Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. June 05. - 13:09
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. June 05. - 13:01
Az lene a kérdésem h. szerintetek elég-e egy össztelós FR gépre (Nova agy, Sun Mag30 felni) a Hope Mono Mini hátsó féknek v. vegyek inkább M4-est? Elöl M4-es van az bevált.
Üdv:
helyesba
Posted 2006. June 04. - 20:12
ugyanazzal a tárcsával raktam fel és már bevolt kopva.
már visszaraktam hátúlra hayest és elõre fogok majd rakni asszem az avidom (bb5) csak azzal az volt a baj hogy elég nyúlós volt és az se fogott nagyon hátúl lehet ,mert Lx karral volt fenn?
A nyúlás az a bovden+bovdenház hibája, nem a fékkaré. Bovdenvezetésen sok múlik, + érdemes vmi faja teflonos cuccot venni, ha zavar a nyúlás.
Posted 2006. June 04. - 19:43
arra kell figyelned, hogy egyenesen álljon a féknyereg a tárcsához képest, de gondolom ez teljesen evidens.
a villáról vagy a vázról le szoktam kaparni a festéket a tárcsafékszemrõl, majd utána ha kell, kialátétezem. nekem ugyan van ilyen tizedes alátétem, de ha neked nincs, veszel egy doboz sört vagy kólát, és annaka doboza pont jó lesz alátétnek.
és ennyi.
a fék nem dh fék, még csak cc-re sem merném bátran ajánlani, inkább ilyen olcsó túra biciklikre jó, ahol nem kifejezett lényeg az extrém fékerõ.
de gondolom használtad a keresõ funkciójá a fórumnak, és azért kérdezted mindezt, mert az nem adott elég találatot arról a fékrõl, amit az avid bb5/7 a shimano deore és a saint mellett a legtöbbet kibeszéltünk.....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 04. - 18:50
Posted 2006. June 04. - 15:05
már visszaraktam hátúlra hayest és elõre fogok majd rakni asszem az avidom (bb5) csak azzal az volt a baj hogy elég nyúlós volt és az se fogott nagyon hátúl lehet ,mert Lx karral volt fenn?
Posted 2006. June 04. - 13:27
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 04. - 11:37
-Psylot nem csavarja, azt biztosra veheted:)
-Hatalmas fékerõt azért ne várj a HMX1-tõl
Posted 2006. June 04. - 11:29
Van egy Hayes HMX1-es fékem Lx karral és eddig hátúl volt és nagyon durván fogott aztán amikor beraktam elõre akkor meg már nem nagyon akart fogni, azért fogott ,de nem úgy ahogy kéne és egy Psylo telóm van.
Én arra gondoltam ,hogy esetleg a telóból folyik egy kis olaj talán és az valahogy ráfojik és attól csúszik meg vagy esetleg a teló csavarodig és az elnyeli a fékerõt mert az biztos nem lehet ,hogy el van kopva,koszos, nincs beállítva rendesen ,mert beállítóttam rendesen és meg volt tisztítva és nincs is elkopva.
Szerintetek mi a probléma, mit csináljak vele??
Elõre is köszi a egítséget.
Posted 2006. June 03. - 23:48
Posted 2006. June 03. - 22:21
de sztem inkább az ívek számítanak, nem is annyira az, h mennyit fut házban / kívül
Posted 2006. June 03. - 21:40
Posted 2006. June 03. - 20:51
ezt a kérdést mindenki máshogy látja, van aki szerint a bowdenház nyúlik, van aki szerint a vázba bepattintott kis fém kupakok és a nem tökéletesen párhuzamos vágás..
egy drága és jó bowdenházzal, és rendes köszörült(nem a fekete teflonos) fékbosdennel tökéletes féket kapsz
Posted 2006. June 03. - 20:47
Posted 2006. June 03. - 18:49
A Pest-Sopron vonalon találkoztunk.
Ja a féknek utánanéztem és tényleg Deore-ról van szó.
Posted 2006. June 03. - 00:21
de szerintem még senki sem próbálta õket
sokkal rosszabb amúgy valszeg nem lehet, ha külön kiegészítõként gyártják
Posted 2006. June 02. - 22:39
Posted 2006. June 02. - 19:48
a verseny alatt már úgyse üzemel nagyon, de este otthon szétszeded, és a fék észre sem vette hogy mi történt.
ha viszont csak lemosod a bringád, és másnap mész el mindenhova, akkor...
itt a dolog nyitja.
a fék nem a buziknak való igenis jó dolog. hogy lehetne máshogy nózvilizni?
Posted 2006. June 02. - 19:46
nem tudom, a,mert nem fékezel mert az buziknak való b,mert nem használod ilyen körülmények között, mint mondjuk egy 40 km hosszú agyagos-saras maraton, ahol már tolni sem tudod a taligát, olyan dzúsz van
a Hayeses srátzzal még maraton közben beszélgettem, Virágos-nyeregnél, ahol a kerókat mostuk, meg szerelgettünk.A szegény kis Hayesnek betett úgy a dolog, h a fékkart sem lehetett rendesen húzni, érzõdött, h görög van a falóban
késõbb ez nálam is elõjött, amikor már ott voltam, h ilyenekre figyelhettem
eleinte azt hittem, a bowdenház, de ugye elõl az végig zárt, és tényleg, a sár a féktestben ült vastagon
persze, ettõl még lehett volna vele "fékezni", de azért ennél legyünk igényesebbek
meg egy olajosnál ez mint mondottam, konkrétan a dugattyú halálát okozza
Posted 2006. June 02. - 19:34
ha meg utána úgy mész még 3 hétig, megint csak a te felelõsséged.