Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

Csak megkérdezem még egyszer, mert annyira kikerültétek, vagy senki nem tudja még a választ?

Még egy dolog: hosszú távon az örökös le-fel rakás azért csak nem tesz jót sem a vázamnak, sem a féktestnek. Tényleg ilyen az elõzõ xtr is?

Jó a kérdés. Gondolom a váznak/ féknek sokat nem ártasz vele, legalábbis nem többet mint bármely más alkatrész szét-és-összeszerelegetésével. Lehet hülyeség, de az XT-ben és az XTR-ben más pofák vannak? Vagy kompatibilisek? Úgy értem, hogy pl az XT pofa belemegy az XTR testbe? Mert lehet hogy kipróbálhatnád, talán segít. Persze lehet hogy baromság... :o
A tisztításhoz amúgy nem elég csak a kerekeket kivenni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
miért ne lenne jó? bár láttam már hayes testet beleérni a shimano adapterbe, szóval bármi megtörténhet ...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Segitsen vki!
Egy BB5-ös testhez sehogy se lenne jó egy Shimano adapter?
És még azt szeretném h használhatom-e Alligator tárcsával?! :D

hanyas? ;)
márhogy mekkora tárcsával? mintha 160-ashoz például jó lenne, de a 185-ösnél úgy hírlik, különbözõ a méret.
alligator tárcsa meg gondolom gond nélkül mûködik..

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Segitsen vki!
Egy BB5-ös testhez sehogy se lenne jó egy Shimano adapter?
És még azt szeretném h használhatom-e Alligator tárcsával?! :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
persze. mûködik sima v karral is csak nem olyan jó. azért szokták ajánlani az állítható bovdenhúzású kart.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Vajon a BB7 mûködik sram 7es fékkarral? Azon is lehet állítani bowdenhúzást.
FELAHEGYRE! :scared:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.566 hozzászólás
Csak megkérdezem még egyszer, mert annyira kikerültétek, vagy senki nem tudja még a választ?

Hülye dolog, de lehet butítani fogom a 2007-es XTR fékeket. Az egész még mindig nagyon frankó, mint ahogyan azt már írtam pár héttel ezelõtt, viszont ez a 10-15 üzemóránkénti (gyakorlatilag ez nálam 1 vagy 1.5 heti rendszerességet jelent) féktakarítás az agyamra megy. A hobby bringázásomhoz erre nekem nincsen szükségem. A hajtást stb. persze takarítom rendszeresen, tehát nem a lustaságról szól a dolog.
Tudja e valaki, hogy a 2008-as xt féknyergekkel mûködik e az idei xtr dual conrol kar? Az már nem ennyire verseny orientált fék, talán nem ennyire kényes. Ráadásul a mostani xt-rõl senki nem mondta ezt a dugattyúkoszolódás dolgot, az elõzõ xtr-rõl meg ugyan ilyen híreket hallottam.
Vagy: Most gyantás pofákat használok. Elképzelhetõ hogy az jobban koszolja a féket a gyorsabb kopás miatt mint a fémes?

Még egy dolog: hosszú távon az örökös le-fel rakás azért csak nem tesz jót sem a vázamnak, sem a féktestnek. Tényleg ilyen az elõzõ xtr is?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
engem is érdekelne a válasz trifo kérdésére-versenyen emiatt majdnem fikáztam:kiakadt a bowdenház,megakasztotta a bowdent és hát ugye fékezett...ott a helyszínen megoldottam szigszalaggal,de hát ez nem megoldás hogy mindig az legyen ottt:(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Fékalkatrészt szeretnék venni. Két kis gumi biszbasz, ami a BB7-es fék bowden becsatlakozásánál van. A SRAM oldaláról származó infó szerint így hívják:

BB7 Cable Boot Kit (11.5311.621.000)

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ez itt nálunk mennyiért leet megvenni?

--Trifo

alakin

alakin

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi az infót MJani01! Az én sole-m tényleg is-is felfogatás.ha pm-es lenne már megoldottam volna. Azért akkor megprobálok rendelni.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Nem rosz az sd7 csak többszörese még az lx-nek is. Szerintem akor az LX marad. Én az fr5-öt mondtam a másik lehetõségenk. Az sd-túl sokba fájna nekem.

érdemes körülnézni az apróban. 1-2 bolt is hirdet és meglepõdnél helyenként milyen árak vannak;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sole pm-os fék, miért nem veszel hozzá egy 203as pm-os adaptert, egyébként úgy emlékszem shimanoból van is-is 203as adapter, rendelésre biztos tudnak hozni, de hülyeség.
Nekem van jagwire is-is adapterem, de nem eladó.

A sebesség mindent megold.

alakin

alakin

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok! Tudnátok ajánlani budapesten egy olyan boltott ahol most tudnék venni adaptert? is-röl kénne is-re 203 tárcsára. Vagyis hayes sole- rst gamma.
Eddig sehol nem találtam,még az xfac-ba sem.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Nem rosz az sd7 csak többszörese még az lx-nek is. Szerintem akor az LX marad. Én az fr5-öt mondtam a másik lehetõségenk. Az sd-túl sokba fájna nekem.

viszont szebb! :D
amúgy én sem 8-ért vettem, mint sok helyen látom, hanem 4-ért a párt, amikor volt OEM akció az ebike-on. talán még itt-ott akad ilyenbõl is, annyiért már szerintem mindenképp megéri..

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ahha, lenne még két dolog, hallottam vhol hogy a v-fék jobban nyúzza a perselyt a telóban mint a tárcsa, elõbb kotyogósodhat ebbõl mi igaz?...,a másik meg tudom többször volt már téma, de egy nagy tárcsa konkrétan mit tesz a telóval ha az nem igazán bírja, ok remeg stb.. de hogyan sérül maradandóan, törik-hajlik?.. igazából nem is a fékhatás miatt kellene a nagyobb tárcsa, a 160-as már laza 100m után is megfõ és pihentetni kell...

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azt szokták mondani hogy kb 20%

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hali! 160-as tárcsát cserélnék 8"-ra és azon gondolkodom ez gyakorlatban
mennyit jelent..., az erõkar miatt durván 20-25% ??

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nekem volt lx fékkarom és most sd7-et használok bb7-es fékekhez.Csak azért cseréltem le mert avidhez avid dukál szerintem :D :P

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a servo action az nem az állítóka hanem az hogy húzáskor folymatosan változik az áttétel, szerintem ;). én spec sd7-et vennék ha mindenképp bb7 a cél.