Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Szerintem;
szedd ki a hengereket, hátha valami retek van benne, amiatt nem tud rendesen mûködni, fék levesz, pofa kivesz, pumpál, pumpál, hengerek ki, aztán amennyire lehet, féktest szétszed, jóféle szerrel átmos, aztán összerak, próbálkozik újra.
Vagy a másik, hogy gariba vissza, ha van rá mód.

Szerintem is vagy szorul a dugattyu (kosz stb) egyik oldalon es ezert nehezebben jar, vagy nem egyenloen toltodik ki a mogotte levo ter olajjal, mert pl koszos (Bar ha 6 honapos akkor kicsi az esely ra) Tisztitas , bejaratas. Ha nem megy, akkor csere, vagy marad igy.

Köszönöm a tanácsokat. Hiába reménykedtem szétszerelés nélküli megoldásban. Mivel egyébként hibátlanul mûködik, egyelõre így használom. Szét csak akkor szedném (vagy szedetném), ha elengedhetetlen lesz. Remélem így a használat nem árt neki.
Köszi a gyors segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gyorsan hülõ nem jó, mert a féknek adja át a hõt. Piros ebc, ami jól fog szárazon.

A sebesség mindent megold.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

majd itt a guruk +mondják -én már elfeledtem- pl melyik ebc bírja a legjobban

de asszem az az xt eleve nem a legjobban hûlõ tfék. nagytárcsa persze alap.

180-as van elöl.
viszont akkor guruk: valami gyorsan hülõ és jól fogó betét kéne a 04(?)-07-es xt-be.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Azt szeretném megtudni, hogy mit javasoltok elõre? Avid bb5 185-ös clean sweep tárcsával vagy bb7 160-as roundagonnal? Melyik fogna jobbat, adagolhatóbb stb... Hfx-9-emet cserélném le, mert felesleges és félek, hogy kp-nél elszakad a fékcsõ. Vagy esetleg ilyen 13e Ft környékén tudtok-e ajálani más jobb bowdenes tárcsaféket? Elõre is kösz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

90kiló/2000 méteres zuhanáshoz meg a tárcsaféket is úgy kell választani meg a betétet is hogy azt bírja...ilyen súlynál már amúgy sem kell eszementen grammozni...

a 04-07-es xt fékhez milyen betétet mondanál erre a 90-100/2000-es ereszkedéshez?

majd itt a guruk +mondják -én már elfeledtem- pl melyik ebc bírja a legjobban

de asszem az az xt eleve nem a legjobban hûlõ tfék. nagytárcsa persze alap.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
ZP-ben volt 30-ért HFX Mag. Tárcsával, adapterrel, mindennel...esetleg csörögj rájuk.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

bikemarket?

pontosan..

off lopod az aláírásom??:D:D és hol van a jogdíj?:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
bikemarket?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

jahh ilyen lazán?:) utána nézek, de beleférne a hatvanba?!:confused:

bele ..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
jahh ilyen lazán?:) utána nézek, de beleférne a hatvanba?!:confused:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

max. 60 -ig keresek féket( 2 db):

-LX
- Juicy 5
- Juicy 7
-Hayes Hfx

ki mit mond? esetleg más? a napokban rendelném..

új xt (08as)?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
max. 60 -ig keresek féket( 2 db):

-LX
- Juicy 5
- Juicy 7
-Hayes Hfx

ki mit mond? esetleg más? a napokban rendelném..

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem is vagy szorul a dugattyu (kosz stb) egyik oldalon es ezert nehezebben jar, vagy nem egyenloen toltodik ki a mogotte levo ter olajjal, mert pl koszos (Bar ha 6 honapos akkor kicsi az esely ra) Tisztitas , bejaratas. Ha nem megy, akkor csere, vagy marad igy.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem;
szedd ki a hengereket, hátha valami retek van benne, amiatt nem tud rendesen mûködni, fék levesz, pofa kivesz, pumpál, pumpál, hengerek ki, aztán amennyire lehet, féktest szétszed, jóféle szerrel átmos, aztán összerak, próbálkozik újra.
Vagy a másik, hogy gariba vissza, ha van rá mód.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Sziasztok!
Régi "passzív" olvasó vagyok, sokat okultam eddig hozzászólásaitokból. Most gondom van és a keresés funkcióval sem jutottam elõre.
BR M535 elsõ fékem munkahegerei aszimetrikusan állnak. A munkahengerek ugyanannyit mozdulnak, de az egyik nyugalmi állapotában jobban (+1-1,5 mm) kilóg a másiknál. Hibátlanul fog, csak a féktest nem középen van, hanem az aszimetriához igazítottam a fékbehózós módszerrel.
Megpróbáltam orvosolni:
1. betétek kiszedése;
2. hengerek visszanyomkodása külön-külön (ott is maradtak);
3. kerék visszahelyezéssel+szemmértékkel a féktest beállítása (pontosan);
4. fékpofák behelyezése, kerék visszaszerelése;
5. pontosan középen lévõ tárcsával fék behúzogatása.
Ekkor azonnal beállt a megelõzõ aszimetria, az egyik oldalon folyamatos érinkezéssel. A féktestet a shimano szerinti fékbehúzással ismét beállítottam és mûködik, de nem hagy nyugodni a dolog.
A használatról annyit, hogy hobby túra, semmi extremitás, sarazást-megázást kerülöm (vízzel sem veretem). A cucc kb. 6 hónapos.
Elõre is köszönöm az ötleteket.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Okké,köszi.Megpróbálom.Azért is bizonytalanodtam el,mert az ez elötti Avidomnál ugyan ennyire van becsavarva és teljesen jó volt.Most meg ráhúzom az ujjamra.Meg néztem az Avid oldalán a User manuált és ott ezzel a csavarral szedi szét a fékkart.
Holnap megyünka hegyekbe,nem ártana ha fogna rendesen...
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szevasztok

már rág jártam itt afékes topicban. kicsit visszaolvastam de láttam h lett e volna már szo a 08 as XT tfékröl.
ha vkinek vmi tapasztalata rola akkor kérem ossza meg velünk.
üdv

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
CSERKONICS
az asszem 2 mmessel(lehet 2,5) mûködik, hogy vagy befelé vagy kifelé tekered aszerint hogy a jobb vagy bal oldali fékkarnál állítasz. ezzel azt tudod állitani hogy a fékkart kintebb vagy a kormányhoz közelebb lehessen huzni. a huzás mértékét nem tudod állítani vele.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Tudna nekem valaki erre válaszolni?Eléggé használhatatlan így.

Sziasztok!
Vettem egy pár Avid Juicy 5 féket.A fékkar belsejében van két kis inbusz csavar.Melyikkel mit lehet állítani?A fékkarok nagyon bent fognak,melyikkel lehet állítani?A külsõ,nagyobbik csavart tekertem egy kicsit kiljebb,de nem sokat változott.Nagyon nem akartam kitekerni.

Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem is BB7 van, teljesen elégedett vagyok vele. jó a fékerõ, nagyon ritkán nyekereg ha olyan kedve van, de nem veszélyes, és néha a tárcsa is ciripel, mert elõfordul hogy elhajlik kicsit (Roundagon), de nagy nyolcas eddig még nem volt benne. Ezt a szezont még kihúzom vele aztán jövõre veszek CleanSweep tárcsákat, sokan írják hogy sokkal jobbak, majd tesztelem... :)