Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Bocs a láma kérdésért, de lehet kapni valahol a Hayes fékemhez féktestet?
Én láttam Simano-t, de nem tudom fizikálisan illeszthetõ egymással. Ha tudok cserélni testet milyent vegyek? Nem verseny célokra, de jól használható és megbízható legyen.

Mit keresel? Kicsit pontosabban kéne megfogalmaznod, mert nem egyértelmû!:chin:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

kinõttem már a hülyeségbõl:)

Ez biztos?:chin:

Bocs az OFF-ért...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

QQC

QQC

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Bocs a láma kérdésért, de lehet kapni valahol a Hayes fékemhez féktestet?
Én láttam Simano-t, de nem tudom fizikálisan illeszthetõ egymással. Ha tudok cserélni testet milyent vegyek? Nem verseny célokra, de jól használható és megbízható legyen.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az ötösnek fõleg darálós érzése van:) fékerõben nincs panasz, csak a fíling:D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

hát "logisztikailag" a hfx lenne a legjobb, mivel a dawg-on mag van, ugye 1 féle betét tárcsa stb, hasonló fékhatás.....avidra viszont kiváncsi lennék.....

Ma kipróbáltam a spanom gépét egy közeli "cc paradicsomban" (legmagasabb pont asszem 140m:D), avid juicy 7 carbon... Hfx9-nél sokkal adagolhatóbb sztem, azt hogy a nagy szintekhez mit szól sajna nem tudtam tesztelni.
Csomó helyen olvastam, hogy "darálós" érzés vele fékezni a tárcsa miatt, én ezt nem vettem észre.
Próbálgattam a tekerõt, komoly leejtõzésnél biztos jól jön, meg annak aki szereti ha a kormány közelében fog a fék. Májerfaktor ott van nagyon, de tuti az 5öst veszem, kinõttem már a hülyeségbõl:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
persze lehet hogy nem az volt de akkor elképzelni se tudom mi lehetett

de hétfõn úgyis arra járok, majd szemügyre veszem jobban

miért mi lett a cl-es tárcsával?
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az nekem valamely oknál fogva feltünt volna. de utánakolbászolok még egy kört, mert felcsigázott. fõleg hogy az ilyen betétes szegecselt tárcsákra többet rá sem nézek.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts

nem, egyelõre ilyen itthon forgalmazásban nincsen.
énis kerestem, már találtam is, aztán kiderlt hogy nem telejsen úgy müködik ahogy, azaz a zoggie adaptert le kell szedni elöbb utána mehet a 6 csavaros.
de ha valaki megtud valamit, szóljon légyszi nekem is!:)

én mintha ilyesmit láttam volna tegnap a hugoban

úgy nézett ki mint a zoggie adapter, csak shimano csomagolásban volt

néztem is hogy mi a rák az

persze lehet hogy mégsem az volt, de más tippem nincs hogy mi lehetett
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a zoggi adaptere akkor nem kompatibilis mással? az nem lehet, hiszen a centerlock szabvány méret. szóval elvileg jónak kellene lennie... más kérdés, hogy agy nélkül gondolom nem árulják.

de miért akar valaki sh!mano agyat venni??

(halkan jegyzem meg, hogy a trickstuff-nak és a magurának is van ilyen átalakitója, de itthon egyik sem kapható)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem, egyelõre ilyen itthon forgalmazásban nincsen.
énis kerestem, már találtam is, aztán kiderlt hogy nem telejsen úgy müködik ahogy, azaz a zoggie adaptert le kell szedni elöbb utána mehet a 6 csavaros.
de ha valaki megtud valamit, szóljon légyszi nekem is!:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Tudnátok segíteni?Azt hallottam,hogy van adapter a centerlock-os agyakhoz amivel a 6 csavaros tárcsát is fellehet tenni(nem szívesen válnék meg a gyönyörû avid tárcsámtól)!Hol lehet ilyet kapni?És mennyiért?Elõre is köszi!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
arra gondul ami a fékbetét kéf fülébe kapaszkodik és annak a U alaku végét akasztot a dugattyú hátulyánn lévõ pöcsbe
ami le tud törni és az gáz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

QQC

QQC

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.

Az a gáz, hogy rugót nem találok. Mintha mágnes húzná a betétet a fészekbe.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.

van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

saint dh fék, én juicy hívõ vagyok, de a hfx karbonnak a legnagyobb a májerfaktora. szal az.

hát "logisztikailag" a hfx lenne a legjobb, mivel a dawg-on mag van, ugye 1 féle betét tárcsa stb, hasonló fékhatás.....avidra viszont kiváncsi lennék.....

Meg asszem vagy 40g-al könnyebb is az avidnál, ami cc-nél nem mellékes

most pont annyira az a 40 gramm már nem foglalkoztat, ha lesz pízemm, úgyis kap még könnyû kerekeket, akkor majd esetleg kap könnyebb féket is..../meg én se leszek 85 kilónál kevesebb sose..../

na majd +lássuk ..addig is kösz..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

QQC

QQC

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok Profok

Nagy a bánatom (akár a szervizé).
Vettem egy bringát (elsõ komoly kerékpár gyermekkorom Favorit-ja után), gyári Hayes Sole fékekkel. Egy darabig fas.án mûködött, de kb egy hét városi békés közleledés (kerékpárút) után iszonyatos ropogó, pattogó hangja lett. Szervízben küllõnézés, betétforgatás, a tünet nem szünt. Kaptam másik tárcsát (más profil) egy hétig semmi, de tegnap megint elkezdte. A tünet közepes fékerõnél már jelentkezik. Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.
Elõre is köszi a gondolkodást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elõfordulhat. Pár jó erõs fékezés hegyrõl lefelé, javíthat a problémán.

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 posts

A probléma nem az összegyógyításon van, hanem a fékfolyadékon. Míg a Shimano ásványit használ, addig a Hayes DOT-ot, amit a tömítések, tekintettel arra, hogy más anyaghoz vannak választva, nem nagyon tolerálnának. Elméletileg; ha tévednék, majd kijavítanak a guruk.:)

Igen, én is ilyet hallottam, hogy max a tárcsa az ami megmaradhat.
A kérdés már csak az, hogy normális, ha a tárcsa üt egy helyen? Azaz egy gyakorlatilag vadiúj cuccnak szabad hangot adnia? Nyolcas, de állítólag olyan kicsi, hogy annak nem kéne számítania. Ha ez gyárilag ilyen akkor garanciális javítás, vagy mi? Hátul semmi gond, de elöl az agyamra megy és nem nagyon szeretném ha ez így maradna...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Megvan, hogy miért tettem tönkre a tömítést a hfx9 fékarjában, mindig(2szer) levettem a tarály fedelet légtelenítésnél.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok
két kérdésem lenne:
vettem egy (pár) kék bbb fékbetétet...ez puha vagy kemény fajta inkább?
á másik kérdés hogy szerintetek érdemes-e ,lesz-e érdemi különbség ha 160-as helyett 180-as tárcsát vennék?(hátsó avid bb7)

A bbb puha(gyantás) betéteket gyárt.
Érezhetõ a 180-as a 160-as tárcsa közti különbség. 12,5%-kal biztos nagyobb a 180-as fékereje.

A sebesség mindent megold.