Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

valószinüleg a vízzel rámostál egy kis olajat, zsírt is.
nagyobb lejtõ, kis melegítés, és újra jó lesz!

Nem mostam rá semmit. Ha kiszárad jó lesz, de mi lesz ha esõben kell bringázak ez normális ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
valószinüleg a vízzel rámostál egy kis olajat, zsírt is.
nagyobb lejtõ, kis melegítés, és újra jó lesz!

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Van Hidraulikus Lx tárcsafékem. Elég jól fog meg minden, de most lemostam a bringát a féknek olyan hangja lett hogy kiröhögtek az utcán meg nem is nagyon fogott. Ha megszárad jó lesz, mert ezt már egyszer eljátszotta. Nem azért érdemes tárcsaféket venni mert az idõjárástól nem függ a teljesitménye ? Kell egy másik betét ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk ha van egy 700C szett kereked slick gumival, amivel orszaguti edzeseket tartasz, es nincs kedved masik par tarcsat venni, akkor hasznos lehet

asszem inkabb CL-es kereket veszek. mar szakadt bele csavarfej az elsoagyamba, legalabb ilyen se lesz tobbet :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

kerdezek en is
meg sose volt centerlockos fekem, jobb az? vagy mindegy?

Szerintem mindegy nekem midkettõ van és nem érzek különbséget, van amikor két bringába felcserélem a kerekeket és fékezés szempontjából egyenrangúak.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nekem se volt még center lock, de ha tehetem maradok még jo ideig 6 csavarosnál.
shimano katalogus szerint center lock elönye: könnyen szerelhetö :chin: hát ha jol tudom vmi racsnihuzohoz hasonlo fogas kis cuccal kell ráhuzni az agyra. igaz h talán gyorsabb leszedni mint a 6 csavart kiszedni de sztem senki nem naponta cserélgeti a tárcsáit.... erösségre meg kiványcsi lennék melyik erösebb...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igy van. ez az egyetlen kulonbseg az 5 es a 7 kozott.

hmm

kerdezek en is

meg sose volt centerlockos fekem, jobb az? vagy mindegy?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok thx. ja és jucy7en a tekerentyü az a nyomáspontot állitja ugye?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
saint kar jo lesz LX feknyereghez igen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
na igen de juicy7 kivételével emlitettekkel már mentem. tapasztalatok. elöl most hfx 9et használok. az tökéletes ha lenne ha kistárcsámban nem lenne kis 8as és az néha ne surolna bele... havernak van juicy5 az elég masszivnak meg jol állithatonak tünik. simánjokkal meg azt érzem mindig h nagyon puhán kezelhetök akármelyik fékkarral mind1ik puha és a fékkar ut végén egyik se olyan beton mint pl a hayes. ezt nem tudom h ez lefele idegesitene e...?
ha meg shimano akkor meg olyat akarok összerakni h saint fékkar mert az nézne jol ki a kormányon (szürke fekete hfx9-hd kar miatt) hozzá meg lx fék. de ez ha jol tudom gond nélkül összerakhato ugye?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
LX ;) amugy a juci meg a hayes is jo. de mind mas. jo lenne, ha ki tudnad probalni oket elotte, es el tudnad donteni, hogy melyik jon be

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Deore?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:scared: 230 as tárcsa :scared: biztos faja lesz ez az uj hályas. lehet h várok nyár végéig az uj hátsófékkel :D

avid juicy7 vs hfx-9 ? ki mit javasol?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A factor katalógusban (a héten hozta a postás) is benne van az új 9es tárcsa és 2 új fék. A 9es tárcsa kicsit megmosolyogtató, fõleg hátra :) .

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ismerjük?

http://www.hayesdiscbrake.com/stroker/

itt van élõben is, 3 változat lesz: ryde és trail, a trail lesz karbon és alu fékkarral is.
http://xs.to/xs.php?...&f=HPIM2396.JPG - itt látszik az anniversary mag is króm fényezéssel és a 9" tárca, ami szintén idén jön.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
igen azt

mert szike mindenkinek van otthon és még szebb is lesz
de nem kötelezõ megfogadni ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

én nem ajánlom a csípõfogót, sokkal inkább azt a kis kést vagy szikét, ami nagyon éles, és le lehet törni a végérõl az elhasznált pengerészt. tán sniccernek hívják?

amit a manual is ajánl? ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
én nem ajánlom a csípõfogót, sokkal inkább azt a kis kést vagy szikét, ami nagyon éles, és le lehet törni a végérõl az elhasznált pengerészt. tán sniccernek hívják? azzal nagyon szépen lehet vagdosni.

olaj újratöltést meg szerintem érdemes elvégezni, ártani nem fog és kb 1-2 ezer forint egy literes fékolaj, ami az unokáidnak is elég lesz

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
koss ra egy masnit :)

amugy nem lehetetlen feladat, de nem biztos, hogy otthoni ilyenolyan szerszamokkal nekifognek.

nalunk olyan volt, hogy rendeltunk egy adag giant terragot, es fel kellett cserelni a fekvezetekeket. [ezek a buta angolok bal oldalra szeretik rakni a hatsofeket] igaz ott nem kellett vagni a vezetekbol, csak annyit csinaltunk, hog0y kitekertuk a rogzitocsavarokat [a lyukas kozeput, ami a 90fokos csatlakozasnal van] es megcsereltuk oket. aztan minden mukodott tovabb szepen legtelenites nelkul

a tortenethez kapcsolodik, hogy ez giant MPH3 fek volt, amin allithato a fekpofa es a tarcsa tavolsaga, igy ha volt is egy-ket csepp olajveszteseg, csak egy fel fordulattal beljebb kellett tekerni az allitot, es semmi gond

errol jut eszembe, jon a giant MPH4 fek, ami mar nem egy ezer eves Hope licensz, hanem sajat fejlesztes elvileg, es rendes fek alakja van neki, es fog is :

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

És nem árt bekalkulálni azt se ha késõbb egy nagyobb villát kap majd a gép :D

nem fog nagyobb villát kapni az tuti!
kona xc váz, 80 mm-es villával, max 100 as lesz benne, de az se nálam. egyébként meg hátsófékrõl van szó. :)

köszönöm mindkettõtöknek! lehet még nem veszõdök vele, hanem húzok rajta, s hátul cafog majd hosszan...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu