Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

nekem valahogy sosem jött be a fékezés....
van bicóboltba tárcsaegyengetõ akármi néha
vagy fogó és ahol hajlott ott hajlítgatsz

jaa, valami ilyesmi:
http://ebike.hu/term...o-allvany/5109/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem valahogy sosem jött be a fékezés....
van bicóboltba tárcsaegyengetõ akármi néha
vagy fogó és ahol hajlott ott hajlítgatsz

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
tárcsát, hogyan a legegyszerûbb kiegyengetni? fékezõs módszer? kárvolt kézzel feszegetni...

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Elvileg annak simán bírnia kell.

köszi :)

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most majd alligator titanuim nitrid csodaizével fogom használni, az elbírja vagy nemtudjátok?:)

Elvileg annak simán bírnia kell.

A sebesség mindent megold.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Attól függ milyen tárcsával használod, a féknek nem lesz tõle baja, de a tárcsát megeheti.

Most majd alligator titanuim nitrid csodaizével fogom használni, az elbírja vagy nemtudjátok?:)

:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sala barátunk szerint szorul a dugattyú
sztem beviszem szervízbe, nincs egy hete hogy elhoztam

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

elnyomja az a bajom :)

nem nagyon de elnyomja

Akkor amit írtam. Dugattyúkat vissza kell nyomni és újra belõni a féket.

(Nekem a 2 Juicy 5-tel is ez volt a bajom.)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elnyomja az a bajom :)

nem nagyon de elnyomja

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

együtt mozognak kb, csak a bal pofa fékfelülete szinte egy vonalban van a vágat szélével

Értem én, nem gáz. Ha nagyon azt akarod, hogy minden szimmetrikus legyen, akkor pofa ki, dugattyúk vissza és újra beállítod a féket. De felesleges, ha nem nyomja el a tárcsát.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
együtt mozognak kb, csak a bal pofa fékfelülete szinte egy vonalban van a vágat szélével

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

van a fényeregben a vágat amiben fut a tárcsa
és ott a szélével szinte egyvonalban van a bal pofa, a jobb meg beljebb
ilyenkor baj van?

Nézd meg, hogy a dugattyúk ugyanúgy mozognak-e! Lehet, hogy az egyik lassabb. Ilyenkor betétek ki és át kell mozgatni a dugattyúkat. De ha jól mûködik és nem nyomja nagyon el a tárcsát és kb ugyan úgy mozognak, akkor hagyd.
White Horse

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
van a fényeregben a vágat amiben fut a tárcsa
és ott a szélével szinte egyvonalban van a bal pofa, a jobb meg beljebb
ilyenkor baj van?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azt egyébként honnan lehet tudni, hogy az adott tárcsa milyen típusú betéttel használható?
Konkrétan: az Alligator gyárt fémeset is, kerámiásat is (vagy Gold Fren-bõl is van pl. kerámiás) Avid BB7-hez.
Na most CleanSweep tárcsához mindegyik használható?

Az olcsóbb shimano tárcsáknál szokott elõfordulni, hogy megeszi õket a fémes betét, de ezekre a tárcsákra rá van írva, hogy csak mûgyantás betéttel használhatók. A cleansweep jófajta tárcsa bírni fogja a keményebb betéteket, bár avid tárcsafékekben nem vagyok annyira otthon, nem tudom, hogy milyen betéteket adnak hozzájuk gyárilag. Egyébként egy idõ után minden tárcsa elkopik, nem csak a betét kopik fékezéskor.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Attól függ milyen tárcsával használod, a féknek nem lesz tõle baja, de a tárcsát megeheti.

Azt egyébként honnan lehet tudni, hogy az adott tárcsa milyen típusú betéttel használható?
Konkrétan: az Alligator gyárt fémeset is, kerámiásat is (vagy Gold Fren-bõl is van pl. kerámiás) Avid BB7-hez.
Na most CleanSweep tárcsához mindegyik használható?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

egyébként szóljon már nekem az akinek ez valaha sikerült is ! :D ;)

Konkrétan _nekem_ kiszedte a 8-ast (épp annyi, hogy a tárcsa egyik fele középen volt, a másik a pofát érte) az elsõ 185-ös tárcsából a használat. ;)
White Horse

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
koszi az otletet, de kifele van gorbulve. gondolom ha befele nyomom, uaezt az eredmenyt erem el.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Tárcsagörbités:

megforgatod a kereket, a 2 fékpofa között meglesed a pontot ahol a "görbület" van ( 90% befele van görbülve ), kb. megjegyzed.

Hosszü csavarhúzóval benyulsz az agy és a féktárcsa közé és megfeszited kifelé egy picit. Ùjra görditesz még minden o.k.

Magyarúl igy:

http://www.bilder-ho...h9u-1l-jpg.html

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nekem nem vált be a lejtõs módszer. és hiába egyengettem ki, mindig újra visszament bele a 8as.

egyébként meg mindig csak akkor nyikorgott, amikor lassan mentem ezért inkább nem megyek lassan :D
erdõben meg úgyis akkora zajt csap a bringa, hogy nem hallom. szal nem értem mit foglalkoztok ezzel annyira, minden tárcsában van egy kis 8as. be kell állítani úgy, hogy kényelmes legyen behúzni és a lehetõ legkevésbé érjen hozzá azt el kell menni csapatni :)

múlt héten jött meg a juicy 5 h fékem. na abba még nincs 8as, de majd úgy is lesz és nem fog érdekelni ;)

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
bb7... ha annyira kitekerem, hogy ne futyuljon, akkor majdnem a markolatnal fog. megprobalom kiegyengetni.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain