Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18543 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...Tárcsa csere lesz, de szeretném tudni ez mivel jár pontosan, a teló tudom xar, de hamarosan az is cserélve lesz...

Hogyhogy "mivel jár"?

Elõször is anyagi költséggel jár:
-tárcsa
-adapter

Aztán még elõnyökkel jár:
-fékerõ növekedés
-lassabban melegszik a tárcsa
-jobban néz ki a bringa

Végül újabb költségekkel jár:
-lecseréled a telódat, mert rájössz hogy nem 185ös tárcsához való
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

sr suntour xcm teló (haldoklik), 90kg körül mozgok és nem tudnám igazán meghatározni, de nagy sebességgel száguldozok mindenféle terepen... Párszor elém léptek már és csak a szerncse segített, mert ha a féken múlik akkor kekszelés a vége :) Tárcsa csere lesz, de szeretném tudni ez mivel jár pontosan, a teló tudom xar, de hamarosan az is cserélve lesz...

Ha szereted rendesen elengedni a paripát, akkor ilyen súly mellett bõven elég egy 185mm-s vagy "7 zollos tárcsa. "8-s felesleges, ha nem DH vagy FR a stílusod. Mivel nem tudom, milyen féked van, ezért írtam az Avid, illetve a Hayes passzoló méretét.

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Igen "okos" lehet, aki ezt a baromságot kitalálta. Egyébként milyen telód van, hány kiló vagy, és milyen stílusban nyomulsz?

sr suntour xcm teló (haldoklik), 90kg körül mozgok és nem tudnám igazán meghatározni, de nagy sebességgel száguldozok mindenféle terepen... Párszor elém léptek már és csak a szerncse segített, mert ha a féken múlik akkor kekszelés a vége :) Tárcsa csere lesz, de szeretném tudni ez mivel jár pontosan, a teló tudom xar, de hamarosan az is cserélve lesz...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hopp, na ma leadtam a betétet, 4 mm anyag lesz rajtuk, mivel hely van a fékben, és legalább nem kopnak majd olyan gyorsan el. puha anyagot kértem, számla nélkül 500-at mondtak egy oldalra. QL 8-D

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

ez ugyanaz a link amit kala is linkelt :)

Tudom.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez ugyanaz a link amit kala is linkelt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Én már korábban írtam, hogy kipróbálom a fékbetét felújítást.
Megtettem, felújíttam a betéteket.
Itt.
1 340 Ft-ba került egy pár. Hfx 9-ben használom 160-as tárcsával elõl.
Alapvetõen puha anyagot raktak rá, kb. 2 mm-t. A rugó helyére is anyagot tettek, így ezt utólag kellett kireszelni. Igaz, nem szóltam, hogy oda ne tegyenek.

És a lényeg. Kb. 200 km mentem eddig vele, kellett néhány lejtõ és fékezgetés mire bekopott. Elõtte zöld EBC-m volt, ami a szilvás maratonon elkopott.
Ez a felújíttattatott betét min. fog annyira, mint az ebc, de szerintem még jobban is.
Néha meglepõdöm, mennyire fog az elsõ fék.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
En annak idejen az aproban talaltam ilyet. Azota az is atesett egy rancfelvarrason meg gondolom lejart a hirdetes is. Igy sajnos nem tudok semmi kontakt infot a sraccal, csak 1 linkem volt ami elavult illetve maga a szoveg. Betennem ide a hirdetes szoveget ,hatha magara ismer es jelentkezik :)

"Szinte bármilyen tárcsafékhez tudok pofát ragasztani, sokkal olcsóbban mint a bolti!!
Itt egy példa: Magura Julie tf-hez boltban 1 pár pofa 5200FT, én 3000FT-ból megcsináltam!
Te adod meg h milyen vastag réteg legyen rajta!
Elküldöd teljesen vagy nem teljesen elkopott pofáidat,
és én rakok rá egy általad meghatározott vastagságú új réteget.
Az árakat a pofák bolti áraihoz viszonyítom.
Pl: Magura Gustav M-hez 1 pár, bolti ár:7800FT. Én megcsinálom 5000-ért.
Minõsége nem gyári, de fékhatása jobb is mint a gyári!
Azonnal fog, nem kell sokat koptatni! "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ma tekerésztem kicsit fékpofa ügyben, azt hiszem, érdemes itt megosztanom a tapasztalatokat...

