Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
hát reméljük, de ezt most komolyan nem értem.. hirtelen sok ilyen dolog történik velem.. pl. kerestem egy könyvet már egy hónapja, egynap megnéztem egy adott helyen, nem volt ott.. este meg látom hogy ott van.. :D pedig a családból senki se tudta hogy hol a köünyv... hát most mond meg! :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:

Ez most komoly? Akkor egyszer csak az enyém is jó lesz?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hogy a francba tud 11akármány km elkopni ennyire a fékbetét?

Egyszerûen. Elég hozzá 70-80 kilcsi is. Nekem középtávon kopott el, és hidd el, nem vagyok az a fékbe kapaszkodós fajta. Ezt tanúsíthatja thez, tAmS, Málna, Conor, etc..., mert rám még nem kellett várni a Jani-hegyen, a közös déházások alkalmával. Nézz körbe az érintett topicban; ott találsz képeket dögivel, és megérted az okát.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
hogy a francba tud 11akármány km elkopni ennyire a fékbetét?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ott a pont. Az EBC-nél legalább lehet tudni.
Ki csinál még fél-fémest a Hayes-en kívül? Gondolkodom, hogy a következõ alkalommal kipróbálom, de valószínûleg csak elõre.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

az uj fékpofának (még ha használt is) össze kell kopnia a tárcsával.
persze lehet nem csak ez a baj, de ez biztosan.

De a régit tettem vissza.
Ja, és rosszul fogalmaztam.
Azért nincs fékhatás, mert fék sincs gyakorlatilag. A kart markolatig lehet húzni, és a kerék forog könnyen.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a zöld és a piros ebc mûgyantás az arany meg szinteres.
szinteres fékbetétet nem szabad minden fékbe tenni, csak abba amiben gyárilag is van, az eltérõ hõleadás miatt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A fékbetétek kopásánál ne felejtsétek el, hogy milyen alapanyagot használnak. A zöld EBC-nél, még behelyezés elött megnéztem, milyen anyagból van, és bizony elég puhácska volt. Sajnos elég kevés "gyári" oldalon tüntetik fel, hogy a különbözõ betéteik milyen alapanyagból készülnek. Pontosan ezért mentem tutira, és rendeltem gyári szinteres betétet, mert az tuti, nálam már bizonyított.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az uj fékpofának (még ha használt is) össze kell kopnia a tárcsával.
persze lehet nem csak ez a baj, de ez biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Érdekes jelenséget produkál a HFX 9 XC fékem.
Szilvás maraton után szétkaptam, láttam, hogy pofák cserére valók. Összeraktam, hazamentem vele, mûködött.

Ma gondoltam beleteszek másik pofát, azok is kopottak, de nem annyira.
Beleraktam õket, és fékhatás semmi. Kivettem, vissza az eredetit, fékhatás semmi. Néztem a dugattyúkat, 1-2 mm mozognak csak. Mintha nem lenne elég olaj a rendszerben, vagy nem is lenne. De hova szökött el éjszaka? Sehol nem észleltem szivárgást. A bicajt fejrefordítva szereltem.
Vagy mintha a kar nem nyomná eléggé az olajat.
Mi lehet a hiba?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

nem viselkednek ugyanúgy a fékbetétek. nálam az ebc is hangosabb, mint a gyári, viszont jobban fog.

akoor nekem még szokni kell ugy látszik
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

És ma müsoron az XT fékpofák halála ide tessék.
Érdekes, tanulságos :D:D
Hát aszem a szilvás maraton nem csak az EBC pofákat ette meg
Ezeket a pofákat elég nehéz lenne felujjítani.

:wow: Shit mano... :-/
Legalább a tárcsád épen maradt?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

hali mindenki! miért van az hogy az uj fékpofám fura nyekergõ hangot ad fékezéskór? jó tudom,hogy még be kell kopnia de nagyon hülye hangja van,egyébként a fékhatás már az elsõ kilométeren meglepõen jó volt. kék bbb hfx9 ben. válazs köszi

nem viselkednek ugyanúgy a fékbetétek. nálam az ebc is hangosabb, mint a gyári, viszont jobban fog.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
hali mindenki! miért van az hogy az uj fékpofám fura nyekergõ hangot ad fékezéskór? jó tudom,hogy még be kell kopnia de nagyon hülye hangja van,egyébként a fékhatás már az elsõ kilométeren meglepõen jó volt. kék bbb hfx9 ben. válazs köszi
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Érdekes, tanulságos

:scared: ez durva. sosem gondoltam volna gyári betétekrõl, az én lx-embõl kiindulva ( bár asszem ugyanaz van bennük )

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Biztos hülyeség amit kérdezek, de össze lehet valahogy gyógyítani egy HFX9-et egy Hone fékkarral?

A probléma nem az összegyógyításon van, hanem a fékfolyadékon. Míg a Shimano ásványit használ, addig a Hayes DOT-ot, amit a tömítések, tekintettel arra, hogy más anyaghoz vannak választva, nem nagyon tolerálnának. Elméletileg; ha tévednék, majd kijavítanak a guruk.:)

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Biztos hülyeség amit kérdezek, de össze lehet valahogy gyógyítani egy HFX9-et egy Hone fékkarral?

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Érdekes, tanulságos :D:D:D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ha a feléig kopott, az kb még 10-15%ot jelent hivatalosan ;)
persze annál még lehet tovább is használni kicsit

zöld ebct használtam kb 3 alkalommal, addig brutáljól fogott :D aztán eladtam a féket...

ha megcsinálod a fékpofafelújítást, akkor írd már le légszi, hogy hol..

mert terjeng egy legendás hely, amit senki nem próbált még ki, de jó lenne tudni egy biztos pontot