. Egy próbát megér...

Tuti nem olajos sem a pofa, sem a tárcsa. Spéci féktisztítóm nincs, "csak" 96%-os alkoholom, amit ez nem szed le, azt más sem. De ezzel is csak úgy áttöröltem a tárcsát bütykölés után annak ellenére, hogy nem lett olajos a tárcsa. Utána persze újra össze kell kopni a rendszernek, hogy visszatérjen az alkoholozás elõtti fékhatás.

Felcseréltem az elsõ és a hátsó fékbetéteket, beállítottam újra a pofákat ahogy kell, és nem változott semmit a fékhatás...

A tárcsák nem olajosak, nem kékek, szóval kosz és megsütés kizárt.
Rebám van, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy kolbász a villa.
SD7-es fékkarokkal használom, elõtte mûanyag sram 7.0 volt, a cserével erõsebb lett a fék és jobban adagolható. A bovdenhúzást minimálisra állítottam, úgy használom, közelre állított fékpofákkal. Próbáltam max. húzáson is, távolabbi bal pofával, de úgy kevésbé erõs a fékérzés és az is adagolhatatlan.

Eddig a bowdenezésen kívül minden hibátlannak tûnik. (Pedig azok is relatíve újak, elmocskolódás kizárva.)
Barna jagwire kevláros házakat használok, asszem szintén jagwire köszörült rozsdamentes bovdenekkel.
Ezek lennének szarok és túl rugalmasak???

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nekem elegge megsult a hatso XT tarcsam (kek szinu lett), de a fekhatasra ez nem volt hatassal.

----

FÁJVÓ

----

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Új Avid pofákat vettem bele, kevláros jagwire ház, rozsdamentes köszörült bovdenek, faszán be van állítva, mégsem fog úgy a fék ahogy kellene. A bekopáson már túl vagyok. Olaj nem ment sem a pofákra, sem a tárcsákra.

Ha megsül, az a fékezõ felületen is látszik, vagy csak a tárcsa küllõin?

Fõleg az érintkezõn...
Hát olajos tuti nem illett hogy legyen, nekem mikor... nem tudom min (tán centírozás) volt a kerék utána Budamarcin volt nem kis meglepetés számomra a fékhatás harmadolódása. Féktisztítóspray, kis kegyetlenkedés és jó lett. Egy próbát megér...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!!!

Irnátok pár szót a Hayes Stroker-rõl???Nekem cc-re kellene.Várom a véleményeket!!!

Köszi!!!

Üdv!!!

qrva jó

ez pont egy pár szó volt -ja a ryde az szar a trail a jó-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Azaz új bowden milyen? Nekem az gyanus, meg a pofa mennyit kapott, nyúztad kicsit?
Ha megsütöd a tárcsát akkor az látszik rajta...

Új Avid pofákat vettem bele, kevláros jagwire ház, rozsdamentes köszörült bovdenek, faszán be van állítva, mégsem fog úgy a fék ahogy kellene. A bekopáson már túl vagyok. Olaj nem ment sem a pofákra, sem a tárcsákra.

Ha megsül, az a fékezõ felületen is látszik, vagy csak a tárcsa küllõin?

wolfgabor

wolfgabor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!!!

Irnátok pár szót a Hayes Stroker-rõl???Nekem cc-re kellene.Várom a véleményeket!!!

Köszi!!!

Üdv!!!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Azaz új bowden milyen? Nekem az gyanus, meg a pofa mennyit kapott, nyúztad kicsit?
Ha megsütöd a tárcsát akkor az látszik rajta...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám