Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
pedig de :D

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

azért sztem egy tárcsafék még ha az olcsó kategoria is de jobb mint egy v-fék

Hát nem. :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

ki a asszony?:)
nekem miért nem ajánljátok azt a célszerszámot?akkorát üt a tárcsa a múltkori akrobatamutatvány óta(bordáraérkezés félcsavarral) hogy öröm hallgatni....legközelebb viszem a Specit :)

Az asszony megint az aki volt régen is.
A célszerszám meg... Néma gyereknek... :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Persze csak poénkodtam... Én mennyire örülnék neki ha rátudnám venni az asszonyt a rendszeres mozgásra. Nem is kellene hogy bicikli legyen... no mindegy, off a dolog.

ON

ki a asszony?:)
nekem miért nem ajánljátok azt a célszerszámot?akkorát üt a tárcsa a múltkori akrobatamutatvány óta(bordáraérkezés félcsavarral) hogy öröm hallgatni....legközelebb viszem a Specit :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

igen, tenyleg a Rocky Mountain a kedvenc markaja :)

de azert mar ennel tobbet tud a bringakrol, hogy ez piros ez meg kek. Tobbnyire azert, mert ugye en folyton errol pofazok, es o meglepo modon odafigyel ra :)

aztan mikor elkezdek neki magyarazni valamit, akkor elkezd mosolyogni, majd kozli, hogy aha, ezt mar tudtam. Remiszto.

es igen, piros biciklije lesz :)

de asszem marad a v-fek. azt konnyebben be tudom loni.

Persze csak poénkodtam... Én mennyire örülnék neki ha rátudnám venni az asszonyt a rendszeres mozgásra. Nem is kellene hogy bicikli legyen... no mindegy, off a dolog.

ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Már látom is...:

"melyik legyen kicsim akkor?"
"legyen a tárcsafékes!"
"jó és akkor azok közül melyik?"
"hát az a piros-fehér színû, juharleveles mintájû nagyon teccik!!!"

igen, tenyleg a Rocky Mountain a kedvenc markaja :)

de azert mar ennel tobbet tud a bringakrol, hogy ez piros ez meg kek. Tobbnyire azert, mert ugye en folyton errol pofazok, es o meglepo modon odafigyel ra :)

aztan mikor elkezdek neki magyarazni valamit, akkor elkezd mosolyogni, majd kozli, hogy aha, ezt mar tudtam. Remiszto.

es igen, piros biciklije lesz :)

de asszem marad a v-fek. azt konnyebben be tudom loni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
"bakker kár volt ennek mondani h van már tárcsafék is. jo lett volna neki egy kanálfék is " :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

...sztem azt kérdezd meg töle h melyik teccik neki jobban és majd eldönti :)

Már látom is...:

"melyik legyen kicsim akkor?"
"legyen a tárcsafékes!"
"jó és akkor azok közül melyik?"
"hát az a piros-fehér színû, juharleveles mintájû nagyon teccik!!!"
:D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ja én is felni 8asra miatt ajánlottam ugye a tárcsát. de maradva annál h lánynak kell sztem azt kérdezd meg töle h melyik teccik neki jobban és majd eldönti :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

a legegyszerûbb ugy nyolcast rakni a tárcsába, ha kezdõ vagy, és elesel, majd nekivered a tárcsát egy kõnek. vagy csak nem figyelsz letámasztáskor, eldõl, és kész is a baj.

az oké, de kerékrõl volt szó... :) amugy 100%ig igaz...
amugy erre nagyon tudom ajánlani a park-tárcsaegyengetõjét... kegyetlen jó szerszám... :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a legegyszerûbb ugy nyolcast rakni a tárcsába, ha kezdõ vagy, és elesel, majd nekivered a tárcsát egy kõnek. vagy csak nem figyelsz letámasztáskor, eldõl, és kész is a baj.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

(pl.: tehet a csajszi a kerékbe 8ast a tárcsaféke akkor se fog surolni,
1szerü beállitani....)

de egy kecses nõi kéz lehet nem fog örülni, mikor a hosszan házba menõ bowden miatt egyre nehezebb lesz húzni a féket... :S

meg ahhoz hogy egy kezdõ 8ast rakjon bele (merthogy ugye kezdõ biciklirõl van szó) szóval nem nagyon tudom elképzelni, hogy kicsi 8ast rakjon bele... Szerintem ez nem gond...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

deore gagyi olcso bovdenes tarcsafeke mennyire kaki? lany tulajdonosnak, kezdo bringara gondoltam. vagy egy rendesen beallitott LX v-fek jobb?

(pl.: tehet a csajszi a kerékbe 8ast a tárcsaféke akkor se fog surolni,
1szerü beállitani....)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

ezek mennyire vannak sz*rráégve?..az a középsõ jónak tûnik :). csak h érdemes-e...

En is azt akartam mondani, hogy nem igazán az számít hogy elégett, hanem hogy milyen vastag (8 ast ki lehet szedni).
Az égés többnyíre felületi (én még nem is nagyon láttam izzó tárcsaféket, ami már megváltoztatná az acél szénszerkezetét, értsd kilágyul mivel többnyire lassan hûl le). Ettõl persze lehet ilyen tárcsa. Az állandó felmelegedés lehûlés minden vasat tönkretesz egy idõ után, de hamarabb fog elkopni a rotor , vagy felforrni az olaj minthogy ez bekövetkezzen. Szerintem egy használt árában megveheted (ami vastagság függvénye legyen). (Pl Lehet zsírúj rotor is megégve. A tárcsák halála általában az elkopás, vagy a nagyon erõs szennyezõdés véleményem szerint).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
v-fek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
deore gagyi olcso bovdenes tarcsafeke mennyire kaki? lany tulajdonosnak, kezdo bringara gondoltam. vagy egy rendesen beallitott LX v-fek jobb?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Már én is láttam õket, hát...

Eléggé viseltesek. (ami nem feltétlenül baj) Egykétezernél nem adnék többet darabjáért.
Bár sokkal fontosabb, hogy mekkora a vastagságuk meg mekkora nyolcas van bennük.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
ezek mennyire vannak sz*rráégve?..az a középsõ jónak tûnik :). csak h érdemes-e...
http://apro.bikemag....mage=hayes8.JPG

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Hát mivel én avid párti vok én az jucy t szavazom meg a három közül.A shimano fékekket nem nagyon szeretem.A hayes meg elmegy.De milyen felhasználásra kell?

cc/xc

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hát mivel én avid párti vok én az jucy t szavazom meg a három közül.A shimano fékekket nem nagyon szeretem.A hayes meg elmegy.De milyen felhasználásra kell?