Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

szerintem levegõ van a rendszerben, ami hõ hatására tágul
lehet hülyeség, de jobb ötletem nincs

Erre en is gondoltam, de akkor nem azt kene csinalnia, hogy lejto aljan befog, de ha lehult, visszaall?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem levegõ van a rendszerben, ami hõ hatására tágul
lehet hülyeség, de jobb ötletem nincs

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Nagyobb lesz, egyszeruen azert mert nagyobb az erokar (a csavaro ero egyenesen aranyosan no a tengelytol valo tavolsaggal)
Ha gyengebben huznad akkor valoban megegyezhetne a ketfele terheles merteke.
De nem fogod gyengebben huzni a kart. Ugyanolyan erosen fogod, pont azert vesz az ember nagyobbat hogy erosebb legyen ugyanolyan terhelesnel, vagy kisebbnel. Meg most mi a cel? Az hogy a telonak/feknek jo legyen vagy hogy meg tudj allni. Termeszetesen a ketto osszefugg, ezert kell jol megvalasztani a "konfiguraciot"

Nem szeretném nagyon felzaklatni újra a hangulatot, de most olvstam csak és hát nem maradhat ennyiben a dolog!
Elõször is az erõkar(mert itt sokan rosszul mondták), kb mind két esetben megegyezik, mert a nem a tárcsa pereme és a tengely távolsága az hanem a tárcsára merõleges vektor, tehát a féktest rögzítési pontjainak és fékpofa-tárcsa érintkezési pontnak a távolsága, ami felfogható két sík távolságaként is, tehát tárcsamérettõl adaptertõl, és minden mástól független, csak a a féktest mérte és az alátétek határozzák meg(ha az adapter jobbra balra is mozdítja akkor azis..)
Másrészrõl, viszont nyilvánvaló(ha nem is mindenkinek:D) hogy jobban fogja tépni a telót, ugyanakora fékteljesítmény esetén, 26,8 százalékkal lesz hatékonyabb pontosan ugyanakkora fékerõ esetén.. tehát azanoso erõk esetén a forgatónyomaték(1) = erõkar(constans) * F(ami az egyik esetben x a másik meg 1,27x) .. ezt azthiszem egy kolléga már mondta is..

Tehát erõkar mindkét esetben egyenlõ(ha nem tévedtem nagyon nagyot, mert akkor a levegõbe ugatok:D) és azanoso fékkar húzással jobban melegszik ugyan a nagyobb tárcsa, de jobban is fékez.. de azaonos fékteljesítmény esetén mindenképp jobban hül:) De az a telonak teljesen mindegy, de ha tövig húzza vki tuti jobban lehet vele csavarni a telót..

A másik témához meg annyit, nem vagyok benne teljesen biztos, de azért a fékolaj elég "sokat" tágul, és lehet ezért fogja be? Ha olj kienged.. nem lesz jobb??

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Pontosan :(

Nekem amugy egesz pontosan ez jatszodott le a fekemmel:
Vettem a gyari hullamos tarcsa helyett cleansweap tarcsat, ami sokkal jobb meg minden, de egy picit vastagabb mint a gyari. Emiatt eleg nehez volt beloni a feket, kicsit beleert, de lesz*rtam, nem zavar a cicceges. Ezek utan lejtoztem egy jot a Janoson, masnap latom hogy mar elegge beleer a fek, sot, mar fogja a kereket. Na mondom ez nem jo, vissza akartam nyomni a dugattyut, nem ment. Ok mondom, tarcsa kiszed, behuztam uresen a fekkart mondom kiprobalom mit csinal akkor, ugyis orvosolni kell mar a problemat. Ugye beljebb ment, pofa kiszed, dugattyu eroltet, de mostmar annyira se tudom visszatolni, hogy a tarcsa beferjen koze :D Pedig eroltettem, de nagyon azert nem akarom, nehogy kart tegyek benne.
Szoval javaslatok?

Szsly

Szsly

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Pont ugyanez a gondom nekem is csontra!! Valaki segitsen pls mi a megoldas. Azon gondolkozom mar csak a legtelenites segit, mert igy nem tudom visszanyomni a dugattyukat egy foknal jobban, mar csak ide oda tologatom, de igy is fogja a tarcsat...

Pontosan :(

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni.

