Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. January 23. - 19:25
Posted 2006. January 23. - 19:23
a fékbetét elmozog a féknyeregben (elõre-hátra is, nem csak a féktárcsa felé befelé-kifelé). általános jelenség. ha nem mozogna el, fékezni se tudnál vele, mert szorulna. bár 5 centit kicsit soknak tartok.. vidd el egy boltba.
Robnál a pont, legalábbis ezt nálam is produkálja a legtöbb fék.A mostani Hayesnél a leginkább észrevehetõ,de pl. a hidrós Deore-nál is volt.
Elsõ keréknél ez olyan,a mozgás miatt,mintha kotyogna vmi,engem is idegesít rendesen.
De gondoljatok bele,h ez nem (vagy nem EZ ) jelentkezne,ha a tárcsák v. más cuccok lennének lelazulva...
Posted 2006. January 23. - 19:13
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. January 23. - 19:02
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. January 23. - 18:27
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. January 23. - 17:26
Olyan érzés hogyha álló helyzetben behúzom a féket akkor a kerék mozog kb. 5 cm-t elõrehátra és a tárcsa áll. nincs 8-as a tárcsában mer ha megpörgetem a kereket akkor nem ér hozzá a betétekhezEsélyes a 8as a tárcsában,bár nem tudom milyen lehet a "lötyögõ" tárcsa érzése...
Gyógyszere ha használod a féked ("kivasalja" a tárcsát)
Plíz valaki help!
Köszi!
Posted 2006. January 23. - 16:12
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. January 23. - 15:24
Vissza kell nyomni a dugattyukat.
Pofakat ki, csavarhuzoval ovatosan visszanyomni a dugattyut, pofakat vissza, parszor behuzod a fekkart es ha szerencsed van akkor egyenletesen visszaallnak.
Ha nem, akkor amelyik jobban kijott, azt megint kicsit vissza kell nyomni.
( persze a tarcsa legyen pont kozepen )
Nagyon köszönöm.
Posted 2006. January 23. - 14:56
Pofakat ki, csavarhuzoval ovatosan visszanyomni a dugattyut, pofakat vissza, parszor behuzod a fekkart es ha szerencsed van akkor egyenletesen visszaallnak.
Ha nem, akkor amelyik jobban kijott, azt megint kicsit vissza kell nyomni.
( persze a tarcsa legyen pont kozepen )
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. January 23. - 14:52
Olajos fékbõl még kezdõ vagyok.Olyasmit szeretnék megkérdezni , hogy kell e állitani ezeknél /Juicy 5 /a fékeknél valamit, hogy ne szorítsa alapból a tárcsát.
Gondoltam inkább megkérdezem minthogy széterõszakoljam a féket. Kipróbálni még nem tudtam, mert - 15 ben legritkább esetben szeretnék bármitis csinálni Bár ugy tudom csak járatni kellene picit, bár az elsõ tárcsát nagyon szorítja alapból.
köszi
Posted 2006. January 23. - 00:39
Hi!
Szerintetek miért van az hogy egy Deore '06-os hidrafék elöl tökjól fog hátul meg olyan érzés mintha lötyögne a tácsa rettenetes hangja van és ráadásul nem is fog túl jól. Megpróbáltam de a tárcsát nem lehet jobban meghúzni(CL-es)
Esélyes a 8as a tárcsában,bár nem tudom milyen lehet a "lötyögõ" tárcsa érzése...
Gyógyszere ha használod a féked ("kivasalja" a tárcsát)
Posted 2006. January 22. - 22:55
valószínûleg azért mert még nem kopott be a hátsó. (elsõvel fékezel többet?)...vagy ha bekopott, akkor talán azért, mert a fékpofába került valamilyen "adalékanyag" (kis kavics, bármi..) és így nem tudja kifejteni a hatását...szerintem inkább nem kopott még be rendesen, de mindjárt jönnek a nálamnál okosabbak és segítenek neked:p
Posted 2006. January 22. - 22:38
Szerintetek miért van az hogy egy Deore '06-os hidrafék elöl tökjól fog hátul meg olyan érzés mintha lötyögne a tácsa rettenetes hangja van és ráadásul nem is fog túl jól. Megpróbáltam de a tárcsát nem lehet jobban meghúzni(CL-es)
Posted 2006. January 22. - 22:13
Posted 2006. January 22. - 21:13
Posted 2006. January 22. - 21:11
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való