A csodás Tech rovatban bevett válasz a betét kérdésénél az, h a kedves delikvens tiplizzen el egy motoros boltba, h fillérekért helyreállítsa egy sarasabb menet alatt fémig kopott fékpofáját, de pontos címet idáig sosem írt senki...

Ezeddig csak egy Aquincumon túl leledzõ szervízrõl volt tapasztalatunk, ahol olyan kemény pofát csináltak egy Sram tfékhez, h elõbb fogyott volna el a tárcsa, mintsem hogy bekopjon egy kicsit is a pofa, persze fékhatás nulla.Arról nem beszélve, h órás munka megfelelõen kireszelni a lapot, ha a betétnek esetleg pereme van, mivel arra is raknak anyagot.

Ma betámadtam Óbudát, 5 helyrõl hajtottak el, ahol kiemelten fékpofát (is) forgalmaztak, mert csak gyáriak voltak.Egy kis sufniban a Bécsi úton aztán az eladó elõhozott egy dobfék pofát, hogy ilyet tudnak (egyféle anyaggal).Persze, távolról se volt köze a bringákon látottakhoz, és kiderült, 1 1 hetes határidõvel vállalták volna, nagyon borsos áron (az eladó 2e és 10e közé mondta elsõre) Aztán kis faggatás után a srátz elmondta, h nem is õk
csinálják, a fõnöke viszi ilyenkor a betétet valahova ferodoloztatni...

Már épp letettem volna az egészrõl, de felhívtam egy autóboltos ismerõsömet, aki útba igazított a neten felelhetõ !!2!! cég egyikéhez, a Róna mûvekhez, ami kerékpárral egész jól megközelíthetõ, a Rákos patak mentén, Rákosrendezõnél van, a Tahi útról lehet elvergõdni a telepre.
Ahol persze 3-kor vége van a munkaidõnek ( a mesteruraknak kis hazánkban snassz dolgozni?!? ) de kis keresgélés után elõkerült a portás/õr (nem kell berezelni a kutya harap táblától, a blöki rég kiszenvedhetett már) aki elmondta, h igen, vállalnak akármit, és az anyagokra is több variáció van, mivel a máv vagonjaitól kezdve robogókon át az ipari súrlódóanyagokig mindennel foglalkoznak, tehát az autós betétekhez képest szükséges extra "puha" feltét nem elérhetetlen álom lesz.

http://www.ronakft.h...html/index.html

Várom már a holnapot, hogy valaki illetékessel is beszélhessek és haladjon a dolog...

Aki tud esetleg egyéb lehetõségrõl, szóljon nyugodtan...
Keresõ frendli; fékpofa , fékbetét , ferodol

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy az elsõ 6"os tárcsát 8"osra cserélném, de hallottam egy olyat, hogy ez kinyírja a telót, és ez így igaz?? Én úgy gondolom, hogy élettartamban ez a vátoztatás nem számottevõ, mivel a 6"os is ugyan olyan asszmetrikus erõket ébreszt, mint a 8"os... Nyílván nagyobbakat, de ez mennyire befolyásolja az élettertamot?

A válaszokat és tanácsokat elõre is köszönöm!

Igen "okos" lehet, aki ezt a baromságot kitalálta. Egyébként milyen telód van, hány kiló vagy, és milyen stílusban nyomulsz?

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy az elsõ 6"os tárcsát 8"osra cserélném, de hallottam egy olyat, hogy ez kinyírja a telót, és ez így igaz?? Én úgy gondolom, hogy élettartamban ez a vátoztatás nem számottevõ, mivel a 6"os is ugyan olyan asszmetrikus erõket ébreszt, mint a 8"os... Nyílván nagyobbakat, de ez mennyire befolyásolja az élettertamot?

