Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Köszi!

nem tudom, hogy eladjam-e a martát (most elméletileg lenne rá vevõ is) és vegyek egy adag '08 XT-t helyette, vagy csak kereket építsek CL XT agyakkal és xtr tárcsákkal házasítsam a martát. :chin:

Én is féltem a CL XT '07 agy, Juicy 5 és most már XTR '07 tárcsa kombinációtól. De egyelôre remekül m?ködik! Hétvégén megmérem a fékfelületet.

Üdv.
Grande

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

1: természetesen megy.
2: ha megméred a fékpofát, és azonos, vagy kisebb mint a fékfelület, akkor tökéletesen müködhet.
:)

Köszi!
1, akkor jó.
2, igen, ezt tudom. a méricskélés már folyamatban van. igazából arra lennék kíváncsi, hogy valaki próbálta-e már eme kombinációt? bár nem hiszem, a marta nem túl népszerû a fórumon... :(

nem tudom, hogy eladjam-e a martát (most elméletileg lenne rá vevõ is) és vegyek egy adag '08 XT-t helyette, vagy csak kereket építsek CL XT agyakkal és xtr tárcsákkal házasítsam a martát. :chin:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
1: természetesen megy.
2: ha megméred a fékpofát, és azonos, vagy kisebb mint a fékfelület, akkor tökéletesen müködhet.
:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
A kérdés következõ:
1, a zúj xtr tárcsák vajon mennének 08-as xt fékekkel?
2, ezek a bizonyos xtr tárcsák vajon hogyan passzolnának egy magura marta-val?

Feltöltött kép

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

okk igy már világos :)

akkor ha veszek egy shimano cl-es agyat saint tárcsával nem kell lecseréljen az avid betétet..mert a saint nem az olcsó kategoria ugye? :D

üdv:)
pápá

háát nálam is hasonlo a kombináció és eddig nehezen kopott be
de kiderült rosszul volkt beállítva, mindenesetre 2-3 hétig szoptam vele mert alig fogott:S
most a héten beállítottam és megcsináltam a bb7-et (fékkar már szerencsére jól mûxik) és a fék is erõsebbnek tûnik de hegyen még nem voltam. most majd kíváncsi leszek mi lesz, hétvégén testride.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok !

Véleményt szeretnék hozzáértõktõl. Az AVid Juicy 3 hidrás fékkel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Egy Specialized FSR XC-re kerülne felszerelésre. szerintetek jó lesz hozzá?

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

akkor ha veszek egy shimano cl-es agyat saint tárcsával nem kell lecseréljen az avid betétet..mert a saint nem az olcsó kategoria ugye? :D

pápá

Az aztán marhára nem olcsó DH,FREERIDE-ra tervezték de elég jó minõség.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts

pápá

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
shimanohoz van tárcsa, mely mindennel megy (szinte az összes) - lévén van fémes, és gyantás pofa.

és van 1-2 fajta, kizárólag az olcsóbb fékekhez, melyhez csak gyantás pofás fék dukál.

ez a lényeg;)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

tehát ha veszek egy shimano centerlockos agyat, úgy tartozik hozzá centerlockos tárcsa...és tegyük fel nem mûgyantás betétem van henem bármiféle fémes betétes amit én speciell preferálok.....akkkor azt állítod, hogy a CSAK mûgyantás shimano betéttel fog "rendesen" mûködni az a shimano tárcsa és ezáltal a fékhatás??

én csak azt írtam le, amit olvastam a gyári leírásokban. gondolom nem véletlenül írják oda..

lehet,hogy Avid nem gyárt mûgyantás betéT, de talán valaki más igen... viszont shimanóból szerintem van fémes betéthez való tárcsa.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
van az "olcsó" tárcsa, az "olcsó" fékekhez.
mely fékek csak mûgyantás fékkel vannak, mivel a fékerõt így lehet optimalizálni.
na ha veszel tárcsát 2 ezer forintért, csodát ne várj tõle nyílván.
de rá is van írva arra, ami.

