Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
jaja :)
tárcsaféknél is van mibe beleragadnia a sárnak!
pl. abba a sínbe, amikben a pofák kiálló részei befekszenek, ha ott hagyod, cseszheted a dugattyúkat (RIP. Hayes HFX9 )
nekem is eljátszotta ezt, mondjuk szerencsére "csak" annyi volt, h elemeire kellett kapni a féket (értsd ezt úgy, h a pofaállító csavarok kiszedése, minden)
és kipucolni

fémes betét ráadásul nem minden tárcsához jó :-/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

igen. elkopott a pofa.
annyira nem komoly gáz, csak már illene cserélni, mert azért gyengül. és eszi a tárcsát is.

itt a lényeg, egy pár fékpofa 3-5 ezer, egy jóminõségû féktárcsa meg 8-15 ezer.... szóval tessék figyelni a fékpofák állapotát rendszeresen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

ha a fékben már az acéllemez fog, akkor komoly gáz van.

igen. elkopott a pofa.
annyira nem komoly gáz, csak már illene cserélni, mert azért gyengül. és eszi a tárcsát is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha a fékben már az acéllemez fog, akkor komoly gáz van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

vízben nem! (meg hóban sem annyira)
nem keverem, azért írtam azt,h "hatja meg" és nem azt, h "fog" - amikor kijött az elõzõ XTR szett és a tárcsás egy súlyban volt a V-fékessel, akkor lehetett ilyeneket olvasni, h "na ez egy saras verseny volt, a V-féket használók pofái pillanatokon belül elkoptak és azokat már csak emlékbe vihették haza, nem csoda, h egyre többen térnek át a nagyjából azonos súlyban lévõ tárcsára"
és sztem egyre többen vannak, akikben megkérdõjelezõdik, h ezek a sárban is mindenképp fognak :)
jó, tudom, h azért vannak különbségek, de nem egetverõek

de, mindeképp JOBBAN fognak. nem keverni.
és a tárcsaféknél nem is tud mibe beleragadni a sár, emiatt nincs olyan hogy a fék miatt nem elforduló kerék, még hóban is fog, mert nem fagy rá a hó etc.
tehát egyértelmûen jobb(ilyen téren)

az meg hogy boltoknak fékpofából nincs készletük, egy olyan fékhez, melyeknek azonos pofájuk van(xtr-xt-lx deore etc) addig ez mindössze a boltot jellemzi. szóval no comment.

és ha elfogy a ferodol, akkor a fémmel fékez az ember. ez is méltatja a féket, hogy még azzal is fog. nemtudom itt mi a hibá BÁRMELY tárcsaféknek tûnik el a ferodolrétege, akkor utána jön a fém. én ezt játszottam el hayessal, brm515-el(deore bowdenes) aviddal, és rst-vel is.
semmi különleges nincs, azt leszámítva hogy a tárcsafék így is fog, ellenben a V fékekkel, melyeknek a fém részei nem épp fékezõ tényezõk.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Szerintem az én fékem levegõs lett. Legalábbis remélem.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
többek közt erre ajánlják is

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A szilvásvárad maratonon rövid távon az elsõ fékemben a betétek 0,7mm-t koptak hátul meg csak 0,3mm-t pedig a hátsót húztam többet, hayes gyári fémes betétekkel mentem és nagyon sokat fékeztem a szemembe lévõ sár miatt.
A haverom középttávon indult és neki tövig kopott ugyanez a betét elöl, hátul meg 0,4mm-t.
Szerintem elég jók a fémes betétek sárban, majdnem ugyanúgy fog mint szárazon.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valós adat az, hogy a HFX 9 fékhez való betéten az anyag 1,8 mm?
Ha ez igaz, nem csoda, hogy hamar elkopik :-(.
Leginkább azért kérdezem, mert megpróbálkozom egy fékbetét felújítással. Ha autóknál, motoroknál mûködik, hátha jó lesz a bicajnál is.

Nálam 1,98mm van a hfx9-en(gyári fémes betét).

A sebesség mindent megold.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam. Feltöltött kép

hát, levegõs ezexerint, de egy szakszakember légelenítette le egy vagyonért amikor kábelt kellett cserélni.. na mind1.. most mûködik :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
vízben nem! (meg hóban sem annyira)
nem keverem, azért írtam azt,h "hatja meg" és nem azt, h "fog" - amikor kijött az elõzõ XTR szett és a tárcsás egy súlyban volt a V-fékessel, akkor lehetett ilyeneket olvasni, h "na ez egy saras verseny volt, a V-féket használók pofái pillanatokon belül elkoptak és azokat már csak emlékbe vihették haza, nem csoda, h egyre többen térnek át a nagyjából azonos súlyban lévõ tárcsára"
és sztem egyre többen vannak, akikben megkérdõjelezõdik, h ezek a sárban is mindenképp fognak :)
jó, tudom, h azért vannak különbségek, de nem egetverõek

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kala vizben és sárban minden kopik, csak a tárcsának van fékereje, nem ugy mint a véféknek.
szóval nem az az érv, hogy nem kopik hanem az hogy fog. ne keverd.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a boltokban nem vannak fékpofák :( 1szerûen nem tartanak kb semmit sem raktáron, bár az is szerencse, ha a nagykerekben van
és ez meg gyári pofa volt
nem is amiatt esett le az állam, h egy verseny alatt elkopott (hol vannak már azok az idõk, amikor az volt a tárcsa mellett az érv, h a sár, esõ, hó sem hatja meg!)
hanem hogy maga a pofa "hordozó" rész is sz@rrá ment

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

:wow: Shit mano... :-/
Legalább a tárcsád épen maradt?

1: nem a shimano hibája
2: a nem idális fékpofa választás hibája
ergó a júzer hibája
innentõl kezdve kérdés nincsen.

nem hiába fogyott el minden boltból a maraton elött az összes fémes fékpofa... aki erre nem gondolt, megszívta.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

hát reméljük, de ezt most komolyan nem értem.. hirtelen sok ilyen dolog történik velem.. pl. kerestem egy könyvet már egy hónapja, egynap megnéztem egy adott helyen, nem volt ott.. este meg látom hogy ott van.. :D pedig a családból senki se tudta hogy hol a köünyv... hát most mond meg! :)

mégse kamuztak az x-aktákban ???? :D

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:

Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam. Feltöltött kép
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem került sár a féktestbe?

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Én egy éve HFX9HD-t használok és nagyonjó. Tudom ajánlani.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Hayes.
Egyébként mire?

~~Bence~~

~~Bence~~

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Szerintetek Hayes hfx 9 hd vagy "Shit mano" lx ?