Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
hígító vagy brigéciol.ami zsírtalanít.de ami autókhoz van féktisztitó spré azt NE!egyik haverom befújta vele az övét na azóta nem fog semmit...:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Olajos a pofa/tárcsa..
Sztem már fékezhetsz akármennyit vele, sose lesz olyan mint egy normális pofával:/
Legalábbis egy egyfékes bicón ugye nem nagy dolog megsütni egy 160as féket, hát ennek ellenére nem javult az se..(havernak lett olajos a bb7-e, márvagy 3 hónapja, azóta se az igazi..)

nemtom hogy kerülhetett rá olaj..
mindenesetre a telóból (vmi marzo mz comp) literszámra folyik ki az olaj
létezik h ráment a fékpofára? lecsiszolni etc nem segít rajta?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

Sajnos a BFL kar se királyság. Az AVID-é alapban jobb. De ez egyén kérdése is. Nekem elég nagy praclim van, de se a gyári, se a BFL Hayes nem áll igazán kézre.

Nem azt mondtam hogy az a nonpluszultra de az mondjuk már a használhato kategoria, csak hát megvenni a HFX9et majd cserélni a fékkart + 6000 pénzért nem valami cost-effective dolog... (amugy meg nekem nagyon pici kezem van, és a gyári avid az egy álom...)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
cuccos lett.
de dulván.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
mitõl lehet hogy afrankón középen lévõ alapbõl PM8" saintem elvesztette minden erejét...
ha lelocsolom megint úgy fog hogy leseek a biciglirõ,de egyébként két újal húzva vígan eltekerem felfelé....
mondom eddig minden ok volt vele,semmi ne változott,betét is bõ 4hónapos

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

HFX-9 HD a tárcsa méretét jelöli, a HD = 8" tárcsa...

Amugy a juicyhoz adnak kábelt böven, nekem vágatni kellett belöle, el lehet vezetni csak hülyén néz ki...

Amugy pedig (szvsz) a Juicy fékkarja sokkal jobban kézre áll mint a HFX, probáltam mindkettöt, és szerintem ég és föld..ha tudsz BFL karokat szerezni a HFXhez akkor talán, de külömben Juicy..

Sajnos a BFL kar se királyság. Az AVID-é alapban jobb. De ez egyén kérdése is. Nekem elég nagy praclim van, de se a gyári, se a BFL Hayes nem áll igazán kézre.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
szoktam én menni innen elfele...
nem, mert egykét ember lebeszélt róla.engem az meg nem érdekel hogy anyámék nem fogják engedni.majd lesz valami.ugyis be fogják látni hogy én bringázni akarok nem kajakozni:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, kell majd adapter a nagyobb tárcsához. Inkább vidd szerelõhöz. Egyébként amilyen nagy hegyek vannak felétek, bõven elég a kontra :D . Nem úgy volt, hogy abbahagyod a bringázást?

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akkor ok.hát nemtudom kelával kéne letárgyalni ha gyõrbe járok menni egyet a bicajával:)
de ha mondjuk teszek elõre nagyobb tárcsát, akkor kell hozzá valami adapter is nem?és ez a fékkábel vágás meg utána beletölteni a lötyit nagy feladat?vagy vigyem el szerelõhöz?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
juicy nem kicsit jó...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

keresgéltem sokat a fórumon, de
a hfx-9 HD vagy juicy 5?cécóra kell.most néztem épp ibájkon hogy judit 5-ös 160-160as szett 36ezer.elég baráti egy ár:)
a hfx meg nagyon tetszik, fõleg a fékkarja.ha sikerül eladnom a maggit, féket vagy váltást veszek másikat.de milyen fék legyen?
és valaki nem tudja mennyi vezetéket adnak a jucihoz ibájkék?és hogy 160as tárcsával gondolom elég a kb. 60 kilómra?köszönöm a válaszokat elõre is

Ha visszaolvasol pár lapot, nemrég ki lett tárgyalva a Juicy5. Én is rá szavazok. Másfél év alatt nem volt gondom vele. Ennyi pénzért pedig vétek kihagyni. 60 kilóra elég 160/160, ha úgy gondolod, késõbb teszel elõlre 180-as tárcsát és jónapot :)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
HFX-9 HD a tárcsa méretét jelöli, a HD = 8" tárcsa...

Amugy a juicyhoz adnak kábelt böven, nekem vágatni kellett belöle, el lehet vezetni csak hülyén néz ki...

