Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Mono Mini cc fek. Ha nagy tarcsaval hasznalod akkor is besul, legalabbis nekem szetsult es tonkre is ment. Szoval sokkal inkabb M4 ha FR -re kell.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

helyesba

helyesba

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

Az lene a kérdésem h. szerintetek elég-e egy össztelós FR gépre (Nova agy, Sun Mag30 felni) a Hope Mono Mini hátsó féknek v. vegyek inkább M4-est? Elöl M4-es van az bevált.

Üdv:
helyesba

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

ugyanazzal a tárcsával raktam fel és már bevolt kopva.
már visszaraktam hátúlra hayest és elõre fogok majd rakni asszem az avidom (bb5) csak azzal az volt a baj hogy elég nyúlós volt és az se fogott nagyon hátúl lehet ,mert Lx karral volt fenn?

A nyúlás az a bovden+bovdenház hibája, nem a fékkaré. Bovdenvezetésen sok múlik, + érdemes vmi faja teflonos cuccot venni, ha zavar a nyúlás.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem tudom, mit szeretnél beállítani, az egy komplett fék.
arra kell figyelned, hogy egyenesen álljon a féknyereg a tárcsához képest, de gondolom ez teljesen evidens.
a villáról vagy a vázról le szoktam kaparni a festéket a tárcsafékszemrõl, majd utána ha kell, kialátétezem. nekem ugyan van ilyen tizedes alátétem, de ha neked nincs, veszel egy doboz sört vagy kólát, és annaka doboza pont jó lesz alátétnek.
és ennyi.
a fék nem dh fék, még csak cc-re sem merném bátran ajánlani, inkább ilyen olcsó túra biciklikre jó, ahol nem kifejezett lényeg az extrém fékerõ.
de gondolom használtad a keresõ funkciójá a fórumnak, és azért kérdezted mindezt, mert az nem adott elég találatot arról a fékrõl, amit az avid bb5/7 a shimano deore és a saint mellett a legtöbbet kibeszéltünk.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Sziasztok!Vettem egy használt 2006-os Magura Julie-t,de nem igazán találtam hozzá sehol sem leírást,úgyhogy a beállítgatásokhoz szeretném a segítségeteket kérni(fõként fékpofa állítás,már ha egyáltalán lehet),vagy,ha tudtok valami címet ahonnan tudok letölteni használati útmutatót,azt megköszönném.Továbbá kiváncsi lennék a személyes tapasztalatokra ezzel a fékkel kapcsolatban,mivel annyira nem "ilyedtem" meg a fekerõtõl amit produkál.Elõre is köszi a segítséget!

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
ugyanazzal a tárcsával raktam fel és már bevolt kopva.
már visszaraktam hátúlra hayest és elõre fogok majd rakni asszem az avidom (bb5) csak azzal az volt a baj hogy elég nyúlós volt és az se fogott nagyon hátúl lehet ,mert Lx karral volt fenn?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
plusz elõre mindig komolyabb fék kell, hogy azt érezd, ugyanugy fog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
-Esetleg más tárcsához raktad fel, mint ami hátul volt? Mert akkor össze kell kopniuk.
-Psylot nem csavarja, azt biztosra veheted:)
-Hatalmas fékerõt azért ne várj a HMX1-tõl
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Hellosztok!

Van egy Hayes HMX1-es fékem Lx karral és eddig hátúl volt és nagyon durván fogott aztán amikor beraktam elõre akkor meg már nem nagyon akart fogni, azért fogott ,de nem úgy ahogy kéne és egy Psylo telóm van.
Én arra gondoltam ,hogy esetleg a telóból folyik egy kis olaj talán és az valahogy ráfojik és attól csúszik meg vagy esetleg a teló csavarodig és az elnyeli a fékerõt mert az biztos nem lehet ,hogy el van kopva,koszos, nincs beállítva rendesen ,mert beállítóttam rendesen és meg volt tisztítva és nincs is elkopva.

Szerintetek mi a probléma, mit csináljak vele??

Elõre is köszi a egítséget.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen az a lényeg, hogy kevés helyen "törjön" a bovden

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
rendes bovdenekkel és ívekkel nem lesz észrevehetõ különbség.
de sztem inkább az ívek számítanak, nem is annyira az, h mennyit fut házban / kívül

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Valami kevlárborítású, hosszanti szálas bovdenházat vettem, 1200Ft/m-ért, a köszörült bovden alap, mivel magam darabolom méretre a házat, ezért a végek merõlegesre munkálásával sincs gond. Az említett váznál az a gondom, hogy VÉGIG zártan, házban megy a hátsó fék bovdene, semmi megakasztó kütyü v. ilyesmi. Ezért tartok kicsit a takony érzéstõl.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
errõl lehet vitákat indítani, de nem lesz.
ezt a kérdést mindenki máshogy látja, van aki szerint a bowdenház nyúlik, van aki szerint a vázba bepattintott kis fém kupakok és a nem tökéletesen párhuzamos vágás..
egy drága és jó bowdenházzal, és rendes köszörült(nem a fekete teflonos) fékbosdennel tökéletes féket kapsz

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Alapfelállás, h. van egy Sram 7.0-ás fékkarom, és hátra egy BB7es Avid, 160-as tárcsával. Az érdekelne, hogy pl. egy Merida Trans-Missionnél, mivel ott asszem végig házban kell vezetni a bowdent, nem lesz-e undorítóan nyúlós a fék?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
KGÁdám még1-szer kössz a segítséget.....

A Pest-Sopron vonalon találkoztunk.

Ja a féknek utánanéztem és tényleg Deore-ról van szó.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
http://www.neuzer.hu...goryID=7#prod_0

de szerintem még senki sem próbálta õket
sokkal rosszabb amúgy valszeg nem lehet, ha külön kiegészítõként gyártják

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Hy! Aprón árulnak aligátor nevezetû új tárcsákat.. Ezek milyneke lehetnek? Tud valaki valamit mondani róla? Avid és XT tárcsákhoz viszonyítva milyen?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kimondtad a varázsszót;)
a verseny alatt már úgyse üzemel nagyon, de este otthon szétszeded, és a fék észre sem vette hogy mi történt.
ha viszont csak lemosod a bringád, és másnap mész el mindenhova, akkor...
itt a dolog nyitja.
a fék nem a buziknak való:) igenis jó dolog. hogy lehetne máshogy nózvilizni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
:D
:D
nem tudom, a,mert nem fékezel mert az buziknak való b,mert nem használod ilyen körülmények között, mint mondjuk egy 40 km hosszú agyagos-saras maraton, ahol már tolni sem tudod a taligát, olyan dzúsz van
a Hayeses srátzzal még maraton közben beszélgettem, Virágos-nyeregnél, ahol a kerókat mostuk, meg szerelgettünk.A szegény kis Hayesnek betett úgy a dolog, h a fékkart sem lehetett rendesen húzni, érzõdött, h görög van a falóban
késõbb ez nálam is elõjött, amikor már ott voltam, h ilyenekre figyelhettem :)
eleinte azt hittem, a bowdenház, de ugye elõl az végig zárt, és tényleg, a sár a féktestben ült vastagon
persze, ettõl még lehett volna vele "fékezni", de azért ennél legyünk igényesebbek
meg egy olajosnál ez mint mondottam, konkrétan a dugattyú halálát okozza

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem miért nincs sose baj a fékekkel?:) aazért durva lenne szerintem ha a fék nem tudná kinyomni a sarat magából... nagyobb erõt kap az annál mint hogy egy kis sármegakadályozza hogy az helyesen mûködjön, ledarálja a tárcsa azt is.

ha meg utána úgy mész még 3 hétig, megint csak a te felelõsséged.