Van nekem egy Avid Juicy Five -m. 2 hete tekertem vele, minden rendben volt. Ma indúltam volna újra, de a hátsó fék fogta a tárcsát igen erõsen.Nem is volt útja a fékkarnak.Kapásból fogott. Nem volt vele sem perec, sem szerelgetés./El tudom képzelni, hogy ugy lett lerakva, hogy folyamatosan be volt húzva picit.Nemtudom ez okozhatja -e/
Szétszedtem, fékpofákat ki, visszanyomtam dugattyúkat.Annyira, hogy a másik már jött kifele, ha a párját toltam be/nemtudom ez normális -e/.Tehát megpróbálltam az aranyközéputat eltalállni, de így is befog.
Gondoltam megkérdezek /még mielött teljessen elrontom /nálam rutinosabb embereket olajos fékekrõl, nekem elég új. Mit tegyek?

A segítséget elõre is köszönöm.

Pont ugyanez a gondom nekem is csontra!! Valaki segitsen pls mi a megoldas. Azon gondolkozom mar csak a legtelenites segit, mert igy nem tudom visszanyomni a dugattyukat egy foknal jobban, mar csak ide oda tologatom, de igy is fogja a tarcsat...

Szsly

Szsly

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni.

Van nekem egy Avid Juicy Five -m. 2 hete tekertem vele, minden rendben volt. Ma indúltam volna újra, de a hátsó fék fogta a tárcsát igen erõsen.Nem is volt útja a fékkarnak.Kapásból fogott. Nem volt vele sem perec, sem szerelgetés./El tudom képzelni, hogy ugy lett lerakva, hogy folyamatosan be volt húzva picit.Nemtudom ez okozhatja -e/
Szétszedtem, fékpofákat ki, visszanyomtam dugattyúkat.Annyira, hogy a másik már jött kifele, ha a párját toltam be/nemtudom ez normális -e/.Tehát megpróbálltam az aranyközéputat eltalállni, de így is befog.
Gondoltam megkérdezek /még mielött teljessen elrontom /nálam rutinosabb embereket olajos fékekrõl, nekem elég új. Mit tegyek?

A segítséget elõre is köszönöm.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A 203-as sokak szerint menõ. (Most nem rád értem)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
amúgy jól látod, mi a ráknak, 180-as tárcsa, kisebb súly, adagolhatóbb fék, gondod így sem lesz az erejével

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

203mm-es bb7 elõre nem lesz sok a 60 kilómhoz polar x-be? hátul sima egyszerû v fék van és lesz még egy darabig..
nem fogok elõrebukfencezni egy meredekebb pályán ha meghúzom erõsebben a féket?

ha megtanulsz fékezni (pölö hátra helyezed a súlypontod, akkor nem)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Egy egyszerûbb teló + egy brutál fék, lehet, hogy buta párosítás volt ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
203mm-es bb7 elõre nem lesz sok a 60 kilómhoz polar x-be? hátul sima egyszerû v fék van és lesz még egy darabig..
nem fogok elõrebukfencezni egy meredekebb pályán ha meghúzom erõsebben a féket?
persze majd késõbb akarok hátra is erõsebb féket de erre egy darabig nincs még keret..
szerintetek így használható lesz?

jah és gyorsszáras stance flow-t nem csavarja meg nagyon?

azt meg nemtudom honnan veszitek h egy tárcsafék hatására nem törik a teló.. egyik havernak valami egyszerûbb marzo-t törte el a 203 mm-es hx 9

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vagy nagy csavarhúzót elforgatva:)
ezer módszer van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vagy simán ék alakú dologgal próbálkozz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
két csavarhúzó, egyszerre két irányba

de csak óvatosan!
Autist Team:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Igen ha a pockot benyomod , jo lesz neki ;P
De ez tenyleg erdekes mert ha visszanyomod, es a kart meghuzod megint akkor ismet beljebb kene hogy fogjon (kiveve ha nem volt egyenletes az eloszlas a ket oldal kozott) de megis van hogy jo lesz.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én a gyári pöcköt szoktam beletolni úgy, hogy nem szedem ki a pofákat.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Ha benyomom az egyik oldalt, az bemegy, de a masik kijon :D Ez normalis ugye? Hogyan tudom egyszerre a kettot benyomni?

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Ha behuztam a fekkart tarcsa nelkul, akkor fekpofa kiszed, dugattyu visszanyom, ez a helyes eljaras ugye? De en nem tudom visszanyomni :)
Illetve valamennyit igen. De tobb kene. Hogyan kell? Nem akarom nagyon eroltetni, elvileg csontig vissza tudom kuldeni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
természetesen igen.