Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam. Feltöltött kép

hát, levegõs ezexerint, de egy szakszakember légelenítette le egy vagyonért amikor kábelt kellett cserélni.. na mind1.. most mûködik :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vízben nem! (meg hóban sem annyira)
nem keverem, azért írtam azt,h "hatja meg" és nem azt, h "fog" - amikor kijött az elõzõ XTR szett és a tárcsás egy súlyban volt a V-fékessel, akkor lehetett ilyeneket olvasni, h "na ez egy saras verseny volt, a V-féket használók pofái pillanatokon belül elkoptak és azokat már csak emlékbe vihették haza, nem csoda, h egyre többen térnek át a nagyjából azonos súlyban lévõ tárcsára"
és sztem egyre többen vannak, akikben megkérdõjelezõdik, h ezek a sárban is mindenképp fognak :)
jó, tudom, h azért vannak különbségek, de nem egetverõek

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kala vizben és sárban minden kopik, csak a tárcsának van fékereje, nem ugy mint a véféknek.
szóval nem az az érv, hogy nem kopik hanem az hogy fog. ne keverd.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a boltokban nem vannak fékpofák :( 1szerûen nem tartanak kb semmit sem raktáron, bár az is szerencse, ha a nagykerekben van
és ez meg gyári pofa volt
nem is amiatt esett le az állam, h egy verseny alatt elkopott (hol vannak már azok az idõk, amikor az volt a tárcsa mellett az érv, h a sár, esõ, hó sem hatja meg!)
hanem hogy maga a pofa "hordozó" rész is sz@rrá ment

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

:wow: Shit mano... :-/
Legalább a tárcsád épen maradt?

1: nem a shimano hibája
2: a nem idális fékpofa választás hibája
ergó a júzer hibája
innentõl kezdve kérdés nincsen.

nem hiába fogyott el minden boltból a maraton elött az összes fémes fékpofa... aki erre nem gondolt, megszívta.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

hát reméljük, de ezt most komolyan nem értem.. hirtelen sok ilyen dolog történik velem.. pl. kerestem egy könyvet már egy hónapja, egynap megnéztem egy adott helyen, nem volt ott.. este meg látom hogy ott van.. :D pedig a családból senki se tudta hogy hol a köünyv... hát most mond meg! :)

mégse kamuztak az x-aktákban ???? :D

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:

Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam. Feltöltött kép
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem került sár a féktestbe?

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Én egy éve HFX9HD-t használok és nagyonjó. Tudom ajánlani.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hayes.
Egyébként mire?

~~Bence~~

~~Bence~~

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Szerintetek Hayes hfx 9 hd vagy "Shit mano" lx ?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hát reméljük, de ezt most komolyan nem értem.. hirtelen sok ilyen dolog történik velem.. pl. kerestem egy könyvet már egy hónapja, egynap megnéztem egy adott helyen, nem volt ott.. este meg látom hogy ott van.. :D pedig a családból senki se tudta hogy hol a köünyv... hát most mond meg! :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:

Ez most komoly? Akkor egyszer csak az enyém is jó lesz?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hogy a francba tud 11akármány km elkopni ennyire a fékbetét?

Egyszerûen. Elég hozzá 70-80 kilcsi is. Nekem középtávon kopott el, és hidd el, nem vagyok az a fékbe kapaszkodós fajta. Ezt tanúsíthatja thez, tAmS, Málna, Conor, etc..., mert rám még nem kellett várni a Jani-hegyen, a közös déházások alkalmával. Nézz körbe az érintett topicban; ott találsz képeket dögivel, és megérted az okát.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hogy a francba tud 11akármány km elkopni ennyire a fékbetét?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ott a pont. Az EBC-nél legalább lehet tudni.
Ki csinál még fél-fémest a Hayes-en kívül? Gondolkodom, hogy a következõ alkalommal kipróbálom, de valószínûleg csak elõre.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

az uj fékpofának (még ha használt is) össze kell kopnia a tárcsával.
persze lehet nem csak ez a baj, de ez biztosan.

De a régit tettem vissza.
Ja, és rosszul fogalmaztam.
Azért nincs fékhatás, mert fék sincs gyakorlatilag. A kart markolatig lehet húzni, és a kerék forog könnyen.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a zöld és a piros ebc mûgyantás az arany meg szinteres.
szinteres fékbetétet nem szabad minden fékbe tenni, csak abba amiben gyárilag is van, az eltérõ hõleadás miatt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A fékbetétek kopásánál ne felejtsétek el, hogy milyen alapanyagot használnak. A zöld EBC-nél, még behelyezés elött megnéztem, milyen anyagból van, és bizony elég puhácska volt. Sajnos elég kevés "gyári" oldalon tüntetik fel, hogy a különbözõ betéteik milyen alapanyagból készülnek. Pontosan ezért mentem tutira, és rendeltem gyári szinteres betétet, mert az tuti, nálam már bizonyított.