Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A Hayes Stroker Trail gyári gyantás elsõ 6700km után még 20%-os. Ha nincs minden alkalommal hegyrõl legurulás hazafelé, a dupláját is kibírja. A hátsó szintén gyantást kb. 5000-6000km-nél cseréltem ki fémesre, az utódja feltûnõen gyorsan kopik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Gyantás. A01S

Az enyemben femes volt. Kevesbe kopott, mint az m666os slxben.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Esetleg egyéb ötlet a jelenséggel kapcsolatban?

ha a pofakat szettarto rugokra gondolsz akkor a nullahoz konvergal a valosagtartalma.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Aszfalt volt, trekkinggel. :-) Egyébként jórészt a budai oldal.

Akkó' ez nem tipikus... :D

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
Aszfalt volt, trekkinggel. :-) Egyébként jórészt a budai oldal.

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Nem vagyunk egyformák. ;)
Én sokat fékezek, nehéz is vagyok, nagy is volt a sár Szilváson. Ezzel együtt nekem a 6e soknak tûnik. Persze nem lehetetlen!
Nincs már meg a maradéka? Bár gondolom nem kérdeznéd, ha meglenne.

Bocs, összekevertem két alkatrészcserét.
5000 volt csak, és a boltban mutatták, hogy a hátsó fullra lekopott, és az elsõbõl sem volt már sok.
Ha nehéz vagy, akkor eleve fémes kell. És persze, ha versenyszinten nyomod, akkor az egy hónap is reális. :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
nekem a gyantás 3500-at bírt
a hayes fékemet amiben fémes betét volt bõ 9000-el úgy adtam el hogy majdnem a fele volt még a betéteknek. igaz én nem megyek esõben meg sárban.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha a pofakat szettarto rugokra gondolsz akkor a nullahoz konvergal a valosagtartalma.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

A dugattyúkat visszanyomó rugón egy kicsit összébb nyomtam,hogy ne feszítsen annyira,olyan mintha jobb lenne.Ha valóban ez a rugó feszít túlságosan az magyarázat lehet arra,hogy az elsõ húzásnál a kar nagyon beesik,majd ha egymás után többször behúzom felkeményedik.Ha egymás után húzgálom,a rugónak nincs "ideje" teljesen szétnyomni a dugattyút.De ez csak az én elgondolásom.

Ennek a feltételezésnek lehet valami köze a valósághoz?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Vagy a kocsi tetején. :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Félcsõ:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

hm..., én kb. 6-7000 km-et mentem a gyárival (ezért is kérdeztem, hogy mivel adják), és ebben volt vagy 35000 m menetemelkedõ - vagyis lejtõ :).

Ez milyen terep? Mert számomra kicsit hihetetlen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

hm..., én kb. 6-7000 km-et mentem a gyárival (ezért is kérdeztem, hogy mivel adják), és ebben volt vagy 35000 m menetemelkedõ - vagyis lejtõ :).

Nem vagyunk egyformák. ;)
Én sokat fékezek, nehéz is vagyok, nagy is volt a sár Szilváson. Ezzel együtt nekem a 6e soknak tûnik. Persze nem lehetetlen!
Nincs már meg a maradéka? Bár gondolom nem kérdeznéd, ha meglenne.

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

...., a gyantás egy hónap alatt kukás lett ...

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Ami jelentõs különbség, s valóban érezhetõ :) az a tartósság, a gyantás egy hónap alatt kukás lett...

Azt hiszem megvannak az arányok.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Sokat olvasok mostanában. Lehet érezni a kettõ között a különbséget.

Én kevesebbet olvasgatok, viszont próbáltam többfélét, gyantás-kevláros-fémes sorrendben (785 XT fék).
Nincs olyan különbség, amit ne lehetne két perc alatt megszokni. Húzod a féket addig, amíg a kívánt fékhatást eléred. Ebben nagy cimbi az XT, tényleg egyujjas, én nagyon szeretem.
Ami jelentõs különbség, s valóban érezhetõ :) az a tartósság, a gyantás egy hónap alatt kukás lett (mondjuk Szilvás segített), a kevláros tovább bírja minden szempontból, de nekem elöl el bírt melegedni. A fémes (hûtõbordás) meg nem annyira. Bár kicsit féltem tõle, hogy majd nagyon digitális lesz, nem lehet rendesen adagolni, vagy nem fog azonnal, de nincs vele semmi baj.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

btw, érezni a különbséget a gyantás és a fémes között?

Sokat olvasok mostanában. Lehet érezni a kettõ között a különbséget. A fémes jobban harap, viszont a gyantás jobban adagolható, jobban lehet érezni. A fémes tovább tart (és tisztábban tartja a tárcsákat), bár a gyantás olcsóbb (az arányok kérdésesek). Gyantás halkabb, esõben a fémes hangos lehet. Van aki elõl a fémest, hátul a gyantást használja. Van aki fémesrõl váltott gyantásra, de hasonló arányban elõfordul az ellenkezõje is. Szerintem nem jobb egyik a másiknál, legfeljebb számodra.

Elég nagy különbségek vannak árban is.

G01S Resin 7,90 €
F03C Metal Ice-Tec 19,90 €
G03S Metal 13,90 €
F01A Resin Ice-Tec 14,90 €

SHIMANO XT/XTR METAL VS. RESIN PAD COMPOUND TEST

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Gyantás. A01S

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Jó a téma :)

Azt tudja esetleg valaki hogy a 775 gyári betétje milyen?

Ja, és a héten raktam össze egy brigát Avid BB7/SD7 160 fékkel. Nem gondoltam volna hogy így harap bekoptatlanúl

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Kona XC/BC csak 105mm-es. Tegyük hozzá, 22"-os vázon. Miért nagypapás ez?

Gyárilag gyantás, de már IceTech fémes van benne.

Ez igaz, de szerencsétlen Rebat nem csavarná szét a Saint? :)

Ezért mondom, hogy rá kell segíteni a hátsóval. Igenis, rá kell szokni a párhuzamos, de finom használatra. Én a 65 kilómhoz vettem xt-t, ami nyilván túlbiztosítás, de ha neked 22-es vázad van, akkor ahhoz a magassághoz nyilván komolyabb testsúly tartozik, és ha nagyokat lejtõzöl, akkor lehet, hogy az slx határeset.

btw, érezni a különbséget a gyantás és a fémes között?