Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
uhh, és ennek legyártanak egy külön szerszámot :)
remélem, legalább PToolosan drága :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olyan elven mukodik hogy csak na

Feltöltött kép

befogod vele a tarcsat es feszegeted. eleg brutalis megoldas, de meglepo modon teljesen jol mukodik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha na akkor majd utána nézek ennek a szerszámnak még sose láttam ilyet azt se tudom milyen elven müködik...remélem ki tudja vasalni szépen..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

tárcsa centirozás? pls help

a parktool-nak van tárcsaegyengetõ szerszáma, a luongo-ban van is ilyen szerszám tudtommal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

abcd2k5

abcd2k5

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Nah közben kitaláltam hogy állítsam be a féket rendesen: Subi Pro tippje pattintotta ki az ötletet:

Elõször a fék fix oldalát kitekerem olyan 1-1,5 mm-t és úgy rögzítem a villához, h. közben a féket nekifeszítem a tárcsához, így teljes felületen fogja a tárcsát, majd rögzítem a villacsavarokat. Ezután szépen 1-2 kattanásnyit visszatekerem, így épp h. olyan fél-1 mm marad a betét és tárcsa között. Ezután a bowdenes oldalt beállítom és kész :D

Köszi a tippet. ;)

tucsok001

tucsok001

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
de nekem hátso fékhez kell.....

miet javasoltok? mert ha jo lenne az avid, akkor nem veszem meg a shimanot--mert az drágább......
ÜDV:Csabi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
bármely PM(fékfelfogatásnál) adapter.
A többi a villán múlik.

tucsok001

tucsok001

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
megtudná valaki mondani hogy shimano alivio fékhez mien adapter jo?

a shimanon kivül jo valameik? esetleg az avid adapter jo hozzá?

thx
ÜDV:Csabi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
most éni sbeprobálok goldfrent. elõnye a 3 féle keménység és árban nagyon nem vészes....
érdemes a középsõt vagy a legjobbat venni. A legjobb 800 fokig intenziv terhelést is elbirja de asszem tartósan 500 fokot tud és nincs 3 ezer

bbb meg kuka....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Próbáld ki a Goldfren betétet, Avid fékben félelmetes és nem is drága.
http://neuzer.hu/Use...ta-goldfren.xls

"A cseh GoldFren cég 1991 óta gyárt csúcsminõségû fékpofákat. A fõ területük azóta is ma is a motorsport, krossz, enduro és aszfaltgépekre is kínálnak fékbetéteket. A tizenöt éves tapasztalatukat kamatoztatják az MTB betétek gyártásánál is."

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

nem ...nekem a lujzába került bbb, és iszonyat szar.....sztem az az eredetivel lesz jó /viszont azzal nagyon :) /

köszi a válaszokat, akkor a BBB kimarad. :) Nincs szivem 7900Ft-ot kiadni (ennyi találtam a Mali oldalán) a két fékbetétért, amikor csak az egyik kéne, és annak sincs nagy baja (szerelés közben olaj került rá, és akármit próbálok csak nem lett az igazi), de úgy néz ki muszáj lesz... :(

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
lehet olajat öntök most a tûzre, de fölösleges olyan dolgon vitatkozni, ami tény:
Féktisztító spray, összetevõk: 30-38% propán-bután hajtógáz, 60-64% benzin, 2-4% izopropil-alkohol.
Ha kell le is fotózom.

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Jól van, öregem, rágd még a témát, elvégre nem mindenkinek kell látnia a fától az erdõt... :wallbange
Te csak rettegj a "maszat"-tól és ne érdekeljen, hogy a tárcsaféktisztító-folyadékok tartalmaznak ásványolajat (ami tudtommal kõolaj-származék. Jajjajjajj!!!!)
A benzint inkább azért érdemes mellõzni, mert egyes mûanyagokat és gumikat (pl. tömítéseket, vagy a fékszerkezet ma. alkatrészeit!) megtámadhatja.

(Most már tudom, miért van többezer hozzászólás a Fórumban. Húúúúú! :blabla: )

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
tárcsa centirozás? pls help

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Rob! Csak az adalékolt üzemanyagbenzin hagy maszatos foltot az üvegen.

Örömmel megmutatom neked, hogy a gyógyszertári sebbenzin elpárolgása uán milyen szép kis zsíros maszatot hagy. Próbáld ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Magura Marta-ba érdemes bevállalni a BBB fékpofáit? (kék)
Esetleg valami más cserepofa bele? (nincs valakinek 1db fölösleges? :D)

nem ...nekem a lujzába került bbb, és iszonyat szar.....sztem az az eredetivel lesz jó /viszont azzal nagyon :) /
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én úgy hallottam, hogy a magurák nem szeretik a bbb betéteket.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,104 posts

Kérféle "nem-gyári"-t próbáltam hozzá, de egyik sem az igazi. Szvsz még mindig a gyári a legjobb. De, ha bejön, szólj! :-)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

...(Bár BB7nek azt írják a fix oldalon leygen több hely, az engemidegesít hogy annyit hajlik a tárcsa és nem hagyok több helyet ott. Remélem nem gáz, erõsnem bõven erõs a fék az tuti, tárcsa is kb jól kopik.)
(Subi Pro, neki BB5öse van és annak felef/fele hely van, BB=nél van 1/3 2/3)

Nem hajlik nagyot a tárcsa!
A képen jól látszik, hogy az 1/3-2/3 nem a fékbetétekhez viszonyított távolság, hanem a fékkengyel bevágásához!
Egyébként a fix oldal beállítása egyszerû: addig tekerd az állítócsavart, amíg forgáskor meg nem hallod fékbetét tárcsához érintkezõ hangját, azután egy kicsit visszatekersz a csavaron és kész. Így biztosan nem hajlítgatja indokolatlanul nagy mértékben a rotort.
(én azt hittem, ez evidens...:chin: )

Egyébként igazad van: valóban eltér a két beállítás, csak azt nem tudom, hogy miért. Tudtommal a két típus közötti egyetlen különbség a BB7-es kettõs beállítási lehetõsége. Ugyanúgy fix a belsõ oldala mindkettõnek, miért kell tökölni a harmadolással (annak csak a Szegedi Csillagban van kedélyjavító hatása... :) ).
Így kellene beállítani egy tárcsaféket:
"Vond ki a kengyel bevágásának szélességébõl a tárcsa vastagságát, az így kapott összeget oszd el 3-mal. Namost vedd a kezedbe a hézagmérõvel egybeépített párhuzammérõt, és..." :scared:

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts