Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Akro szerinted nem éri meg azt a plusz 1000párszáz forintot az lx? Azért gondolkodtam a fékkar cserén ,mert a haverom 160as bb5-e jobban fogott FR5-tel, mint az én 185-ös bb7-em:D.

fentebb írtam, hogy mennyire bejött avidnál az állítható bowdenhúzás... szerintem nagyon jó dolog, én pont azt szeretem benn, hogy kicsire is tudom állítani, akkor nagyobb áttétel, és böszmén szorít a pofa..

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Akro szerinted nem éri meg azt a plusz 1000párszáz forintot az lx? Azért gondolkodtam a fékkar cserén ,mert a haverom 160as bb5-e jobban fogott FR5-tel, mint az én 185-ös bb7-em:D.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Jakus a BB7-hez adnak pm-es meg is-es adaptert is. Legalábbis nekem volt mind2 a dobozban, meg hosszabb csavart is adtak a pm.hez.
Szerintetek Avid FR5 vagy Shimano Lx fékkaral lenne nagyobb fékerõm a tf-nél? Megér a Shimano 2500ft-t vagy vegyek Avidot 1150ért? A shimanonál mi az a Servo-action?

Sztem az FR5 tökéletes, nem is fogok soha mást venni.
Az LX-en a Servo Action olyan mint az Avid SD-7-en a piros tekerõ. Azt állítod vele, hogy mennyi bovdent húzzon a kar. Na most ez be van lõve, természetesen oda ahol a legtöbbet húz:), és hozzá se nyúlunk..havernak van ilyen avid, és volt Lx-e is.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
köszi rob a részletesebb felvilágosítást ;)
most még egyenlöre nem veszek formulát, de ha majd kedved kapok rá és beszerzek 1et akkor majd beszámolok...

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Jakus a BB7-hez adnak pm-es meg is-es adaptert is. Legalábbis nekem volt mind2 a dobozban, meg hosszabb csavart is adtak a pm.hez.
Szerintetek Avid FR5 vagy Shimano Lx fékkaral lenne nagyobb fékerõm a tf-nél? Megér a Shimano 2500ft-t vagy vegyek Avidot 1150ért? A shimanonál mi az a Servo-action?
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A bovdenesbe meg évente bovdent, házat.

A sebesség mindent megold.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

vegyél akkor már BB7 et az szimpibb. :) nekem hátúlvan 160 as és az alap tárcsa van hozzá és tökéletesen megfelel bb7 bb5 közt ugysincs hû de nagyon sok különbség..:)

Árába azért nem ugyanaz :D, bár msotanság már kezd lemenni az ára.

Végülis hidraulikusba is lehet valami, csak abba évente cserélni olajat, nehezebb meg ilyenek, de megkérdem annak is árát, és eldöntöm a 2-õ közûl melyiket :D.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

akkor már inkább deore hidraulikusat vegyél bb7 áron :)

igen ez igaz... itt sopronba 18 ezerért lehet kapni... annak idején én 25 ér vettem szal akkor már legyen hidrós nem?:)

:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob: mit akartál mondani 1 szavas hsz eiddel? :D
h "formula" meg hogy "ehhe" :) van cmi konkrét tapasztalatod rola?

persze, évekig volt formulám. kettõ is, egymás után. (hd5 és b4 racing)
imádtam. (hangot is adtam az imádatomnak) olyan emocionális dolog, mint az olasz autó. mûszakilag is ugyanolyan... egyszer akartam olajat cseréltetni, több hetes sz*pás lett belõle, szóval a végén inkább eladtam és vettem egy megbizható, jól mûködõ saint-et. szép-szép a formula, jól is fog, csak ne legyen semmi baja.
ismered: olyan mint a zsiráf: szép, de otthonra nem kellene.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hali!

