Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Jó de akkor is melyik a jobb ? Nekem eddig BB5-m volt és most tanácstalan vagyok...

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Azért nem egy kategória a kettõ.

Nekem 525öm van, de a gyári kistárcsával hát...

Most cserélem le elöl 203asra.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Hayes HFX9 vagy Shimano Deore 525 ? Vélemények ? Tapasztalatok ?

Üdv.: Bence

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A monobody az élettartamra is kihatással van? Pl. kevésbé valószínû hogy szivárog az olaj? Vagy csak a fékerõre van hatással?
edit:A center lockos tárcsák mind kompatibilisek?

élettartamra nemhiszem.
2-féle centerlock van, a saint és a többi. a saint nagyobb belsõ átmérõvel van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
könyebb, mivel nem kellenek csavarok, hogy összetartsák a két oldalát. meg ugye nem is tudja szétnyomni a két felét a féktestnek, ami viszont inkább csak látható mint érezhetõ különbséget jelent.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

lx-deore két részbõl van összecsavarozva, felette meg monobody. emiatt szerintem egy deore fék deore fékkarral meg egy jobb 6csavaos tárcsával _nagyon_ büntetõ kombó, még jobban, mint az eddigi deore fékek!! ha csak 90%-a is a teljesítménye az én xt-mnek, akkor azt mondom, annyi pénzért, sõt, még kicsivel drágábban sem lehet jobb féket venni. és biztos hogy nincs 10% különbség amiatt, mert az egyik monobody a másik meg nem...

A monobody az élettartamra is kihatással van? Pl. kevésbé valószínû hogy szivárog az olaj? Vagy csak a fékerõre van hatással?
edit:A center lockos tárcsák mind kompatibilisek?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

nade akkor még valahogy ki kell szednie a bent maradt csavart. meg ha jól értem, akkor a feje eleve le van törve a csavarnak, vagy nem?

tényleg, zetor voltam....

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

de , a feje elment , meg a csavar fele is és csak annyi maradt bent , hogy az anyban
szóval ez a nagy bajom , és nem akarok agyat venni , ezt is most vettem nemrég
köszi a segítséget

Csavarkihajtó. Csak óvatosan kell fúrni bele egy lyukat, és belehajtani ezt, ami egy kúpos, fordított menetes cucc, beleszorul, és ki tudod tekerni vele. Nagyon-nagyon óvatosan, és 3-asnál nagyobb furatot ne készíts.

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
de , a feje elment , meg a csavar fele is és csak annyi maradt bent , hogy az anyban
szóval ez a nagy bajom , és nem akarok agyat venni , ezt is most vettem nemrég
köszi a segítséget

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
keresztbe egy mélyedést vágsz bele? nagy csavarhúzóval utána kicsavarható.

amúgy létezik csavarkihajtó.

bele kell vágni egy fordított menetet, majd belecsavarni egy fordított menetes csavart - mikor az megszorul, elkezdi kihajtani a beragadt csavarmaradékot.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nade akkor még valahogy ki kell szednie a bent maradt csavart. meg ha jól értem, akkor a feje eleve le van törve a csavarnak, vagy nem?

ésszel kell megfúrni, esetleg csak feléig megfúrod, és beleraksz valamit, amivel ki tudod tekerni a csavart.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

sziasztok
szeretném a segítségeteket kérni , abban , hogy beletört a tárcsarögzítõ csavar az agyba kérném a segítségeteket , hogy hogyan tudnám valamien módon kiszedni
mondtak olyat , h fúrjam ki , és valamivel szedjen ki a bentmaradt darabokat , de ezt nem tartom jó ötletnek , mert a menet elszállhat , és túl lehet fúrni , ami nem túl jó dolog
segítségeteket elõre is köszi

Csak a csavarnak a fejét fúrd le, akkor már elengedi a tárcsát.

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
sziasztok
szeretném a segítségeteket kérni , abban , hogy beletört a tárcsarögzítõ csavar az agyba kérném a segítségeteket , hogy hogyan tudnám valamien módon kiszedni
mondtak olyat , h fúrjam ki , és valamivel szedjen ki a bentmaradt darabokat , de ezt nem tartom jó ötletnek , mert a menet elszállhat , és túl lehet fúrni , ami nem túl jó dolog
segítségeteket elõre is köszi

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Látom nagyon otthonvagy a témában! Nemhiszem, hogy az a henger tartaná bent az olajat mivel az ki be jön amikor állítom a nyomáspontot...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Szevasztok! Nem tudja valaki véletlenül, h ha a (bb5) mozgó fékpofáját amikor visszaengedem a féket akkor még lehet rajta 1 kicsit visszapöckölni. Az baj vagy nem?

Madzagosak már csak ilyenek.

Sziasztok!

Ma kicsit megtakarítgatam a fékemet (jucy 7) gondoltam akkro már rendesen megcsinálom és kicsit a féktesten belül is megtisztitom és bezsirozom a fogaskerekeket! Aki Látott már ijet tudja mirõl beszélek! Na szóval kiszedtem a fékkart a testbõl, a nyomorudat, a kis gumiharangot! Mögötte van egy fémhenger felbordázva (igy lehet állítania nyomáspontot) na szóval ezt a kis hengert is kiszedtem! Mögötte egy fehér müanyag volt.. (ezt már nemszdtem ki...) itt kifolyt 2-3 csepp olaj. Eza fékolaj volt vagy mi??? Lehet, hogy gyárilag raktak oda pár csepet, hogy fékkarban a kis rugo meg a müanyagok és szimeringek kenve legyenek?? Akit tud errõl valamit írjon! Köszi!

Nem köllött vón cseszegetni. :) Egyébként mi más lehetett volna mint fékolaj?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha parázol h elfolyt az a kevés olaj, (vagy ha már összeraktad akkor próbáld ki)
akkor légtelenítsd.
szerintem

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Esetleg én juicymrõl valaki?:(

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
1. akad a bovden
2. a régin lehetett állítani a rugóerõsséget

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Szevasztok! Nem tudja valaki véletlenül, h ha a (bb5) mozgó fékpofáját amikor visszaengedem a féket akkor még lehet rajta 1 kicsit visszapöckölni. Az baj vagy nem?

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Sziasztok!

Ma kicsit megtakarítgatam a fékemet (jucy 7) gondoltam akkro már rendesen megcsinálom és kicsit a féktesten belül is megtisztitom és bezsirozom a fogaskerekeket! Aki Látott már ijet tudja mirõl beszélek! Na szóval kiszedtem a fékkart a testbõl, a nyomorudat, a kis gumiharangot! Mögötte van egy fémhenger felbordázva (igy lehet állítania nyomáspontot) na szóval ezt a kis hengert is kiszedtem! Mögötte egy fehér müanyag volt.. (ezt már nemszdtem ki...) itt kifolyt 2-3 csepp olaj. Eza fékolaj volt vagy mi??? Lehet, hogy gyárilag raktak oda pár csepet, hogy fékkarban a kis rugo meg a müanyagok és szimeringek kenve legyenek?? Akit tud errõl valamit írjon! Köszi!