Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2006. December 19. - 15:49

Ajánlom figyelmedbe a www.galaxybike.hu n le van értékelve saintátütõs agy + 203 mas nagytárcsa 15990 ft
szerintem is dh ra hidrás való......
szerintem is dh ra hidrás való......
Posted 2006. December 19. - 15:46

bocs, hogy nem olvasom végig mind a 150 oldalt..de lenne egy kérdésem:
Milyen tárcsaféket vegyek,amit csak megveszek,és felrakok a Manitou telómra annélkül,hogy mindenféle adapterekért kellene futkároznom?
XC felhasználásra gondoltam,bóvdenes kivitelben..
PLS HELP!!!!
Milyen tárcsaféket vegyek,amit csak megveszek,és felrakok a Manitou telómra annélkül,hogy mindenféle adapterekért kellene futkároznom?
XC felhasználásra gondoltam,bóvdenes kivitelben..
PLS HELP!!!!
Posted 2006. December 18. - 17:27

Már majdnem elgondolkodtam hogy veszek saint agyat a hozzátartozó centrallockos tárcsával:lick: , csak lehet nemfogna olyn jól azz a tárcsával a bb7. SZerintetek????:scratchhe
Ez könnyítésnek is jólenne, mert Zoggie american classic agyam van elöl.
Ez könnyítésnek is jólenne, mert Zoggie american classic agyam van elöl.
Posted 2006. December 18. - 17:24

"Súrlódási törvények:
− a súrlódási erõ arányos az összeszorító erõvel,
− független a névleges érintkezési felülettõl"
A sokdugattyús DH fékek leginkább marketingcélokból lettek sokdugattyúsak. Példának okáért a mindössze 2 csóri dugattyúval rendelkezõ Hayes Mag-om jobban fog, mint a 4 dugattyús Hope-om fogott.
− a súrlódási erõ arányos az összeszorító erõvel,
− független a névleges érintkezési felülettõl"
A sokdugattyús DH fékek leginkább marketingcélokból lettek sokdugattyúsak. Példának okáért a mindössze 2 csóri dugattyúval rendelkezõ Hayes Mag-om jobban fog, mint a 4 dugattyús Hope-om fogott.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. December 18. - 17:22

mitõl CL-es?
(CenterLock?)
én hagyományos hatcsavarost vettem nemrég.
Bocsi kevertem !!!
Csak sokáig ugy volt hogy azt veszek aztán már az járt a fejemben...

Pff ezt most megkaptm! Jól belettem oltva...
Neeem csak véleményeztünk

Ugylátom ON vagy miskolci topicban ! Esetleg helybéli vagy ?

Bükki Bringa Barát
Bringáim
Posted 2006. December 18. - 17:11

Posted 2006. December 18. - 17:11

3. a súrlódási erõ és a súrlódó felület nagysága között nincs összefüggés!!!
Ez szerinted tuti? Én nem vagyok jó fizikából, meg nem is nagyon tudom, de ugy gondolom, ha van két ugyanolyan mértékben surlodó felületegd akkor az lassit jobban, ami nagyobb. Szerintem a sokdugatyus DH fékek pont ezért vannak.
Posted 2006. December 18. - 17:06

Na ebbõl még egy jókis flém is lehet. 
Véleményem szerint:
1. halál a madzagra
2. fõhajtás a technika (olajos fék) elõtt

Véleményem szerint:
1. halál a madzagra
2. fõhajtás a technika (olajos fék) elõtt
Posted 2006. December 18. - 16:57

Üdw Csuporka! Akkor még nem ezzel a géppel hatoltam, hanem ha megnézed a pixben a képtáramban a Stinky-t, na azzal! nekem épp az elenkezõek a versenytapasztalataim (kivévebb5)
A hydros fékek haverjaimnál minden versenyen sorra halnak meg, legyen az hone hayes XT grimeca bármi. 1kis esés edzésen, és nembiztos hogy indulsz tovább. Nekem is volt Hayes HFX9em, mert azzal adták a konát, és nemnagyon tetszett, mert vándorolt a nyomáspont, meg minden. Ezt még elviseltem, de amikor helyben a !!!GARÁZSBAN!!! Húzgáltam a féket, és elnyomta az olajat a dugyattyúnál a tömítés, akkor aztmondtam : Gyáááááááááááá! És azóta bb7 a király!!! (jahh és volt az a botlásom a bb5el)

Posted 2006. December 18. - 16:27

Huh, nem kötekedés képem, de azért az tényleg bátos hogy BB5el induélsz egy DH versenyen...föleg ha azzal a bringával voltál ami ott fogyel az avatárodban, de nem tudom hogy rábiznám magam egy bovdenes fékre egy durvább lejtön, föleg ha idöre megyek...
Én azota nem használak bovdeneset miota elszakadt az elsö fékem fékezés közbe..hát abbol is szép esés lett.
Ha jol tudom BB7et használsz, szerintem ha hozzácsaptál volna egy picit több zsét, azért már kaptál volna egy hidraulikus féket (30ért már tudsz venni nagy tárcsás hidraulikus féket) a BB7is huszonpárezer pénz ha jol tudom...
Egy szo mint 100, szeritem Dhra mechanikus tárcsa nem a legjobb választás.
Én azota nem használak bovdeneset miota elszakadt az elsö fékem fékezés közbe..hát abbol is szép esés lett.
Ha jol tudom BB7et használsz, szerintem ha hozzácsaptál volna egy picit több zsét, azért már kaptál volna egy hidraulikus féket (30ért már tudsz venni nagy tárcsás hidraulikus féket) a BB7is huszonpárezer pénz ha jol tudom...
Egy szo mint 100, szeritem Dhra mechanikus tárcsa nem a legjobb választás.
Posted 2006. December 18. - 15:19

