Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18543 replies to this topic

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Nekem Julie van elol hatul, hat nem sok az elõzõ tapasztalat, DE szerintem jobb mint a mech deore , meg a Hope mono mini... mast meg nem probaltam... nekem bejön... mondjuk elöl 8" tárcsa van hátul 6" HS33 Raceline fékkarral, nekem elég, allround-enduro felhasználásról beszélek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Örülj hogy Juliskát kapsz Sole helyett.....piszok mázlista vagy öregem...:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)

Csak a Sole fékekelet ne hozdd elõ...----könyörgöm

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
pont a megfelelõ topikot találtad meg erre, nemtom milyen logika alapján.(elmondod?)
amúgy elslattyogsz egy boltba, és kérsz egy nagyobb tányért a meglevõ hajtókarodra. pár ezer magyar királyi forint.

keszthelz2

keszthelz2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
helló
egy husselfelt hajtókarom van,ami jó csak kicsit kevés nekem a 32 fog és az lenne a kérdésem h létezik-e esetleg 38/xx vagy bármilyen ami nagyobb mint a 32/22(és nem Truvativ '06 Hussefelt DH mert azt olvastam h csak egy fajta monoblockhoz jó).
vagy ha ilyen nincs mennyibe kerül kb összerakni egyet?(mondjuk 38/28+rockring-ha van ilyen)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

a Singletrack tesztje szerint még mindig jobban fog, mint egy LX fék:)

tanúsíthatom, hogy ez nem igaz ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
á, annyira nem érdekel az egész, ha nagyon kelleni fog, feldobok rá egy saint fékkart. még megbízhatóbb is lesz.

de levéblben elküldhetné vki nekem:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Múltkor egy arc akart rendelni tõlünk Gustav fékkart...alig lett volna olcsóbb mint egy komplett fék...szal alkatrészt ne tõlem:) (tamaskat kérdezd esetleg, mi alig boltolunk a magurával, ezért nekünk aranyáron adnak mindent)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jó neked ha hiszel ilyennek;) iránymutatásnak tökéletes, meg bemutatásnak is, de összehasonlító kipróbálós tesztnek én nem nagyon hiszek.
szervízháttér ott van? mert itthon egyántalán nincsen.

mondanám hogy akkor légyszives szerezz be egy gusztáv fékkarba való karmantyút, de többe lenne a posta mint ha vennék egy új fékkart:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Senki nem istenítette (a teszben sem). A szervízháttere elég jó, arról nem tehetnek hogy az otthoni forgalmazó szarik bele a világba.
Itt mindent lehet szerezni Magura fékekhez, ok hogy az ár nem túl baráti.

Mi az hogy "civil"? Én hiszek egy olyan tesztnek, ahol letesztelnek 14 hidrós féket, mert tudom hogy a tesztelõk nem 2-3 féket próbáltak életükben, az értékelésnél szakmai dolgokat írnak, stb. Ettõl még lehet hogy nem objektív (mellesleg a shimano fékeket sem húzták le, de 2 avid nyert:) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az ilyen teszteket továbbra is civilek csinálják.

mármint ott vagy, kapsz 2 féket, majd elmész bringázni, és leírod a véleményed.
a shimano-t épp nem szereted, ezért a magurát isteníted.

próbálj ki egy julit és egy lx-et, és meglátod!

ja és az utóbbinak van szervízháttere, és még szerelhetõ is. ill kapható hozzá minden alkatrész!
fékkar, nyereg, csõ külön. és nem aranyárban, irreálisan drágán mint a magurához.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A hazai forgalmazó elküldi a Magurának, õk meg szépen javítanak/cserélnek, ha nagyon köcsök a cég, akkor rádverik a postaköltséget.

Közben eszembe jutott a cikk amit olvastam, egy riport volt a Magura gyárban. Németországban van a gyár, egy helyen történik a szerelés, összeszerelés, tesztelés.
Az arc aszonta, hogy a javítómûhely 85%-ban éves szervizeket végez, mert a bringaboltok lusták megcsinálni, inkább elküldik nekik, ez is elmond valamit a minõségrõl.

Félre ne értsetek, nem akarok senkit rádumálni a Julie-ra, ami ugyan dögnehéz, cserébe viszont nem fog (a Singletrack tesztje szerint még mindig jobban fog, mint egy LX fék:) )

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts

Provided that you have filled in your online registration properly, MAGURA warrants in addition to the respective warranty legislation of each country all

* brake levers

* brake cylinders

* calipers for a period of 5 years from the date of purchase against any leaks.

This additional warranty and all our liabilities will void, if any of the points mentioned below are not respected:

* Improper use of the brake or damage due to a crash or abuse.

* Mixing and matching our parts with parts from other manufacturers.

* Refinishing (e.g. painting or polishing) of any part

* any attempt to disassemble brake lever and/or slave cylinder/caliper

* Components broken due to overtightening, normal wear or improper maintenance

* Shipping damages or loss

szal tényleg igaz az 5 év
csak kérdés hogy itthonról menynire érvényesíthetõ
ettõl függetlenül fenntartom a véleményem hogy a julieval csak a bajod lesz...
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a régi RS telók olyan sunyik hogy nem fér oda még egy nagyobb fejü féktárcsacsavar sem, nemhogy a szerszám maga:)

sztem a hayes sole-nál nem sokkal gyengébb a magura, és dirtre még egy v fék is sok hátra.

magura tömítésekre 5 évet adna? tönkre is menne a cég bele:D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
pv.: nemcsak a parktool, hanem a shimano is gyárt ilyen síkba maró eszközt, lehet, hogy azzal mûködne

a hidrósat nem enhéz karbantartani, ah van alkatrész, de a magurához ez elég problémás. én a helyedben nem választanám a juliet, akkor már inkább (bizony..) egy avid bovdenes
de ha szerinted jó a julie, nem kell ránk hallgatni ;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
a julie egy hulladék...

inkább cseréld be egy avidra szvsz

5 év gari meg....a balkánon vagyunk:)
Autist Team:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

... a tömítései sem a hosszú élettartamról híresek

A Magura nem 5 év garit ad a tömítésekre? Nemrég valami ilyesmit olvastam

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Akkor érdemes lenne egy bowdenest kérni?Avid? Holnapíg el kell döntenem.Szerintem nem lenne baj ezzel a Magurával sem.Csak a hidrásat nehéz karbantartani.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

xtr nem az:D
ill van jobb szervízekben egy olyan szerszám, mely párhuzamosítja a tárcsafék rögzítõszemét. egy tengely a kerék helyére, kés nekinyomódik a váznak, majd forgatva lemarja a festéket és párhuzamosra marja a tengellyel a szemet.

Park Tool gyártja, de nem minden telóra jó sajna. Pont ma szenvedtem egy 2002-es pilot-al (vagy judy?), arra pl nem jó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a magura bár biztos?

mondjuk dirtre a fékerõ elég, de a sok mûanyag miatt az egy elég sérülékeny fék... a tömítései sem a hosszú élettartamról híresek
és csak a drága magura olaj lesz jó hozzá...

szerintem próbálj meg valami mást kérni helyette!