Az AVID BB7es féket láttam már a hullámos, és a sima tárcsával is. Ez választható, vagy most már az újak hullámosak? 185ös tárcsával maitou villára van adapter? Ahogy én néztem, talán csak simán meg vann hosszabítva a csavar?
FELAHEGYRE! :scared:

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

BB5 tárcsafék - Hogy jobb? Alligator tárcsával, vagy sima BB5 tárcsával? (185elsõ , 160hátsó)
Illetve FR5 vagy SD7 fékkar, melyiket ajánjátok?

akkor már inkább deore hidraulikusat vegyél bb7 áron :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Szóval help plz (elõzõben bõvebben kifejtve)

BB5 tárcsafék - Hogy jobb? Alligator tárcsával, vagy sima BB5 tárcsával? (185elsõ , 160hátsó)

És még mindig nemtudok írni :D. Segítségeteket elõre kössz.

vegyél akkor már BB7 et az szimpibb. :) nekem hátúlvan 160 as és az alap tárcsa van hozzá és tökéletesen megfelel bb7 bb5 közt ugysincs hû de nagyon sok különbség..:)

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Te nyomod az olajat a fékkaron keresztül, az olaj nyomja a dugattyúkat, ha elengeded a fékkart, az olaj visszahúzza a dugattyúkat.

A sebesség mindent megold.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Szóval help plz (elõzõben bõvebben kifejtve)

És még mindig nemtudok írni :D. Segítségeteket elõre kössz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

,

volr vmi úgy emlékszem:P

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

zé rider: attol függ milyen tárcsafék tipusrol beszélünk:
1. mechanikus: 1ik pofa fixen be van állitva a tárcsához közel, a másikat a bowden mozgatja...
2, hidraulikus: általában(!) 2 dugattyus fékek. a fékcsöben lévö olaj mozgatja a dugattyukat ki be. nagyjábol ennyi az elv,,,

természetesen olajosról van szó
oké h az olaj mozgatja dehogyan???és a többi kérdésre mi a válasz?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Sitti: sztem cserélj olajat szedd ki a dugattyukat, tisztisd meg öket, hogy szépen tudjanak járni ki-be....

zé rider: attol függ milyen tárcsafék tipusrol beszélünk:
1. mechanikus: 1ik pofa fixen be van állitva a tárcsához közel, a másikat a bowden mozgatja...
2, hidraulikus: általában(!) 2 dugattyus fékek. a fékcsöben lévö olaj mozgatja a dugattyukat ki be. nagyjábol ennyi az elv,,,

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Érdekes dolgot csinál a Juicy 5 fékem:
Elõször csak elkezdett halkan "cincogni". Elõször azt hittem, hogy elállítódott.
De látom ,hogy alig van hely a fékpofák és a tárcsa között. Kiszedtem a pofákat, és látom, hogy az egyik dugattyú rendesen áll, míg a másik nem megy vissza a helyére. Ilyenkor mi lehet a bibi? Valami szennyezõdés a belsejében megaksztotta a dugattyút? Végül is már ráfért egy olajcsere...
Tippek?

u.I.: Most visszaraktam a fékpofákat,de a helyzet csak romlik.
Mostmár a pofák hozzáérnek a tárcsához, és állandóan fékeznek.
Kezdek ideges lenni... Nemsokára itt a Duna maraton......

Ha már lett volna ilyen téma sorry.....

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
most jöjjön egy talán láma kérdés(vagy több):
hogy mûködik a tárcsafék?tehát mi húzza vissza a dugattyúkat, mi "mondja" meg h meddig húzza vissza a dugattyúkat, h ne érjen hozzá a tárcsához de ne is távolodjon el tõle "nagyon"? és ezek alapján a fék hogy veszi észre azt h kopik a fékpofa és többet kell neki bemozdulnia?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
amig nem kell javítani vagy alkatrészt szerezni hozzá /jó az még megy kintrõl/ addig szép meg jó fék, kinti tesztekben szeretik......csak mi van akkor ha ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való