Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

1 hónapja használok XT '08 féket 180as és 160as XTR tárcsákkal. Ma reggel elmentem tekerni (0 fok lehetett) és fél óra után azt vettem észre, hogy mind a 2 fék nagyon felkeményedett. Az elsõ alaphelyzetben kicsit fogta a tárcsát és nagyon pici fékkarbehúzás (pár mm) után már fogott is. Hazajöttem megvártam még felmelegszenek a fékek szobahõmérsékletre. Már nem annyira kemények, de még mindig messze vannak a régi, helyes mûködéstõl, az elsõ fék továbbra is fogja kicsit a tárcsát.
Mi a tõl lehet ez???

Hétvégén +5 fokban tökéletesen mûködött még.

Köszi.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ha jól emlékszem az avid 185ös tárcsára adapterez, sh meg 180ast csinál. Ha nem ilyen méretet használsz akkor menni fog vagy vehetsz konvertert, pl ilyet:
http://boneshaker.hu...lt_adapter.html

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
Sziasztok!

Juicy 7-es féket centerlockos aggyal (775) hogyan lehet összeházasítani?
CL adapterrel passzolni fog?
wh775-ös kerékszettet vennék, de a meglévõ avid fékeket használnám, mert nagyon elégedett vagyok velük.

Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, Gyõrben volt, de már nem nem foglalkoznak vele.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem úgy rémlik hogy gyõrben van forgalmazója. de lehet hogy már nincs...
köszi a linkeket, majd gondolkozok a külföldrõl rendelésen.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

tudja esetleg valaki hogy hope floating rotort lehet e itthon kapni?
még kb egy éve láttam is a magyar kereskedõ oldalát, de most valahogy nem akarja a google kidobni. ha valaki beszúrna egy linket, vagy mondana valami pesti boltot ahol tartanak ilyet többféle színben és méretben akkor azt megköszönném.

Itthon szerintem nem kapható. Külföldi online boltokban érdemes körbenézni.

http://bike-componen...547b3da27c46292

http://www.chainreactioncycles.com/

http://www4.hibike.c...536c916dad22958

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
tudja esetleg valaki hogy hope floating rotort lehet e itthon kapni?
még kb egy éve láttam is a magyar kereskedõ oldalát, de most valahogy nem akarja a google kidobni. ha valaki beszúrna egy linket, vagy mondana valami pesti boltot ahol tartanak ilyet többféle színben és méretben akkor azt megköszönném.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Mennyi idõs a fék? Szerintem a karban lévõ egyik tömítés fáradhatott el. Legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják. De érdemes a munkahengereket is befúlyni valami kenõanyaggal.

Még nincs 4 hónapos. Bevittem ma az Imperatorba, kiderült, hogy az o-gyûrûvel van gond. Nem volt nekik raktáron, de a Mester összerakta úgy, hogy majdnem tökéletes. De csak majdnem. Úgyhogy amint visszacuccolok Pestre, megy gariba javításra.
stumpjumpa

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hy lenne egy kis problémám.hope moto v2 esem nem volt használva 3 hónapig és most megint használtam de le is vettem mert betunyult a fék.nem fog már olyan szépen mint régen a régent ugy értsétek hogy juliusban vettem és azota volt használva nyár végéig.mi lehet az oka? csak kezdjem el ujra használni és csokolom be áll magátol vagy buzerálnom is kellene

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Mennyi idõs a fék? Szerintem a karban lévõ egyik tömítés fáradhatott el. Legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják. De érdemes a munkahengereket is befúlyni valami kenõanyaggal.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Visszatoltam, nem oldotta meg, bár a végén már ideges voltam, besötétedett és fáztam. Ha meg úgyis elszállt a rugó, akkor mindenképpen szervíz, ott meg gondolom belövik pöpecre. Csak azt nem tudom, hogy ez garis hiba-e és ha igen, akkor Pécsett is megcsinálják-e garanciásan, vagy vissza kell vinnem Pestre.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Told vissza a munkahengert, szerintem megoldja a gondot. Ha mminden igaz avidnál is "megakad", ha túltolod.. csavarnyúzó feszegetés...
Bár nem vagyok benne biztos, majd a többiek.. ;)

Ride everywhere.

.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Akkor a rugó szállt el, de nem tudom hogyan, totál nem vettem észre semmit. Nem áll vissza a kar alaphelyzetbe. Azt hittem, a hengerek vannak beragadva és jó szokásomhoz híven elkezdtem barmolni. Most már ráadásul totál bent is fog a fék, majdnem markolatnál és tök ilyen taknyos-nyúlós érzése van, mintha levegõs lenne. Attól fellevegõsödhet, hogy a féktestet levéve behúztam tökig a kart, ugye nem?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Sebaj, megszoktuk ;)

Nekem amikor letört a Sram/Grimeca fékemrõl a fékcsõ, akkor is nagyon szépen visszanyomta a kart a rugó.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hmmm

tam most igen nagy baromsagot mondott
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

hidraulikus fekkarokban nem nagyon szokik lenni. kiveve a shimano servo-s karjai. szerintem az olaj visszatolja annyira hogy ne kelljen bele rugo. miert?

bazz........
:wallbange

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem, nem

fékkarban van rugó általában a dugattyú után. Mindegyik hidrósban, igy áll vissza alaphelyzetbe és szivja magával a munkahengereket is

uff

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hidraulikus fekkarokban nem nagyon szokik lenni. kiveve a shimano servo-s karjai. szerintem az olaj visszatolja annyira hogy ne kelljen bele rugo. miert?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Avid Juicy 5-ben a fékkarnál van valami rugó, ami visszahúzza a kart alaphelyzetbe, vagy a hidraulikától mozog vissza?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szervilezésrõl még annyira sokat nem tudni, ujak, nem volt még gond veluk, fékerõben is jok....

de szerintem alkatrészellátásban a shimano-t semmi sem übereli...

heyeshez meg avidhoz is lehet kapni mindent
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való