Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. július 31. - 11:58

Írta 2007. július 31. - 11:54

Sziasztok! Mostanában tervezem, hogy áttérek elõl a tárcsafékre, de nem tudom, hogy az adapterek pontosan mire valók. Nekem hagyományos V-fékes Magellan villám van, amin nincs tárcsafékes szem. Adapterrel fel tudok szerelni rá féktestet?
Másik dilemmám, hogy egy Acrobat Pro kereket szerintetek érdemes-e átfûzetni tárcsás aggyal vagy inkább vegyek egy másikat?
Elõre is kösz mindenkinek a segítséget!
Az adapterek arra valok, hogy a kulon fele fek konzol standardos teleszkopos villakra felszerelehesd a fektestet. hagyomanyos villara sehogyan sem fog oszejonni, hogy felszereld a tarcsa feket, kell legyen rajta valamien tipusu pl IS vagy Post Mount tipusu fek szem. Majd az adapterekkel ezeket alakitod at egyiket a masikra. A Felnik okesak, nem kell lecserelni oket, birni fogjak a tarcsafek agyas kikepzest, persze ez mar toled fugg hogy mire akarod hasznalni utana a bringat. Viszont nekem jo darabig hatul ien felnim maradt, kemenyen adtam neki , lepcsok befele, ugralas, stb, es nem sikerult megolni, sz-tem birna nalad is sokaig

Írta 2007. július 31. - 11:38

Másik dilemmám, hogy egy Acrobat Pro kereket szerintetek érdemes-e átfûzetni tárcsás aggyal vagy inkább vegyek egy másikat?
nem ide való de, Az acrobat pro kerekek viszonylag erõsek (városi használatra)
innentõl kezdve dönsd el mire akarod használni.
Írta 2007. július 30. - 22:05

2. amíg nincs új telód, addig gondolkozhatsz a kerékkérdésen is..
Írta 2007. július 30. - 21:54

Elõre is kösz mindenkinek a segítséget!
Írta 2007. július 30. - 11:20

ha behúzod a kart, akkor jönnie kell.
Ha jön, akkor nincs para, nincs tömõdve.
felül a kis pöcköt kiveszed, alulról pedig átnyomod az olajat.
Mennie kell.
Írta 2007. július 30. - 11:13

Nyisd ki a csocsot alul rendesen. A fekkar behuzott allapotban kizarja a tulfolyo reszt a rendszerbol, erre figyelj mert ugy nem tudod atnyomni rajta az olajat. Ha sehogy sem megy akkor tobbet kene mondanod a fek elotorteneterol mielott meg ilyen lett.
vendég_Zsoltti_*
Írta 2007. július 29. - 18:37

Szerintem vidd el inkább szervízbe...!!!!
Magurát már légtelenítettem párszor, egy hayes sem lehet bonyolultabb, de vmiért nem megy át rajta az olaj, volt már vkinek hasonló esete???
Z
Írta 2007. július 29. - 16:53

Hello.
Hayes HFX9 olajcsere, alulról próbáltam feltölteni fecskendõbõl, de abszolut nem akar átmenni rajta az olaj ( leszedtem a tartály tetejét a fékkaron ), olyan érzés mintha el lenne dugulva.......
Tanácsot vki plz.
thx
Zsoltti
Szerintem vidd el inkább szervízbe...!!!!
vendég_Zsoltti_*
Írta 2007. július 29. - 14:59

Hayes HFX9 olajcsere, alulról próbáltam feltölteni fecskendõbõl, de abszolut nem akar átmenni rajta az olaj ( leszedtem a tartály tetejét a fékkaron ), olyan érzés mintha el lenne dugulva.......
Tanácsot vki plz.
thx
Zsoltti
Írta 2007. július 29. - 10:10

Milyen fékpofát vegyek a Juicyba, amivel továbbra is jól fog fogni? És ami nem a gyári, mert ez nekem túl fémes, darabos érzés. Hátul néha így berezonál is, pedig a tárcsa már nem a hullámos, a csere anno sokat segített, de olyan fura nekem ez a fékpofa nagyon darabos érzés, szóval valami simábbra vágyom

Hayes tárcsám van. Ebc, vagy mit köll venni?

Edit: ja nem, Avid Cleansweep tárcsám van

Írta 2007. július 29. - 09:42

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. július 28. - 23:02

Levegõs lett a fékem bazz. Mehetek szervízbe... Shit happens...:scratchhe
Ezt utálom a bicajozásban, amikor tökölni kell vele. :angevil:
Nem húztad be véletlen a fékkart amikor kiszedted a kereket?

Írta 2007. július 28. - 16:19

nekem is, ahogy kiszereltem a kerekeket a bicóból.
ja várjuk, nekem bowdenes van...
Volt nekem is Avid CPS mittommimicsoda, még mikor újdonság volt. De nem szerettem. Viszont sose volt levegõs...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. július 28. - 16:14

Levegõs lett a fékem bazz. Mehetek szervízbe... Shit happens...:scratchhe
Ezt utálom a bicajozásban, amikor tökölni kell vele. :angevil:
nekem is, ahogy kiszereltem a kerekeket a bicóból.
ja várjuk, nekem bowdenes van...

Írta 2007. július 27. - 13:59

Írta 2007. július 27. - 13:43

Sziasztok!
Véleményeteket kérném arról, mennyire éri meg kiadni a több sastojást az Avid juicy7-esért, mennyivel jobb mint az 5? Enyáltalán megéri e kiadni rá a lóvét. AM jellegû bringázáshoz kellene.
Válaszotokat elõre is köszönöm.
A Juicy7 adagolhatobb, fékerõ stb. De sztem elég lenne neked egy 5-ös is.
Írta 2007. július 27. - 13:32

Véleményeteket kérném arról, mennyire éri meg kiadni a több sastojást az Avid juicy7-esért, mennyivel jobb mint az 5? Enyáltalán megéri e kiadni rá a lóvét. AM jellegû bringázáshoz kellene.
Válaszotokat elõre is köszönöm.
Írta 2007. július 26. - 16:02