Only for resin pad.

ilyet ne használj fémessel :)

Másik: xt, a nagyon van. egyelõre nagyon bejön, versenyzik fékerõben az eddigi fékeimmel bõven, szerelhetõségben is, kinézetben fõleg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyjából. Ha belegondolsz, logikus, hogy minden gyártó a saját tárcsáihoz optimalizálja a betétei anyagát.

A sebesség mindent megold.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts

Shimanóban van, amit mûgyanta alapú pofához gyártanak... a BB7-ben meg fémes pofa van, úgy tudom.

tehát ha veszek egy shimano centerlockos agyat, úgy tartozik hozzá centerlockos tárcsa...és tegyük fel nem mûgyantás betétem van henem bármiféle fémes betétes amit én speciell preferálok.....akkkor azt állítod, hogy a CSAK mûgyantás shimano betéttel fog "rendesen" mûködni az a shimano tárcsa és ezáltal a fékhatás??

amúgy árulnak avidhoz, hayeshez is mûgyantás betétet?

mert ez nekem egy kicsit abszurd.komolyan így van?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
xt a nagyon nagy biciklin van neki....:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
theznek van '08 xt féke. :) csak nem a cube-on.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
õõõõ, hoppá. ezt elnéztem. annyira nem is figyeltem. különben is, ki tudja már követni thez bringacseréit? :D

szal akkor módosítva: akinek már van esetleg tapasztalata a 08-as xt t.fékkel, az ossza meg velem. köszi!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
nem akarok belepofázni, de a cubeon mintha xtr lenne...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
thez, azt meséld el plíz, milyen a '08-as XT tárcsafék, ami a kockán van. némi (menet)tapasztalat érdekelne. köszi!

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Kedves Gabor89 elég sok Kellys Madman-t szereltem már a bringaboltban ahol dolgoztam és ezeket a modelleket Sole fékkel szerelik.Alapból az a baj,hogy a fékbetét helyenként a tárcsa fékfelülete alá fog tehát a tárcsát tartó küllõkre.Ami borzalmas daráló hangot és elég szar fékhatást eredményez.Ez pedig azért van mert a tárcsa borzalmasan üt sugár irányban és némeiknél akkorát,hogy a fékbetét fele egyharmada fog a tárcsa alá.Valamint van egy kis állítócsavar a fékkar alatt azzal állítod,hogy a fékkar mennyire legyen közel a markolathoz,majdnem mindegyiknél teljesen kilazúl ez a menet és menetrögzítõvel kellett bekennünk ezt a kis csavart.Az én szerény véleményem,hogy tárcsaféket csak akkor vásárolj ha nagyon komolyan tudsz lefelé haladni,vagy ha esõs sáros idõben is sokat tekersz.Egyébként teljesen fölösleges mert sok tárcsaféknél jobban fog egy jól beállított V-fék( XT,XTR)Mehanikus tárcsát ne is vásárolj szerintem.Apropó voltam vasárnap tekercselni a Pilisben és a Hármas-határ hegy mögött van egy zsííííííír brutál lefelé úgy 4-5 km hosszú,és lemegy a bécsi útig( az igazi Duna maraton egy rövidebb szakasza).Na itt sikerült 53.8 km/h-t gurulnom lefelé,180-as tárcsám van elõl és LX féknyergem ultrabrutál érzés volt.

Nagyon köszönöm a kimerítõ és tartalmas választ!! :-D
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a csavar okkal szakad ki... túl hosszú bele.
Gari erre nem vonatkozik, hisz ez kizárólag a felhasználó hibája, szakszerütlen szerelés következménye.

Fogd fel csak simán jóindulatnak :)

Perselyezés, menetrögzítés, esetleg valóban felfúrás.
Sok megoldás lehetséges.

Pl új láb.