Amugy pedig (szvsz) a Juicy fékkarja sokkal jobban kézre áll mint a HFX, probáltam mindkettöt, és szerintem ég és föld..ha tudsz BFL karokat szerezni a HFXhez akkor talán, de külömben Juicy..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
keresgéltem sokat a fórumon, de
a hfx-9 HD vagy juicy 5?cécóra kell.most néztem épp ibájkon hogy judit 5-ös 160-160as szett 36ezer.elég baráti egy ár:)
a hfx meg nagyon tetszik, fõleg a fékkarja.ha sikerül eladnom a maggit, féket vagy váltást veszek másikat.de milyen fék legyen?
és valaki nem tudja mennyi vezetéket adnak a jucihoz ibájkék?és hogy 160as tárcsával gondolom elég a kb. 60 kilómra?köszönöm a válaszokat elõre is

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni

Olajos a pofa/tárcsa..
Sztem már fékezhetsz akármennyit vele, sose lesz olyan mint egy normális pofával:/
Legalábbis egy egyfékes bicón ugye nem nagy dolog megsütni egy 160as féket, hát ennek ellenére nem javult az se..(havernak lett olajos a bb7-e, márvagy 3 hónapja, azóta se az igazi..)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

mitõl van elsõ bb5nél ha fékezek akkor alig fog, majd ha leállok hirtelen kurva hangosan elkezd a fék "visítani"?
jó idegesítõ tud lenni

Hmm ... nekem igy viselkedett mikor nagyon koszos volt a fekbetet, leginkabb ha olaj vagy hasonlo cucc kerult ra. Ez a jelenseg leginkabb arra utal, hogy olajjal van atitatodva a fekbeteted. Probald meg jo nagy lejton kiegetni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
jó idegesítõ tud lenni

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Sal valaki elmondaná aki ilyet használ, hogy milyen ez a fék? van olyan legalább mint a Hayes Sole??

En hatso feknek hasznalom a Juicy 3at, 160as Cleansweepel, es mondhatom brutalis. Valamivel kevesebbet lehe allitani rajta mint a Juicy 5on, de mas minden ugyanaz, feelingtol fekeroig minden megeggyezik. Elso feknek hasznalok juicy 5ot 185el, szoval eleg konyu oszehasonlitani. Mondhatom h Hayesbol megkozeliti a HFX9et. Juicy 5ra ha nincs penzetek, juicy 3 a jo valasztas !

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Az AVID összeszedhetné magát egy kicsit. A 24H-s versenyen konstatáltam, hogy az elsõ "7-s adapter méretezése nem sikerült tökéletesre. Ez érvényes az IS-PM és a PM-PM változatra is Cleansweep G2 tárcsa mellett. A probléma abban jelentkezik, hogy a betét nem esik pontosan a fékezõ felületre, hanem 2-2,5 mm-el lejjebb, így a "küllökön" is fog. Természetesen alátételezéssel ki lehet javítani, de elég bosszantó.

Lehet hogy 24 oras versenyzesre shimano felsobb kategoriait kene valasztani. Egyebkent en is tapasztaltam , de erdekes modon nem mindegyik tipusnal. En PM-IS adapterrel Juicy 5 al. Jelenlegi IS rogzitesben nincs gaz. Hatso juicy 3 szinten para-mentes :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
Kérdés: van ez az új XT tárcsafék. van rajta (oldalanként) két "tekerõ" :) az egyik egy kis bordázott henger alakú valami a kar végén, míg a másik egy "free stroke" felírattal ellátott csavar. melyik mire jó? melyik a kar távolságát állító és melyik a servo-t hangoló cucc?

kösz-kösz

edit: én a hengeres kütyüt tippelem kar-távolság állítónak a free stroke-t meg a nyomáspontállítónak.

igazam van?

(jól elbeszélgetek itt magammal. :D)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az AVID összeszedhetné magát egy kicsit. A 24H-s versenyen konstatáltam, hogy az elsõ "7-s adapter méretezése nem sikerült tökéletesre. Ez érvényes az IS-PM és a PM-PM változatra is Cleansweep G2 tárcsa mellett. A probléma abban jelentkezik, hogy a betét nem esik pontosan a fékezõ felületre, hanem 2-2,5 mm-el lejjebb, így a "küllökön" is fog. Természetesen alátételezéssel ki lehet javítani, de elég bosszantó.