Ma tekerésztem kicsit fékpofa ügyben, azt hiszem, érdemes itt megosztanom a tapasztalatokat...
A csodás Tech rovatban bevett válasz a betét kérdésénél az, h a kedves delikvens tiplizzen el egy motoros boltba, h fillérekért helyreállítsa egy sarasabb menet alatt fémig kopott fékpofáját, de pontos címet idáig sosem írt senki...
Ezeddig csak egy Aquincumon túl leledzõ szervízrõl volt tapasztalatunk, ahol olyan kemény pofát csináltak egy Sram tfékhez, h elõbb fogyott volna el a tárcsa, mintsem hogy bekopjon egy kicsit is a pofa, persze fékhatás nulla.Arról nem beszélve, h órás munka megfelelõen kireszelni a lapot, ha a betétnek esetleg pereme van, mivel arra is raknak anyagot.
Ma betámadtam Óbudát, 5 helyrõl hajtottak el, ahol kiemelten fékpofát (is) forgalmaztak, mert csak gyáriak voltak.Egy kis sufniban a Bécsi úton aztán az eladó elõhozott egy dobfék pofát, hogy ilyet tudnak (egyféle anyaggal).Persze, távolról se volt köze a bringákon látottakhoz, és kiderült, 1 1 hetes határidõvel vállalták volna, nagyon borsos áron (az eladó 2e és 10e közé mondta elsõre) Aztán kis faggatás után a srátz elmondta, h nem is õk
csinálják, a fõnöke viszi ilyenkor a betétet valahova ferodoloztatni...
Már épp letettem volna az egészrõl, de felhívtam egy autóboltos ismerõsömet, aki útba igazított a neten felelhetõ !!2!! cég egyikéhez, a Róna mûvekhez, ami kerékpárral egész jól megközelíthetõ, a Rákos patak mentén, Rákosrendezõnél van, a Tahi útról lehet elvergõdni a telepre.
Ahol persze 3-kor vége van a munkaidõnek ( a mesteruraknak kis hazánkban snassz dolgozni?!? ) de kis keresgélés után elõkerült a portás/õr (nem kell berezelni a kutya harap táblától, a blöki rég kiszenvedhetett már) aki elmondta, h igen, vállalnak akármit, és az anyagokra is több variáció van, mivel a máv vagonjaitól kezdve robogókon át az ipari súrlódóanyagokig mindennel foglalkoznak, tehát az autós betétekhez képest szükséges extra "puha" feltét nem elérhetetlen álom lesz.
http://www.ronakft.h...html/index.htmlVárom már a holnapot, hogy valaki illetékessel is beszélhessek és haladjon a dolog...
Aki tud esetleg egyéb lehetõségrõl, szóljon nyugodtan...
Keresõ frendli; fékpofa , fékbetét , ferodol