Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

A félfémes elvileg jobb, de fémes pofával is erõs fékerõt lehet elérni, persze fékfüggõ is egy kicsit.

inkább félfémes..a másik tartósabb

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts

Helo! Megtudnátok nekem mondani, hogy melyik pofával tudok jobb fékezési erõt elérni, a fémessel, vagy a félfémessel?

A félfémes elvileg jobb, de fémes pofával is erõs fékerõt lehet elérni, persze fékfüggõ is egy kicsit.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

leginkabb csak evjarat
valoszinu vmi okosat es szepet kitalaltak hozza, hogy 'jobban' megerje az poligont venni.
az az ujabb

Neeeeeem nagyon sok különbség van. A Poligon sokkal gyengébb, mint a Cleen Sweep hamarabb tulmelegszik, sokkal inkább darálós érzete van.
Nekem Poligonom van, és probáltam már Cleen Sweep-et is, és az sokkal jobb.
Valszeg az Avidnak ez a Poligonos tárcsa valami zsákutca volt, mert ha jól tudom jövöre elhagyják.
Ha tárcsavásárláson gondolkozol, akkor csakis a Cleen Sweep-et vedd meg.
Ha meg féket akarsz venni akkor szerintem várj egy picit, mert megéri megvárni az Avid ujitásait.

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Helo! Megtudnátok nekem mondani, hogy melyik pofával tudok jobb fékezési erõt elérni, a fémessel, vagy a félfémessel?
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
leginkabb csak evjarat
valoszinu vmi okosat es szepet kitalaltak hozza, hogy 'jobban' megerje az poligont venni.
az az ujabb

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nah még egy hülye kérdés:

mi a különbség az avid CleanSweep és Polygon tárcsák között?
felhasználási terület vagy...?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nem mondtam semmit :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Az Avidos légtelenitõ/feltöltõ cucc tényleg nagyon pöpec! Nem tudom, hogy a Hayes-é van ilyen jó. A két fecskendõn kis csõ van, a végük menetes. Az egyikbe felszivod a tiszta olajat, ezt a féktestre tekered rá, a fékkaron felül kitekered a kis torx csavart, oda megy a másik fecskendõ üresen. Aztán egyszerüen alul betolod az olajat, a felsõben pedig összegyülik a koszos. Ha ügyes vagy, egy csepp sem folyik mellé, 5 perc az egész.
A Hayes-t gyakran tárcsa és adapter nélkül árulják. A poligon tárcsával a Juicy sztem gyengébb, mint a HFX, de legalábbis hamarabb elveszti az erejét a melegedés miatt.

ebben az a hiba hogy a hayeshoz való cuccot 100 ft-ból kihozom.
az avidé menyibe kerül?
mert ha a shimano rendszert nézzük, akkor nem lesz olcsó.
ez az xc-hd dolog ez megintcsak a régi, mikor még a tárcsa járt hozzá, adapter nélkül, így az adapter különálló megvásárlásával tudtad eldönteni hgoy elsõ/hátsó, de a tárcsaméret már fix volt

E type effektus

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Szerintem csak ott van különbség xc/hd között, ahol komplett szettet veszel. (pl külföldi e-boltok amikrõl tudok)

Ha meg úgy rakod össze, úgyis olyan tárcsát/adaptert veszel hozzá, amilyet akarsz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a hayes hd eleve nagy adapterrel jön, nem?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Az Avid honlapján a Juicy 5 és 7 immár CC/AM besorolású, mig a Juicy carbon-t DH-ra is ajánlják. Nem csak a karbon kar és tartályfedél plussz a Ti csavarok a különbség? Attól még nem lesz alkalmasabb DH-ra...

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Sziasztok!Lenne egy egyszerû kérdésem avid juicy 5 vagy inkább hayes hfx 9?Az avidról azt hallottam,hogy egy kiforottab rendszer,mármint légtelenítés,újratöltés esetén.Ennek van alapja,vagy csak a boltban akartak kábítani?Elõre is kösz!

Az Avidos légtelenitõ/feltöltõ cucc tényleg nagyon pöpec! Nem tudom, hogy a Hayes-é van ilyen jó. A két fecskendõn kis csõ van, a végük menetes. Az egyikbe felszivod a tiszta olajat, ezt a féktestre tekered rá, a fékkaron felül kitekered a kis torx csavart, oda megy a másik fecskendõ üresen. Aztán egyszerüen alul betolod az olajat, a felsõben pedig összegyülik a koszos. Ha ügyes vagy, egy csepp sem folyik mellé, 5 perc az egész.
A Hayes-t gyakran tárcsa és adapter nélkül árulják. A poligon tárcsával a Juicy sztem gyengébb, mint a HFX, de legalábbis hamarabb elveszti az erejét a melegedés miatt.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Akkor valószínû én vagyok a hülye,mert úgy vettem ki,hogy a hayes-hez külön kell megvenne a tárcsát...:confused: Inkább nem kérdezek több fárasztó dolgot elhúzok pihenni.Kösz a segítséget!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
43 mm (tárcsaméret)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Még arra lennék kiváncsi,hogy mi a különbség a hfx 9 xc és a hfx 9 hd között?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
vagy az avid;)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
A saját hayes tárcsája a legjobb a hayes fékekhez.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Aha...Sokat segítettél!:)Van valakinek esetleg vmi személyes tapasztalata mindkettõrõl?Ja és ha hayes-t veszek az ugynúgy fog egy másik tárcsával is,vagy a saját tárcsája az igazán fasza hozzá?(lehet,hogy ezek hülye kérdések de még nem vágom ezt a tárcsa témát...)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a finomabb megmunkálás nagyobb fékerõt eredményez ;)
ezért jobb a mag. na meg másban is van különbség... súlyban mindössze 20 gramm
mondjuk azt aláírom, hogy annyival nem jobb a mag, mint amennyivel drágább...

a juicyhoz gyárilag nem túl jó tárcsát adnak, a hfx9hez pedig az egyik legjobbat.. de alán jövõre a juicy is majd jófajta tárcsával jön

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pont fordítva;)
avid otthoni körlmények között szakszerszám nélkül kezelhetetlen.
viszont alkatrészellátás azonos, fékerõ kb azonos, pofa árak azonosak, tárcsa is...