Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
blokolja [allora fekezi] a kereket. van ilyen. Avidnak hivjak :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
beszélsz itt v fék blokkolásrol. Hogy blokkol meg milyen az ? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy nincs nyomaspont
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vándorol a nyomáspont például

vendég_sajt16_*

vendég_sajt16_*
  • vendég
Mi a tünete, ha fellevegõsödik?
Az normális, hogy az elején könnyû behúzni, a végén (ha blokkolásig húzom), akkor már olyan mint egy v-fék blokkolásnál?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de az xc-hez eleve 160-ast adnak ha jól tévedek

vendég_sajt16_*

vendég_sajt16_*
  • vendég
Jó lett, köszi.
Viszont 1 újjal nem lehet blokkolásig húzni. Csak egy picit könnyebb mint a V-fék.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fogsz egy mérõszalagot és megméred az átmérõjét. 160-180-203mm a standard méretek. Hátsó kereket kiveszed, fogsz egy széles fejjel rendelkezõ csavarhúzót, bedugod a fékbetétek közé, és óvatosan, nem erõltetve/feszegetve visszanyomod mindkét oldalon a betéteket. Hátsó kereket visszarakod rendesen, hogy ne térjen el egyik oldalra sem, majd párszor meghúzod a fékkart, és ha nincs gubanc, akkor jó lesz.

vendég_sajt16_*

vendég_sajt16_*
  • vendég
Helló
Van egy Hayes HFX 9 XC tárcsafék hátul, fogalmam sincs mekkora tárcsával, nem értek hozzá (mit kell megmérni?)
Szétszedtük a hátsó kereket, bezsírozni. Visszatenni elég nehéz volt a kereket a tárcsafék miatt, de nagynehezen sikerült. Viszont a tárcsa hozzáér valamelyik pofához. (nem kéne a hidrás t.féknek automatán beállítódnia?)
Ráadásul a fékkar útja is rövidebb lett a blokkolásig.
Kerékpáros mennyiért állítja be ezt nekem? Kb. mint egy V-fék beállítás, vagy ez drága?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Hasonló a helyzet az Avid BB7-emmel. Összesen max. 2 órát tekertem még vele de még kell kopnia rendesen.

Jó az, csak a BB7-hez kitartás kell. Nekem is volt BB7 203as elsõ, sok idõ kellett, míg rendesen bekopott, de akkor egy óvatlan fékezés és... talajgyakorlat :) 1xcsak elkezdett állat módon fogni... amíg el nem lopták hozzá a bringát is.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
ha Miskolci lennnél tudnék mutatni példát, én 78 kilo vagyok de fejreállok egy ujjal bármikor avid bb7el 180as tárácsval. bár még 160assal is.

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Persze egyujjas ha már be van kopva. :) Két hete vettem (160mm elsõ) és kb 75kg vagyok a régi, Alivio simán megfogott. Biztos hogy ez is meg fog ha be lesz kopva rendesen. :P

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Nemtudom mit nyavaj/lyogtok állandóan, engem már a legelsõ mechás fékem is fejre tudott állitani. (shimano deore 160mm) Most Lxem van xtr pofával, bármikor bárhol kisujjal is. nem vicc. v fékem is olyan az egyik bicón ami fejre tud állitani. De szerintem nem ez a lényeg. hanem a megbizhatóság, a jó hõelvezetés és a könnyen szerelhetõség. /bár lehet jol voltak beállitva azért fogtak, fognak igy :)

Edit: Avid BB7 is egyujjas fék. :)

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Hmm... lehet akkor ilyenre kéne spórolni.
Én most vettem az új Hayes Strokereket és nem egy nagy durranás eddig. Nincsenek még bekoptatva, annyi hogy este próbálgattam és melóba eltekertem vele, de egyenlõre a hátsó 180as jobban fog mint az elsõ 203as :( Az elsõt akárhogyan tépem, nem tudom blokkolóra fékezni.

Hasonló a helyzet az Avid BB7-emmel. Összesen max. 2 órát tekertem még vele de még kell kopnia rendesen.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Hmm... lehet akkor ilyenre kéne spórolni.
Én most vettem az új Hayes Strokereket és nem egy nagy durranás eddig. Nincsenek még bekoptatva, annyi hogy este próbálgattam és melóba eltekertem vele, de egyenlõre a hátsó 180as jobban fog mint az elsõ 203as :( Az elsõt akárhogyan tépem, nem tudom blokkolóra fékezni.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
megvan az avid code. khm hát õõõõ érdekes. még nincs bekopva a betét, és már egy ujjal orraáll. szóval csak nyugodt idegzetûeknek ajánott, mert egy erõs húzásnak nagyon gyorsan katapult lesz a vége:D
szóval nagyonállat. nem fogom lecserélni. soha.

ja és mindezt 160as tárcsával:D:D:D

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ehh, most okosabb lettem :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
általában 5.6 os és 8.8 as csavarokat lehet kapni a boltokba
a 8.8 az a nagyobb szakítószilárdságra utal.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
8.8? Az milyen?
A hosszával semm baj, rendesen átmegy, elég hosszú. 2 vastagabb alátét van, így eltart olyan 3-4mm-t.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
2 vékony alátéttöl sztem még nem fog kinyekkenni a csavar.
de ha meg tutira akarsz menni csavarboltba kapsz hosszabb csavart.
csak érdemes 8.8 ast venni fékhez.