Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
Persze siman szet lehet szedni.
Es Endroo a koromlakk is ugyan ez :)
Csak kell a kozelben tartozkodnia egy noi egyednek :D

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy ha van a közelben nõ, akkor körömlakk is tökéletes erre a célra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
242-s vagy 243-s, kék színû

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
És utána szét tudtad szedni, ha kellett?

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Tudja valaki, hogy melyik loctite (milyen színû) a menetrögzítõ (amit a fékkar távolság állító csavarra kell cseppenteni)?

Szerintem teljesen mindegy milyen pillanatragasztot hasznalsz erre a celra :)
en regebb sima nitro alapu ecsetesfesteket szoktam hasznalni, az is teljesen jo.
Csak lassan szarad.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudja valaki, hogy melyik loctite (milyen színû) a menetrögzítõ (amit a fékkar távolság állító csavarra kell cseppenteni)?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

német bike, Formulo Oro Puro:

160-as tárcsánál 312 gramm, super minõsítés, CC/Race besorolás.
180-asnál 357 gramm, sehr gut, enduro besorolás.
200-asnál 399 gramm, super, freeride.

annyira nem lehet rossz, könnyebb, mint az xtr (382, 444, 489 gramm), és mindenhol eggyel magasabb mnõsítést kapott (xtr: gut, sehr gut, sehr gut).

egyszer vettem formula féket (szépemlékû b4 racing) a német bike tesztje alapján.
nem is volt addig baj, amig nem kellett szervizelni.
a forgalmazo nyiregyházi, alkatrészt a factorba 6 hét alatt juttattak el, és a factornak még igy sem sikerült rendesre megcsinálnia, mert nem volt speciális szerszámuk...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
jah szerintem az lesz ,mert nincs ötletem mi a baja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vidd vissza, biztos kicserélik vagy megcsinálják garanciába.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
próbáltam meghúzni 6-os vagy 7-es kulcsal ,de nem tudtam ,elforgott és nem szorult meg.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
itt asszem a légtelenitõre gondolsz, amire rá lehet csatlakozni egy kis csõvel, és ott feltölteni olajjal.
ha az, akkor azt vagy meghúzzák neked egy szervízben, vagy kicserélik az o gyûrût ami ott van (ebben az esetben légteleniteni is kell majd, mivel el fog folyni az összes olaj a fékbõl).
vagy ha van egy nagyon minimális technikai érzéked, akkor az óramutató járásával megegyezõ irányban egy megfelelõ méretû villáskulccsal kicsit ráhúzol (nem bikából).

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Nem tudom volt-e másnak már olyan problémája hogy a hidrás deore fék ereszti az olajat az olajszelepnél(asszem így hívják, a csõ becsatlakozása mellett lévõ kis "valamit")?
Pedig márciusban vettem a féket és nem nagyon használtam.
Tudtok valami tippet mit csináljak vele vagy vigyem vissza a boltba és ,majd megcsinálják?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A lujzán betétcserén és olajcserén kívül volt valami szerelni való?

1x belevegõsõdõtt - mikor bekopott, pont ilyen volt az xt-m is- de a Szabi megcsinálta azóta semmi baja nem volt....olajcsere nem volt még....

és ezzel könnyebb mint a shimano?

lehet újra mérnem kell.

bike szerint 828
mount bike szereint 840 az xtr 180/160-as tárcsával...........tehát partiban vannak /nem mondtam hogy könyebb/
xt-m volt azt nagyon nem szeretem, ettõl még az xtr lehet jó, de próbálkoizni drága. magurám meg ingyé van itthon meg egyébkén is 2/3 áron tudok venni mint xtr-t..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

azért írtam hogy a régi tárcsával......840 gramm kompletten mindennel együtt a szett....

és ezzel könnyebb mint a shimano?
lehet újra mérnem kell.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A lujzán betétcserén és olajcserén kívül volt valami szerelni való?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nem beszélve arról, hogy a Maguráknak azért vannak/voltak megbízhatósági problémáik. Ha mûködik, akkor nagyon jó, de néha ok és magyarázat nélkül beeshet a kar. A csapatunk gyárilag magurázik, úgyhogy ez nem kamu info.

A Louise nagyon jól fog, ez vitathatatlan. A gyári tömeg adat nem tudom mennyire hiteles, de én lemértem a hiperszuper VentiDisc-jüket, ami irreálisan nehéz a Shimanohoz képest. Szóval kissé nehezen hiszem el, hogy a komplett cucc majdnem 100 g-mal könnyebb a Saint/Lx kar kombónál.

!

azért írtam hogy a régi tárcsával......840 gramm kompletten mindennel együtt a szett....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
jó fék a Deore.. kb. azt cserélném utoljára.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Bár nekem LX-em van, de próbáltam XT-t is és volt Deore-om is. Fékerõben nem éreztem különösebb változást, inkább az adagolhatóság és persze a súly terén jobb az XT. De a 60kg-odhoz és CC felhasználásra biztos hogy elég a Deore teljesítménye, fõleg 200-as tárcsával. Persze a májerfaktor, az sokat nyom a latban, én is tudom:)

Fene ezekbe a fránya német boltokba, ezekkel az árakkal nagyon könyen megingatják az embert, meg ráádob a presztízs és kész is a felesleges fékvásárlás!
Marad a deore :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Bár nekem LX-em van, de próbáltam XT-t is és volt Deore-om is. Fékerõben nem éreztem különösebb változást, inkább az adagolhatóság és persze a súly terén jobb az XT. De a 60kg-odhoz és CC felhasználásra biztos hogy elég a Deore teljesítménye, fõleg 200-as tárcsával. Persze a májerfaktor, az sokat nyom a latban, én is tudom:)