Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. szeptember 30. - 21:01

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. szeptember 30. - 20:58

Olajos a pofa/tárcsa..
Sztem már fékezhetsz akármennyit vele, sose lesz olyan mint egy normális pofával:/
Legalábbis egy egyfékes bicón ugye nem nagy dolog megsütni egy 160as féket, hát ennek ellenére nem javult az se..(havernak lett olajos a bb7-e, márvagy 3 hónapja, azóta se az igazi..)
nemtom hogy kerülhetett rá olaj..
mindenesetre a telóból (vmi marzo mz comp) literszámra folyik ki az olaj
létezik h ráment a fékpofára? lecsiszolni etc nem segít rajta?
Írta 2007. szeptember 30. - 19:10

Sajnos a BFL kar se királyság. Az AVID-é alapban jobb. De ez egyén kérdése is. Nekem elég nagy praclim van, de se a gyári, se a BFL Hayes nem áll igazán kézre.
Nem azt mondtam hogy az a nonpluszultra de az mondjuk már a használhato kategoria, csak hát megvenni a HFX9et majd cserélni a fékkart + 6000 pénzért nem valami cost-effective dolog... (amugy meg nekem nagyon pici kezem van, és a gyári avid az egy álom...)
Írta 2007. szeptember 29. - 21:13

Írta 2007. szeptember 29. - 21:11

ha lelocsolom megint úgy fog hogy leseek a biciglirõ,de egyébként két újal húzva vígan eltekerem felfelé....
mondom eddig minden ok volt vele,semmi ne változott,betét is bõ 4hónapos
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. szeptember 29. - 21:02

Sajnos a BFL kar se királyság. Az AVID-é alapban jobb. De ez egyén kérdése is. Nekem elég nagy praclim van, de se a gyári, se a BFL Hayes nem áll igazán kézre.HFX-9 HD a tárcsa méretét jelöli, a HD = 8" tárcsa...
Amugy a juicyhoz adnak kábelt böven, nekem vágatni kellett belöle, el lehet vezetni csak hülyén néz ki...
Amugy pedig (szvsz) a Juicy fékkarja sokkal jobban kézre áll mint a HFX, probáltam mindkettöt, és szerintem ég és föld..ha tudsz BFL karokat szerezni a HFXhez akkor talán, de külömben Juicy..
Írta 2007. szeptember 29. - 20:56

nem, mert egykét ember lebeszélt róla.engem az meg nem érdekel hogy anyámék nem fogják engedni.majd lesz valami.ugyis be fogják látni hogy én bringázni akarok nem kajakozni:D
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2007. szeptember 29. - 20:47

A sebesség mindent megold.
Írta 2007. szeptember 29. - 20:37

de ha mondjuk teszek elõre nagyobb tárcsát, akkor kell hozzá valami adapter is nem?és ez a fékkábel vágás meg utána beletölteni a lötyit nagy feladat?vagy vigyem el szerelõhöz?
Írta 2007. szeptember 29. - 20:04

Írta 2007. szeptember 29. - 18:00

keresgéltem sokat a fórumon, de
a hfx-9 HD vagy juicy 5?cécóra kell.most néztem épp ibájkon hogy judit 5-ös 160-160as szett 36ezer.elég baráti egy ár:)
a hfx meg nagyon tetszik, fõleg a fékkarja.ha sikerül eladnom a maggit, féket vagy váltást veszek másikat.de milyen fék legyen?
és valaki nem tudja mennyi vezetéket adnak a jucihoz ibájkék?és hogy 160as tárcsával gondolom elég a kb. 60 kilómra?köszönöm a válaszokat elõre is
Ha visszaolvasol pár lapot, nemrég ki lett tárgyalva a Juicy5. Én is rá szavazok. Másfél év alatt nem volt gondom vele. Ennyi pénzért pedig vétek kihagyni. 60 kilóra elég 160/160, ha úgy gondolod, késõbb teszel elõlre 180-as tárcsát és jónapot

Írta 2007. szeptember 29. - 17:27

Amugy a juicyhoz adnak kábelt böven, nekem vágatni kellett belöle, el lehet vezetni csak hülyén néz ki...
Amugy pedig (szvsz) a Juicy fékkarja sokkal jobban kézre áll mint a HFX, probáltam mindkettöt, és szerintem ég és föld..ha tudsz BFL karokat szerezni a HFXhez akkor talán, de külömben Juicy..
Írta 2007. szeptember 29. - 17:03

a hfx-9 HD vagy juicy 5?cécóra kell.most néztem épp ibájkon hogy judit 5-ös 160-160as szett 36ezer.elég baráti egy ár:)
a hfx meg nagyon tetszik, fõleg a fékkarja.ha sikerül eladnom a maggit, féket vagy váltást veszek másikat.de milyen fék legyen?
és valaki nem tudja mennyi vezetéket adnak a jucihoz ibájkék?és hogy 160as tárcsával gondolom elég a kb. 60 kilómra?köszönöm a válaszokat elõre is
Írta 2007. szeptember 29. - 14:18

mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni
Olajos a pofa/tárcsa..
Sztem már fékezhetsz akármennyit vele, sose lesz olyan mint egy normális pofával:/
Legalábbis egy egyfékes bicón ugye nem nagy dolog megsütni egy 160as féket, hát ennek ellenére nem javult az se..(havernak lett olajos a bb7-e, márvagy 3 hónapja, azóta se az igazi..)
Írta 2007. szeptember 28. - 22:29

Hmm ... nekem igy viselkedett mikor nagyon koszos volt a fekbetet, leginkabb ha olaj vagy hasonlo cucc kerult ra. Ez a jelenseg leginkabb arra utal, hogy olajjal van atitatodva a fekbeteted. Probald meg jo nagy lejton kiegetni.mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni
Írta 2007. szeptember 28. - 21:54

jó idegesítõ tud lenni
Írta 2007. szeptember 25. - 22:17

En hatso feknek hasznalom a Juicy 3at, 160as Cleansweepel, es mondhatom brutalis. Valamivel kevesebbet lehe allitani rajta mint a Juicy 5on, de mas minden ugyanaz, feelingtol fekeroig minden megeggyezik. Elso feknek hasznalok juicy 5ot 185el, szoval eleg konyu oszehasonlitani. Mondhatom h Hayesbol megkozeliti a HFX9et. Juicy 5ra ha nincs penzetek, juicy 3 a jo valasztas !Sal valaki elmondaná aki ilyet használ, hogy milyen ez a fék? van olyan legalább mint a Hayes Sole??
Írta 2007. szeptember 25. - 22:13

Lehet hogy 24 oras versenyzesre shimano felsobb kategoriait kene valasztani. Egyebkent en is tapasztaltam , de erdekes modon nem mindegyik tipusnal. En PM-IS adapterrel Juicy 5 al. Jelenlegi IS rogzitesben nincs gaz. Hatso juicy 3 szinten para-mentesAz AVID összeszedhetné magát egy kicsit. A 24H-s versenyen konstatáltam, hogy az elsõ "7-s adapter méretezése nem sikerült tökéletesre. Ez érvényes az IS-PM és a PM-PM változatra is Cleansweep G2 tárcsa mellett. A probléma abban jelentkezik, hogy a betét nem esik pontosan a fékezõ felületre, hanem 2-2,5 mm-el lejjebb, így a "küllökön" is fog. Természetesen alátételezéssel ki lehet javítani, de elég bosszantó.

Írta 2007. szeptember 25. - 21:07

kösz-kösz
edit: én a hengeres kütyüt tippelem kar-távolság állítónak a free stroke-t meg a nyomáspontállítónak.
igazam van?
(jól elbeszélgetek itt magammal.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. szeptember 25. - 21:00