Hy Jábor! Háth, igazán nem dobogós helyezés múlott rajta, de az esés miatt hobbyban 27.lettem, és ha ez kimarad, könnyen akár a 9. 10.hely környékén is találhattam volna magam:cry: Ez egy abszoluth kezdõ DH-s számára nagy dolog lett volna a 44fõs mezõnyben(2005) (ekkor kb 1éve Dh-ztam)
Most OB-n (2006)jóvolt minden, csak valahogy velem volt a gond... Az idõmérõ lustálkodása áthatott a döntõs idõmre, és nemúgyalakult, ahogy én szerettem volna:( De mindegy ez MÁR ELIT 10,hely lett!!!! :cool2:
Most OB-n (2006)jóvolt minden, csak valahogy velem volt a gond... Az idõmérõ lustálkodása áthatott a döntõs idõmre, és nemúgyalakult, ahogy én szerettem volna:( De mindegy ez MÁR ELIT 10,hely lett!!!! :cool2:
Posted 2006. December 18. - 15:17

Posted 2006. December 18. - 15:15

CL nemcsak shimanoban van? Vagy miez?
Willmaker
Ne gyere ezzel a kisebb a fékpofa felülete->kisebb fékhatás dumával, mert befonom a hajam.
edit: Centerlockot rendeltem én is, csak elfogyott, most kértem helyette hat csavaros 203-as XT tárcsát drágábbért.
Willmaker
Ne gyere ezzel a kisebb a fékpofa felülete->kisebb fékhatás dumával, mert befonom a hajam.
edit: Centerlockot rendeltem én is, csak elfogyott, most kértem helyette hat csavaros 203-as XT tárcsát drágábbért.
Posted 2006. December 18. - 14:37

Ami nekem tetszik az a CleanSwep igaz az CL-s.
mitõl CL-es?
(CenterLock?)
én hagyományos hatcsavarost vettem nemrég.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. December 18. - 13:17

Biztos vmi véégsõ megoldás lehetett az ob-ra a BB5 ugyanis ha én ilyen komolyan mennék lehet nem ilyen fékkel probálkoznék...
Ha télleg OB megnyerésre mült ezen akkor gondolom elég intenziven nyomathatod
Avid tárcsák van 1-2 amin elég kevés lyuk van. Ami nekem tetszik az a CleanSwep igaz az CL-s.
Amugy egy kezdõ féknek nemrossz a BB5, de árban nincs messze a BB7 tõl. A hozzá lévõ tárcsát azt érdemes egybõl cserélni, elképzelhetö hogy gyorsan bemelegszik.
Ha télleg OB megnyerésre mült ezen akkor gondolom elég intenziven nyomathatod

Avid tárcsák van 1-2 amin elég kevés lyuk van. Ami nekem tetszik az a CleanSwep igaz az CL-s.
Amugy egy kezdõ féknek nemrossz a BB5, de árban nincs messze a BB7 tõl. A hozzá lévõ tárcsát azt érdemes egybõl cserélni, elképzelhetö hogy gyorsan bemelegszik.
Bükki Bringa Barát
Bringáim
Posted 2006. December 18. - 01:18

Jahh,a hullámos tárcsás tényleg ronda! A bb5 és bb7között pedig óriási különmbség van!!!! Én utálom a bb5öt, amiatt buktam el tavaly az OB-t(Downhill). Nemfogott a fékem, és buktam egy nagyot. És ez azért volt mert hátul állandóan változott a fékhatás, mire leértem kicsvarodott a belsõ pofa, meg eleve sazrul fogott, mert kisebb a fékpofa felülete mint a bb7nek. bb5=hulladék (Dhra) 180as tárcsával volt, és most is úgyvan a bb7 is ami istenien fog! streetre, dirtre lehet jó a bb5!
Posted 2006. December 17. - 21:04

Posted 2006. December 17. - 20:52

A hullámosra (rundagon) mondják hogy undorító. Nekem is volt és én sem szerettem.
Posted 2006. December 17. - 20:30

ismerem bb5öt de most melyik tárcsára mondjátok h undoritó? gyárilag ha jol tudom hullámosat adnad hozzá...
Posted 2006. December 17. - 20:15

Én mindkettõvel gyakran megyek, elõl, 160as tárcsával, stance telón.
Sok különbséget nem érzek fékerõben, beállítani mindenképp jobb a 7et, de sztem ha most vennék megint, akkor is bb5-öt vennék, nem adnék többet a 7-ért. Sztem több múlik a bovdenezésen és a fékkaron.
Ja, sztem mindkettõ azzal jön, tényleg undorító, és biztos jól is hûl:) szerencsére nekem nem az van.
Sok különbséget nem érzek fékerõben, beállítani mindenképp jobb a 7et, de sztem ha most vennék megint, akkor is bb5-öt vennék, nem adnék többet a 7-ért. Sztem több múlik a bovdenezésen és a fékkaron.
Ja, sztem mindkettõ azzal jön, tényleg undorító, és biztos jól is hûl:) szerencsére nekem nem az van.