Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kilazítottam mindent megint, megrángattam a kereket, a helyzet valamelyest javult, de a felsõ, féket az adaptarhez rögzítõ csavar alátéte egészségtelenül közel van a tárcsához, szerintem max. fél mm- lehet. Ha nincs jobb 5let, akkor az alátét szélét fogom lereszelni egy kicsit.
Azért ha valakinek még van értelmes 5lete, ne tartsa magában!:)

Az a fél mm bõven elég(gondolj bele a betét 0,1 mm belül van a tárcsához képest) nekem sincs sokkal távolabb a féktestem a tárcsától, de nyugodtan reszelj le az alátétbõl, ha zavar.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Kilazítottam mindent megint, megrángattam a kereket, a helyzet valamelyest javult, de a felsõ, féket az adaptarhez rögzítõ csavar alátéte egészségtelenül közel van a tárcsához, szerintem max. fél mm- lehet. Ha nincs jobb 5let, akkor az alátét szélét fogom lereszelni egy kicsit.
Azért ha valakinek még van értelmes 5lete, ne tartsa magában!:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A Sole-t én is egy Deore-ra cseréltem és a Deore sokkal meggyõzöbb...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A helyzet a következõ: Merida Trans-Mission és 160as BB7. A gondom az, hogy ha felteszem a féket, akkor maga a féktest hozzáér egy ponton a tárcsához. Elég sokat lehet állítani oldalra, de ehhez nem eleget. Mi a teendõ? Létezik vékonyabb adapter, vagy ott ahol az adapter felfekszik a tárcsafékszemen, ott marjak ki az adapterbõl annyit, hogy normálisan elforogjon a tárcsa? Esetleg a vázat kéne megreszelni? Ettõl kicsit tartok, meg egy zsírúj vázon...
Az adapter 11,2mm vastag, a tárcsafékszem 10mm, úgy hogy a felfekvési helyeken lecsiszoltam a festéket róla, hátha ez segít a hozzáértõknek.

Lazítsd ki azokat a csavarokat, amik a féktestet az adapterhez rögzítik vagy húzd visszább a betéteket.

A sebesség mindent megold.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

A helyzet a következõ: Merida Trans-Mission és 160as BB7. A gondom az, hogy ha felteszem a féket, akkor maga a féktest hozzáér egy ponton a tárcsához. Elég sokat lehet állítani oldalra, de ehhez nem eleget. Mi a teendõ? Létezik vékonyabb adapter, vagy ott ahol az adapter felfekszik a tárcsafékszemen, ott marjak ki az adapterbõl annyit, hogy normálisan elforogjon a tárcsa? Esetleg a vázat kéne megreszelni? Ettõl kicsit tartok, meg egy zsírúj vázon...
Az adapter 11,2mm vastag, a tárcsafékszem 10mm, úgy hogy a felfekvési helyeken lecsiszoltam a festéket róla, hátha ez segít a hozzáértõknek.

A vázat ne... :)
Fura lenne, ha nem lennénk kompatibilisek egymással.
Viszonylag jól ki kell lazitani a csavarokat (amik a féktestet rögzitik), hogy rendesen lehessen oldalirányban állitani a féktestet, úgy próbáltad? Jól benne van a kerék a vázban?
Ha tényleg nem lehet jól beállitani, esetleg egy vékony alátét a tengelyre? Akkor annyival távolabb kerül a tárcsa. Igaz igy egy kicsit (szét)fesziti a papucsokat, de 1 esetleg 2 mm sztem nem okozhat gondot...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
köszönöm a válaszokat!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

nem vagy kicsit paranoiás?

az avidot meg már kibeszéltük elégszer, azt tényleg nem kéne elkezdeni

Dehogy vagyok......

Veled nem volt olyan, hogy úgyérezted, mintha mindig követne valaki?....:D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem vagy kicsit paranoiás?

az avidot meg már kibeszéltük elégszer, azt tényleg nem kéne elkezdeni

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ne kezd megint Málna!!:D

Amúgy nekem a Pyxist eddig megfogta mindenhol....mindig emeli a hátulját egyújjal(60-nál is)...ennél minek nagyobb fékerõ...Tudni kell hatékonyan fékezni is....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
attól az olajos még jobb ;)

amúgy nekem anno az avid 500ftos bovdennel volt és nem volt gond a fékerõvel (csak minden mással :D ).. pedig kispizza
ellenben a féldrága jagwire-rel már soxor megszívtam

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Haggyad má...szegény kiábrándult az olajos fékekbõl.....:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hellosztok!
lene egy kérdésem hayes sole helyett érdemes lenne venni két 203mm-es avid bb7-t???és mennyibõl jönne ki fék +fékkar + stb ami kell hozzá...???? endurora kéne...

igen, szerintem érdemesebb. a sole egy olcsóbb hobbi fék.
de ha 30 ezer körül nézelõdsz, már juicy5 is van, vagy deore, vagy hayes hfx9

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Hellosztok!
lene egy kérdésem hayes sole helyett érdemes lenne venni két 203mm-es avid bb7-t???és mennyibõl jönne ki fék +fékkar + stb ami kell hozzá...???? endurora kéne...

Egy pár FR5 fékkar kb. 5ezer......BB7 (203) boltban 25900....neten kb 21000huf.....a bovdenezés meg akár 500 forintból is de azt Önnek nem ajánlom....kb 30000 huf de 2 fékkarral....:D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nekm nem voltszerencsém a hayesl eléggé brikett lett belõle...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A sütõbe téve nekem megmenekült az avid fékpofám!Havernak meg a deore!Próbáld meg.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tévedés, nekem is van itthon lajos gyári saint fékpofa, szinte teljesen használatlan.
égetés segithet, de 2990 huf egy pár uj bbb, minek sz*rakodni?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Brigicol? Az nem olajos alapba? Mátmint tudom, hogy az olajat jól leviszi, de magában a brigicol is elég olajos anyag nem? A pofát meg elég sztem normálisan megcsiszolni, mert nem szívja magába, csak a felülete olajos.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Köszike.

A tárcsától nem is félek annyira. Azt már a brigéciol megmentette.
De a betét aggodalomra ad okot.