Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem a két olaj elegyedése a probléma, hanem hogy a szintetikus megeszi a shimano fék tömítéseit.
a dugattyú áttétel aránya sem 100 hogy azonos, lehet hogy egy tök használhatatlan fék lenne belõle, valamint amennyit ráköltenél erre a történetre, abból kaphatsz egy új olcsóbb, vagy egy jó használt féket.

nem éri meg semmilyen hasonló dologgal pepecselni, fõleg ha egyántalán nem müködne.
amennyit ráköltenél abból pont kapnál egy használt nine-t.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát ja ezt tudom. és ha szépen kimosnám a kart akkor se müködne utána dot olajjal? vagy a fékcsö az ugyanolyan simánjohoz meg hayeshoz is nem? vagy a becsatlakozás az tudom h más. De ugyis kéne uj fékcsö és akkor lehet h össze lehetne hozni. csinált már vki ilyet?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Szerintem nem, mert dotos... a shymanó meg ásványival megy.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
lenne egy kérdésem: havernak lenne egy régi hayes comp féke aminek müanyag fékkarja van:( de a féktest az nagyon halyaz a mostani hfx9re.
na már most tudom h a shimano fékkarjai elvileg shimanokhoz jok, de ha veszek uj fékcsövet akkor nem oldhato meg vhogy az h LX fékkar müködtesse ezt a hayest?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a sole-nel minden jobb...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
biztosan jobb fék, mint a sole.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ahhoy képest hogy az is oem, a sole-nek is volt listaára itthon....szal még akár lehet is...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
továbbra is OEM fék.
max bontva jön elméletben.

szal kevéssé lesz kapható, ha minden igaz.

amúgy azt irta hogy valahova a sole és a nine közé lehetne bepozicionálni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
jólnézki ez a 3as dzsúz...
még a végén mégis áttérek olajosra?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
:) mi van a hfx 9 el?:D csak pár szó t értekek ebbõl:) ja és oem bõl kiszedve mennyi lessz az ára? kb forintban pls

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Feltöltött kép

There's also an entry level Juicy called the Juicy 3, which will be original equipment only for 2007 at least. It's pretty similar to the other Juicys but to keep the cost down it doesn't have features such as breakaway lever, bite adjuster and there's a one piece clamp instead of the two piece item found on the other models. The caliper is all new and fully hydraulic (unlike a Hayes Sole) but uses the pads from the other Juicys (Juicii?) albeit in an organic compound. There are 160, 185 and 203mm rotor options and it's aimed somewhere above a Hayes Sole and slightly below a Hayes HFX9.

Feltöltött kép

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
1 az 1ben juicy 5, más szinben igénytelenebb felületkezelésben.
legalábbis amennyi különbséget észre tudtam venni közöttük szerelés közben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2 oldalrol nyom. sztem jobb mint a sole. a fekkarja pl sokkal szimpibb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
:) és a jucy3 az is olyan mint a sole h egydugatyús? v 2?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egy valag specializeden juicy3 van, nem tûnik rossznak, legalábbis semmivel nem rosszabbnak, mint az ötös.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Juicy 3 OEM termék, nem valószínû, hogy önállóan kereskedelmi forgalomba kerül, így árat se nagyon tudunk rá mondani. A Chainreactioncycles-n a "6-s 59,99£, a "7-s 64,99£.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
avid jucy 3 milyen áron lessz?:D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha nem lennék 100 felett és nem fékeznék állandóan, akkor nem biztos, hogy lecseréltem volna az avidot. de sajna ebben a kombinációban már necces volt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

vegyes a vélemények megoszlása..ki milyne féket fog ki hogy hazsnálja etc...
i

tudsz mindent.. ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Nos igen tudom, hogy a mechanikus olyan "igénytelen", hogy az már szégyen de ezért is jó :D viszont ugye HA elcserélem :D (használt mindkettõ) és kipróbálom hogy hu dejo a hfx9...de azért mégis csak bb7,, akkor meg bukta
szóval tudom én, hogy a technologiai fejlõdéssel a rizikófaktor is nõ...de...én nem tudom szóval, tudja a franc :)
és nem szeressek én vitát gerjeszteni = D csupán meglátásokat szretnék látni
mennyire igényes egy hxf 9 ? mit kellene róla tudni ?
testbikeon olvasgattam de...vegyes a vélemények megoszlása..ki milyne féket fog ki hogy hazsnálja etc...

köszi