A válaszokat és tanácsokat elõre is köszönöm!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Denagyot szívtam.Elvileg úgy lett volna h Julie lesz a gyári Hayes helyett utána jött egy olyan variáció hogy Juicy 5 Avid a gyári Hayes helyett még ezen a héten.Most meg a gyári Hayes lesz a jövõhét végén!!EKKORA SZÍVÁÁÁST!!!Juicy 5 -ehét- helyett jövõhét vége -Gyári Hayes- hüpp-hüpp
Amúgy Solo a gyári Hayes? (aki nem olvasta annak :Magellan Polar-X Superman)

Hol veszed a kerót?
Csak mert abszurdnak tûnik, h a nagyker ennyire last minute variáljon az alkatrészekkel, mivel ilyenkor nagyobb tételekrõl van szó, gondolom, elõre rendelnek, és ki van kalkulálva, h x biciklihez 2x annyi féket vesznek...
Szerintem akkor jársz jól, ha V fékkel kéred, a maradék pénzt meg elfagyizod.
Vagy, ha mindenképpen olajos féket szeretnél, akkor mondjuk egy HS33-ast dobsz fel rá, az kicsit jobban bizonyított, mint a Julie-k, gazdaságos Hayesek.
Ha meg tárcsát szeretnél, akkor egy kisgépre való BB7-est.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha juicy 5 lett volna, simán lehetne hfx 9 is.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Annyi pénzbõl szerintem kizárt, hogy HFX9-et hoznának ki.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha szerencséd van, hfx-9 és akkor nincs gáz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Denagyot szívtam.Elvileg úgy lett volna h Julie lesz a gyári Hayes helyett utána jött egy olyan variáció hogy Juicy 5 Avid a gyári Hayes helyett még ezen a héten.Most meg a gyári Hayes lesz a jövõhét végén!!EKKORA SZÍVÁÁÁST!!!Juicy 5 -ehét- helyett jövõhét vége -Gyári Hayes- hüpp-hüpp
Amúgy Solo a gyári Hayes? (aki nem olvasta annak :Magellan Polar-X Superman)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Hali!

Avid Juicy5 fékkart szeretnék javitattni, az alkatrész már megvan (Juicy lever service kit), melyik boltba(szervizbe) érdemes vinni, ahol értenek hozzá (rendszeresen csinálnak ilyet)? Kb mennyibe lehet egy ilyen szerelés?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

ezerszer le volt írva, h a julieval nem (csak..) a fékerõ a probléma, hanem az, hogy ha elesel és eltörik a mûanyag fékkar, szétmegy a tömítés, nem tudsz vele mit kezdeni! szekszárdon estem egyet, kiszakadt a hayes fékkarjából a kar, de másnap már kaptam hozzá pótalkatrészt... na ez az, ami egy magurával soha nem lesz így. tömítésekrõl meg ne is beszéljük, akarja a halál küldözgetni németországba a féket

nem egyszerûbb egyszer jót venni?

dirtre a hayes sole is elég erõs, cserébe mindent lehet hozzá kapni
ha viszont elfogyott, akkor mech. avid, kb az van abban az árban

ott a pont.
és a hayeshoz minden alkatrész megkapható bárhol, és javítható, míg a magurára csomót köthetsz a legkisebb sérülésnél is...

dirtre meg továbbra is elég akár egy v fék.
(egy rendes V simán veri az eddig felsorolt tárcsafékeket)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ezerszer le volt írva, h a julieval nem (csak..) a fékerõ a probléma, hanem az, hogy ha elesel és eltörik a mûanyag fékkar, szétmegy a tömítés, nem tudsz vele mit kezdeni! szekszárdon estem egyet, kiszakadt a hayes fékkarjából a kar, de másnap már kaptam hozzá pótalkatrészt... na ez az, ami egy magurával soha nem lesz így. tömítésekrõl meg ne is beszéljük, akarja a halál küldözgetni németországba a féket

nem egyszerûbb egyszer jót venni?

dirtre a hayes sole is elég erõs, cserébe mindent lehet hozzá kapni
ha viszont elfogyott, akkor mech. avid, kb az van abban az árban

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
a julie-ról csak annyit (hogy bár ami keveset én próbáltam) jól fog.
De haver felforalta úgy hogy az udvarról ki sem jött:)....szal ha hobbi szinten nyomulsz akkor jobb, de inkább egy bowdenes-..............

Off
De nehéz ily részegen arni...........