Mit keresel? Kicsit pontosabban kéne megfogalmaznod, mert nem egyértelmû!:chin:Bocs a láma kérdésért, de lehet kapni valahol a Hayes fékemhez féktestet?
Én láttam Simano-t, de nem tudom fizikálisan illeszthetõ egymással. Ha tudok cserélni testet milyent vegyek? Nem verseny célokra, de jól használható és megbízható legyen.
Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. June 11. - 18:04
Posted 2006. June 11. - 10:26
Én láttam Simano-t, de nem tudom fizikálisan illeszthetõ egymással. Ha tudok cserélni testet milyent vegyek? Nem verseny célokra, de jól használható és megbízható legyen.
Posted 2006. June 11. - 02:20
Posted 2006. June 11. - 01:37
Ma kipróbáltam a spanom gépét egy közeli "cc paradicsomban" (legmagasabb pont asszem 140m:D), avid juicy 7 carbon... Hfx9-nél sokkal adagolhatóbb sztem, azt hogy a nagy szintekhez mit szól sajna nem tudtam tesztelni.hát "logisztikailag" a hfx lenne a legjobb, mivel a dawg-on mag van, ugye 1 féle betét tárcsa stb, hasonló fékhatás.....avidra viszont kiváncsi lennék.....
Csomó helyen olvastam, hogy "darálós" érzés vele fékezni a tárcsa miatt, én ezt nem vettem észre.
Próbálgattam a tekerõt, komoly leejtõzésnél biztos jól jön, meg annak aki szereti ha a kormány közelében fog a fék. Májerfaktor ott van nagyon, de tuti az 5öst veszem, kinõttem már a hülyeségbõl:)
Posted 2006. June 10. - 22:22
de hétfõn úgyis arra járok, majd szemügyre veszem jobban
miért mi lett a cl-es tárcsával?
Posted 2006. June 10. - 20:19
Posted 2006. June 10. - 18:26
nem, egyelõre ilyen itthon forgalmazásban nincsen.
énis kerestem, már találtam is, aztán kiderlt hogy nem telejsen úgy müködik ahogy, azaz a zoggie adaptert le kell szedni elöbb utána mehet a 6 csavaros.
de ha valaki megtud valamit, szóljon légyszi nekem is!
én mintha ilyesmit láttam volna tegnap a hugoban
úgy nézett ki mint a zoggie adapter, csak shimano csomagolásban volt
néztem is hogy mi a rák az
persze lehet hogy mégsem az volt, de más tippem nincs hogy mi lehetett
Posted 2006. June 10. - 18:16
de miért akar valaki sh!mano agyat venni??
(halkan jegyzem meg, hogy a trickstuff-nak és a magurának is van ilyen átalakitója, de itthon egyik sem kapható)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 10. - 17:02
énis kerestem, már találtam is, aztán kiderlt hogy nem telejsen úgy müködik ahogy, azaz a zoggie adaptert le kell szedni elöbb utána mehet a 6 csavaros.
de ha valaki megtud valamit, szóljon légyszi nekem is!
Posted 2006. June 10. - 16:59
Posted 2006. June 10. - 13:38
ami le tud törni és az gáz
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. June 10. - 13:07
van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.
Az a gáz, hogy rugót nem találok. Mintha mágnes húzná a betétet a fészekbe.
Posted 2006. June 09. - 22:23
van benne valami. meg kellene nézni azt a rugót, ami a fékbetétet fesziti a helyére.Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 09. - 21:45
hát "logisztikailag" a hfx lenne a legjobb, mivel a dawg-on mag van, ugye 1 féle betét tárcsa stb, hasonló fékhatás.....avidra viszont kiváncsi lennék.....saint dh fék, én juicy hívõ vagyok, de a hfx karbonnak a legnagyobb a májerfaktora. szal az.
Meg asszem vagy 40g-al könnyebb is az avidnál, ami cc-nél nem mellékes
most pont annyira az a 40 gramm már nem foglalkoztat, ha lesz pízemm, úgyis kap még könnyû kerekeket, akkor majd esetleg kap könnyebb féket is..../meg én se leszek 85 kilónál kevesebb sose..../
na majd +lássuk ..addig is kösz..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. June 09. - 20:52
Nagy a bánatom (akár a szervizé).
Vettem egy bringát (elsõ komoly kerékpár gyermekkorom Favorit-ja után), gyári Hayes Sole fékekkel. Egy darabig fas.án mûködött, de kb egy hét városi békés közleledés (kerékpárút) után iszonyatos ropogó, pattogó hangja lett. Szervízben küllõnézés, betétforgatás, a tünet nem szünt. Kaptam másik tárcsát (más profil) egy hétig semmi, de tegnap megint elkezdte. A tünet közepes fékerõnél már jelentkezik. Állítólag a betét mozgása okozza ahogy a tárcsa résein áthalad.... Én eddig ezt egy tárcsás kerékpárról sem hallottam.
van valami ötlet mi okozhatja a hibát, vagy merre induljak.
Elõre is köszi a gondolkodást.
Posted 2006. June 09. - 20:51
Posted 2006. June 09. - 20:41
A probléma nem az összegyógyításon van, hanem a fékfolyadékon. Míg a Shimano ásványit használ, addig a Hayes DOT-ot, amit a tömítések, tekintettel arra, hogy más anyaghoz vannak választva, nem nagyon tolerálnának. Elméletileg; ha tévednék, majd kijavítanak a guruk.
Igen, én is ilyet hallottam, hogy max a tárcsa az ami megmaradhat.
A kérdés már csak az, hogy normális, ha a tárcsa üt egy helyen? Azaz egy gyakorlatilag vadiúj cuccnak szabad hangot adnia? Nyolcas, de állítólag olyan kicsi, hogy annak nem kéne számítania. Ha ez gyárilag ilyen akkor garanciális javítás, vagy mi? Hátul semmi gond, de elöl az agyamra megy és nem nagyon szeretném ha ez így maradna...
Posted 2006. June 09. - 16:19
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. June 09. - 16:17
A bbb puha(gyantás) betéteket gyárt.sziasztok
két kérdésem lenne:
vettem egy (pár) kék bbb fékbetétet...ez puha vagy kemény fajta inkább?
á másik kérdés hogy szerintetek érdemes-e ,lesz-e érdemi különbség ha 160-as helyett 180-as tárcsát vennék?(hátsó avid bb7)
Érezhetõ a 180-as a 160-as tárcsa közti különbség. 12,5%-kal biztos nagyobb a 180-as fékereje.
A sebesség mindent megold.