Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2007. September 09. - 14:44

a shimano gumitömitése megdagad a dot olajtól, de az ásványi szerintem nem jelenthet gondot a hayes fékkarnak.
persze kérdés, hogy minek ez a szivózás a fékkar cserével. (vagy ha cserél, miért nem ásványi olajos fékkarra - xt - cserél?)
és hogy miért nem magura olajjal próbálkozik?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. September 09. - 14:24

Posted 2007. September 09. - 14:04

Posted 2007. September 09. - 10:21

Posted 2007. September 08. - 13:48

Viszont a mechanikai tokeletlenseg es a hasznalat soran elofordulhat hogy a dugattyuk megszorulnak kicsit, vagy vizesek, koszosak lesznek stb. + ott van meg az allando hotagulas/ lehules, szoval nem csoda ha az egyik oldal idovel nem helyesen , nagyobb utat jar be. Ezt a problemat ki lehet kuszobolni helyes beallitassal es karbantartassal, ha nem a fek gyartasi hibajabol adodik, vagyis mondjuk sokaig jo volt de most epp nem. A kozpontossag pedig (azaz hogy nem kozepen helyezkedik el a munkahengerek/betetek fogaspontja) nem a fek hibaja.
De ha ez valakinek problema ott van az Avid Code fekje ott kozeprol adagolodik szet az olaj a hengerek fele.
PS: Nekem spec most egyforman mozognak pedig oldal becsatlakozasu hajas fekem van.
Posted 2007. September 07. - 17:49

Már harmadik éve használok Deore olajos féket. Most vettem észre, hogy hátul a külsõ oldali dugattyú nem akar mozogni. Jól fog, de nagyon nehéz beállítani, mert könnyen beleér a féktestbe a tárcsa.
Mennyire érdemes megjavítani? Bonyesz?
Bõ hete hasonló problémával jelentkeztem ugyanitt, a válasz nekem is szétszerelés volt. Azóta figyelem a többiek fékmunkahengereit (perverzió :lick: ) + beszélgettünk is a problémáról. A tapasztalatok szerint (deore, lx, magura low end) a vezeték becsatlakozásának oldalán (deore: belsõ) a munkahenger mindig jobban "kijön" és jobban kint is marad. A szembeni henger mozgása ennek megfelelõen nem olyan határozott, és az vissza is simul. Egyesek szerint ez "normális", legalábbis tudomásul kell venni. Én egyelõre tudomásul veszem és használom így (az enyém nem 3 éves), mert én még be tudom hozzá állítani a féket. Persze ha nem mozog a henger azt már nem kell/szabad tolerálni!
Posted 2007. September 07. - 11:52

A sebesség mindent megold.
Posted 2007. September 07. - 11:46

Oks köszi, szerintem inkább akkor V-fék lesz. (avid sd7-re gondoltam)Inkább ne. Bántani nem fogja a telót (ami mellesleg szintén nem egy díjnyertes darab), de nem is nagy szám.
Posted 2007. September 07. - 09:59

bónusz kérdés:
Juicy 5 menynire válalható be?
csak mer ~ elég baráti áron hozzá lehetne jutni.....
(visszaolvastam, nem találtam érdemleges értékelést.)
Nekem rendben van. Igaz, az egyetlen hidros fék, amit próbáltam és használom már több, mint egy éve. Szóval nincs hasonlítási alapom. Bowdenes fék után baromi jó érzés volt a könny? egyújjas fékezés. Egy év után most cseréltem benne betétet, olajat, légtelenítés...stb. és XTR '07 tárcsákat kapott nem Avid helyett.
Ezidáig semmi gondom nem volt vele. Jól harap, adagolhatósága lehetne jobb. Én ajánlani tudom, fôleg baráti áron.
Azt hiszem még Csekonics vett most Juicy5-öt.. Neki talán frisebbek az élményei.
Üdv.
Grande
Posted 2007. September 07. - 09:09

Posted 2007. September 07. - 00:41

Posted 2007. September 06. - 23:42

jo ok. ez tényleg relativ. sok shimano fékkel mentem már de azért nagyjábol hasonlo érzést adott mindegyik.. általános összehasonlitásomat probáltam elmondani
juicy3 vs 5: köszi thez. tárcsa elvileg cleensweap van mind2höz! szin tudom h más épp ezért kéne 3 mert az tetszikfékkarbilincsben annyi a különbség ugye h a 3 sima 1 csavaros rögzitésü az 5 meg 2 csavaros szédszedhetö mint a hayesek ugye?
2: jaja, ennyi.
1: akkor le kéne azokat légteleniteni rendesen

Posted 2007. September 06. - 21:54

Posted 2007. September 06. - 21:53

LX or juicy 5... egy árban lennének..
ember legyen a talpán aki megmondja melyik a jobb. azt javaslom ha teheted probáld ki ezt is azt is aztán dönts.

juicy3 vs 5:bilincskülönbség az ahogy mondtam. akkor más különbség nincs köztük ugye?
Posted 2007. September 06. - 21:41

Posted 2007. September 06. - 21:29

juicy3 vs 5: köszi thez. tárcsa elvileg cleensweap van mind2höz! szin tudom h más épp ezért kéne 3 mert az tetszik

Posted 2007. September 06. - 20:59

Mint milyen shimano?

a régi xt max.
juicy 3-5: más a fékkarbilincs, és a szin.
lehet tárcsa is.
Posted 2007. September 06. - 20:45

kb 1 hétig nálam volt a bicaja igy van saját tapasztalatom is a fékröl
elönyei:
1. baromi erösen fog (185ös tárcsa volt)
2. megbizhato ö még olajat se cserélt benne meg hozzá se nyul soha de mindig müxik jol.
3. erös kemény érzet. fékkarut végén is beton. (nem lehet tovább pumpálni mint a shimanokat...)
hátránya:
1. nem adagolhato olyan jol mint pl az én hfx9em vagy mint bármelyik shimano, de ez sztem csak megszokás kérdése.
én most hátra sztem majd juicy3at fogok venni, mert ha jol tudom féktest meg fékkar is ugyanaz mint az 5é. vagy csak nagyon hasonlok? :chin: 3 fekete szine sokkal jobban tetszik mint az idei ezüst 5ös...
Posted 2007. September 06. - 20:39

Posted 2007. September 06. - 20:36

volt, nem volt rossz, de nem vártam meg amíg lesz vele vmi.
Váltottam shimanora, ezzel nincs is semmi, cserébe bármikor helyrepofozom 2 perc alatt
tudom hülyeség, de valahogy nem vonz a shimano...
hülye kérdéd: BB7hez képest fékerõben/adagolhatósággban hol van a Five?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda