Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

koszi!

mi amugy a kulonbseg a dizajnon kivul?

Cleansweep G2, ahogy a neve is mutatja , mar atesett par "ranc felvarrason". Amugy nem designra megy a dolog, a design mogott komoly tervezes all, hogy megfeleloen eross, megfelelo fek felulete is legyen, na meg minel jobb legyen a ho leadasa. Na most mar itt a holeadas a legjobb , azert valaszd ezt.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
koszi!

mi amugy a kulonbseg a dizajnon kivul?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
csakis cleansweepet vegyél.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
clean sweep jobb...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
szerintetek bb7-hez cleansweep v. roundagon tarcsa a jobb? (elso fekbe, ~100 kg, AM felhasznalas)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

az M06 os gyár S betét az milyen?jó lesz nekem hátra?
...v7 tárcsához...

Persze hogy jó lesz.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
az M06 os gyár S betét az milyen?jó lesz nekem hátra?
...v7 tárcsához...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

...
Apropó te is ezt a tárcsát használod neked is van benne ütés-8-as?

én csak 6 csavaros tárcsákat használtam / használok...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok ! Segitseget ,pontosabban velemenyt kernek. Freeride gepbe, jelenleg hatul Avid BB5 feket, 160as tarcsaval hasznalok. Nagyon kopottak mar a fekbetetek meg ugy amugy szeretnek hozza nagyobb pizzat is, mondjuk 185 ost. Filozok azon hogy uj szett fekbetet + 185mm es avid G2 roundagonbol mar majdnem ott vagyok mintha vennek egy teljesen uj feket. A kerdes az lenne h ... akkor ezesetben hajlando lennek valamivel tobbet is aldozni ra. BB7 185 el ? Vagy mit ajanlanatok ? Maradjak inkabb a fekbetet + tarcsa cserenel ? Vagy esetleg mas tipusu fek ?

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

soletöl a juicy 3 több mint valószinü h jobb !!! juicy 3 féknyeregre 1 az 1 ben ugyanaz mint a juicy 5 az meg garantáltan jo fék! fékkarban van csak kis különbség...

szasa: xtr tárcsán hamarabb mennének szét azok a "szegecsek" a fáradás miatt mint a hö miatt... de össze van az rakva biztos rendesen. no para

Rendben köszi én is bízom benne,hogy ennyi pénzért rábízhatom magam bár
ha azt vesszük a fejlesztõmérnökök is biztos elgondolkoztak ezen.Jó persze
azért az elnyíró hatás se semmi ami rá hat gyakorlatilag a lemezollóhoz hasonló effektusok sora éri.
Apropó te is ezt a tárcsát használod neked is van benne ütés-8-as?

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

...és amúgy rendesen shimano agyakkal nyomjátok? Kicsit tartok ezektõl a kónuszos agyaktól. Havernak volt anno xt tárcsás agya, még mikor megjelent az elsõ, négydugattyús xt fék. Szal nem tudom (akkor még nem is érdekelt) hogy, de az elsõ agyban a tárcsa felõli oldalon nagyon csúnya bemaródások keletkeztek egy idõ után. Pl, nem kell attól félnem, hogy fellazul a kónusz/anya kapcsolat?
lehet láma kérdések, meg sokat parázok rajta, de nem volt még kónuszos tárcsás agyam, csak v-fékes.

bocs az off-ért

Nekem Rock Sox pike-om van és emiatt átütõs elsõ agyat kellett vennem
ami egy 08-as XTR.Igazán nem is tudom,hogy kónuszos-e vagy iparis a csapágyazása de eddig még jól mûködik.Pedig kenem-vágom neki ha feljutok a hegyekbe.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Te melyiket használod, s mennyi km után kopott be?

5. talán 3-4 kellett a hátsónak és 10 az elsõnek.. egyáltalán nem durván...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

jó lesz ez a Juicy... szépen bekopott, vasárnap go ride!!!!

Te melyiket használod, s mennyi km után kopott be?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
jó lesz ez a Juicy... szépen bekopott, vasárnap go ride!!!!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Sal valaki elmondaná aki ilyet használ, hogy milyen ez a fék? van olyan legalább mint a Hayes Sole??

soletöl a juicy 3 több mint valószinü h jobb !!! juicy 3 féknyeregre 1 az 1 ben ugyanaz mint a juicy 5 az meg garantáltan jo fék! fékkarban van csak kis különbség...

szasa: xtr tárcsán hamarabb mennének szét azok a "szegecsek" a fáradás miatt mint a hö miatt... de össze van az rakva biztos rendesen. no para

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok !

Véleményt szeretnék hozzáértõktõl. Az AVid Juicy 3 hidrás fékkel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Egy Specialized FSR XC-re kerülne felszerelésre. szerintetek jó lesz hozzá?

Sal valaki elmondaná aki ilyet használ, hogy milyen ez a fék? van olyan legalább mint a Hayes Sole??

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Igazán azon gondolkodom,hogy egy idõ után nem fognak a szegecsek fellazulni?Mert ugye itt állandó a hõingadozás tehát folyamatosan kitágul és összehúzódik.

Ha a motoroknál bírja a megoldás.... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
...és amúgy rendesen shimano agyakkal nyomjátok? Kicsit tartok ezektõl a kónuszos agyaktól. Havernak volt anno xt tárcsás agya, még mikor megjelent az elsõ, négydugattyús xt fék. Szal nem tudom (akkor még nem is érdekelt) hogy, de az elsõ agyban a tárcsa felõli oldalon nagyon csúnya bemaródások keletkeztek egy idõ után. Pl, nem kell attól félnem, hogy fellazul a kónusz/anya kapcsolat?
lehet láma kérdések, meg sokat parázok rajta, de nem volt még kónuszos tárcsás agyam, csak v-fékes.

bocs az off-ért

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

A kérdés következõ:
1, a zúj xtr tárcsák vajon mennének 08-as xt fékekkel?
2, ezek a bizonyos xtr tárcsák vajon hogyan passzolnának egy magura marta-val?

Feltöltött kép

Én igazán errõl csak annyit tudok mondani,hogy nekem elõl LXféknyergem van és ultrabrutál jól mûködik.Azon pedig ne lepõdj meg ha bitang hosszas fékezések után,pattanó hangokat hallat a tárcsa.Szerintem ez a szegecsek miatt van illetve a hõtágulás miatt.Igazán azon gondolkodom,hogy egy idõ után nem fognak a szegecsek fellazulni?Mert ugye itt állandó a hõingadozás tehát folyamatosan kitágul és összehúzódik.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
08 Xt fékre mégegy nagy pozitiv tapasztalat
!!!!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/