Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem, egyelõre ilyen itthon forgalmazásban nincsen.
énis kerestem, már találtam is, aztán kiderlt hogy nem telejsen úgy müködik ahogy, azaz a zoggie adaptert le kell szedni elöbb utána mehet a 6 csavaros.
de ha valaki megtud valamit, szóljon légyszi nekem is!:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Tudnátok segíteni?Azt hallottam,hogy van adapter a centerlock-os agyakhoz amivel a 6 csavaros tárcsát is fellehet tenni(nem szívesen válnék meg a gyönyörû avid tárcsámtól)!Hol lehet ilyet kapni?És mennyiért?Elõre is köszi!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
arra gondul ami a fékbetét kéf fülébe kapaszkodik és annak a U alaku végét akasztot a dugattyú hátulyánn lévõ pöcsbe
ami le tud törni és az gáz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

QQC

QQC

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

rob said

van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.

Az a gáz, hogy rugót nem találok. Mintha mágnes húzná a betétet a fészekbe.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

QQC said

Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.

van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

rocsipeti said

saint dh fék, én juicy hívõ vagyok, de a hfx karbonnak a legnagyobb a májerfaktora. szal az.

hát "logisztikailag" a hfx lenne a legjobb, mivel a dawg-on mag van, ugye 1 féle betét tárcsa stb, hasonló fékhatás.....avidra viszont kiváncsi lennék.....

Paul Vitti said

Meg asszem vagy 40g-al könnyebb is az avidnál, ami cc-nél nem mellékes

most pont annyira az a 40 gramm már nem foglalkoztat, ha lesz pízemm, úgyis kap még könnyû kerekeket, akkor majd esetleg kap könnyebb féket is..../meg én se leszek 85 kilónál kevesebb sose..../

na majd +lássuk ..addig is kösz..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

QQC

QQC

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok Profok

Nagy a bánatom (akár a szervizé).
Vettem egy bringát (elsõ komoly kerékpár gyermekkorom Favorit-ja után), gyári Hayes Sole fékekkel. Egy darabig fas.án mûködött, de kb egy hét városi békés közleledés (kerékpárút) után iszonyatos ropogó, pattogó hangja lett. Szervízben küllõnézés, betétforgatás, a tünet nem szünt. Kaptam másik tárcsát (más profil) egy hétig semmi, de tegnap megint elkezdte. A tünet közepes fékerõnél már jelentkezik. Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.
Elõre is köszi a gondolkodást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elõfordulhat. Pár jó erõs fékezés hegyrõl lefelé, javíthat a problémán.

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Valeria Victrix said

A probléma nem az összegyógyításon van, hanem a fékfolyadékon. Míg a Shimano ásványit használ, addig a Hayes DOT-ot, amit a tömítések, tekintettel arra, hogy más anyaghoz vannak választva, nem nagyon tolerálnának. Elméletileg; ha tévednék, majd kijavítanak a guruk.:)

Igen, én is ilyet hallottam, hogy max a tárcsa az ami megmaradhat.
A kérdés már csak az, hogy normális, ha a tárcsa üt egy helyen? Azaz egy gyakorlatilag vadiúj cuccnak szabad hangot adnia? Nyolcas, de állítólag olyan kicsi, hogy annak nem kéne számítania. Ha ez gyárilag ilyen akkor garanciális javítás, vagy mi? Hátul semmi gond, de elöl az agyamra megy és nem nagyon szeretném ha ez így maradna...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megvan, hogy miért tettem tönkre a tömítést a hfx9 fékarjában, mindig(2szer) levettem a tarály fedelet légtelenítésnél.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

keszthelz2 said

sziasztok
két kérdésem lenne:
vettem egy (pár) kék bbb fékbetétet...ez puha vagy kemény fajta inkább?
á másik kérdés hogy szerintetek érdemes-e ,lesz-e érdemi különbség ha 160-as helyett 180-as tárcsát vennék?(hátsó avid bb7)

A bbb puha(gyantás) betéteket gyárt.
Érezhetõ a 180-as a 160-as tárcsa közti különbség. 12,5%-kal biztos nagyobb a 180-as fékereje.

A sebesség mindent megold.

keszthelz2

keszthelz2

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
sziasztok
két kérdésem lenne:
vettem egy (pár) kék bbb fékbetétet...ez puha vagy kemény fajta inkább?
á másik kérdés hogy szerintetek érdemes-e ,lesz-e érdemi különbség ha 160-as helyett 180-as tárcsát vennék?(hátsó avid bb7)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

rocsipeti said

...a hfx karbonnak a legnagyobb a májerfaktora. szal az.

Meg asszem vagy 40g-al könnyebb is az avidnál, ami cc-nél nem mellékes
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a juicynak UGYANAZ a két oldali fékkarja, szal megfordítható, szimmetrikus teljesen
Autist Team:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Bikertigger said

szerintetek a merev cc-gépre : juicy five, saint, vagy hfx karbon ?
160 as tárcsával....

saint dh fék, én juicy hívõ vagyok, de a hfx karbonnak a legnagyobb a májerfaktora. szal az.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

MJani01 said

Még egy kérdés: hfx-9 tartálytömítést csak az x-factornál vagy máshol(speciális tömítésekkel foglalkozó boltban) is lehet kapni, mert 3400 ft egy új fedélért elég sok.

van egy fél fékkarom
fedél szimmeringek belsõ rész hibátlan
megbeszélhetjük!
priviben

saint vagy mag?
van most egy jó lehetõség saintesedni...
elöl A lila van hátul az uj

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
szerintetek a merev cc-gépre : juicy five, saint, vagy hfx karbon ?
160 as tárcsával....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
sajna nem kompatible úgyhiszem. bár a fene tudja, mindjárt elõveszem a lúzer manualt..:D
dura ace-t néztem énis, de inkább maradtam az xtr-nél;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Az, hogy mindegy hogy jobbos vagy balos a kar, mert szimmetrikusak.

Nekem azért érdekes, mert itt persze fordítva vannak a fékek, készre szerelt kitet veszek, szal nem akarom egybõl szétszedni emiatt.

hfx9 volt a másik esélyes, de kicsit drágábban tudnám szerezni, meg nehezebb is, szal gyõzött az avid.
Hope minin filóztam még, de elég tré benne hogy alátétekkel kell pötsölni
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ammi?:)
nekem mind2 van, mind2 bevált. (a hayes hosszútávon jó, a sram még nemtom)