Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2008. August 27. - 12:06

Posted 2008. August 27. - 11:17

Nekem Stroker Trail van, és a hátsó nagyon frankón elvan a XT tarcsával is, de az elsõ nem szerette a nagyon hasonló Grimeca tárcsát. Ezért vettem Hayes V8-at hátha azzal majd... Hát jobb vele, de még kell neki pár hosszabb lejtõ, mert még mindig gyengélkedik. Érdekes módon ha kicsit jobban felmelegszik, akkor utána mintha jobban fogna, de egyenlõre múlandó az ereje. Na de majd ma is adok neki 3-400 méter szintet lefele, és talán akkor már szeretni fogja egymást a tárcsa és a betét...és sokan meg vannak elégedve a Ryder-el és ma volt alkalmam ki is próbálni egyet ami bosszantóan jóbban fog, mint az enyém, ugyan az a fék, fékpofa és tárcsa most koptatom az új pofát, hátha
Igazad van. Tényleg profi vagyok.Szerintem te annyira profin nyomod,hogy elég egy szar patkófék is neked,de tudod mit? Ha tényleg ilyen "májer" vagy ne is tegyél fel semmit,én meg maradok egy kis hayes fékes kötsög

Posted 2008. August 27. - 11:17

Szia!
Köszönöm válaszod. valóban, nekem is egy hfx9 em volt az ezelõtti bicajomon és ahhoz hasonlítom. Az a zavaró, hogy a hátsó viszont csudajól fog, ugyan ezzel a fékkel / oké állítólag egy 20 Ft-os fék is jól fog hátúl, ha ez így van lehet nálam jelentkezni, papírból hajtogatok, akkor az pont annyi) és sokan meg vannak elégedve a Ryder-el és ma volt alkalmam ki is próbálni egyet ami bosszantóan jóbban fog, mint az enyém, ugyan az a fék, fékpofa és tárcsa most koptatom az új pofát, hátha
Kár volt eladnod...
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. August 27. - 11:16

Én kb ingyenes megoldást tudok ami minden féktisztítót lever. A módszer a sár:D. Kicsit kapa a tárcsa, meg a betét, de garantált a siker. Kis sarat kell tenni a tárcsára, szépen körbe végig. Arra figyelj nagy kavicsok ne legyenek benne. Finom vizes homok is jó. Tehát sár a tárcsán, menet közbe finam fékezel és kész is, ha elsõre nem szedi le az olajos réteget akkor kezelés kettõ ugyanígy. Lehet most hülyének néztek, de ez mûködik. A tárcsafék tisztítók nem tudják tökéletesen leszedni az olajat a tárcsáról és a betétbõl. A betétbe bele ivódik az olaj, azt max kiégetni lehet onnan.
Én jobbat tudok! Akkor már legyen gyémántkorongos flex,hosszú rézsütös vágásokkal a féktárcsában de csak érzéssel! Ha esetleg ez sem válna be,akkor próbálj meg a tárcsára apró pontokat heggeszteni

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. August 27. - 11:07

Lehet, hogy tévedek, de pl. Berettyóújfalu közelében nem sok hegy van. Erre írtam az Alföldes dolgot.
És elég sok féket próbáltam már, volt dolgom szarul fogó Hayes-szel, Avid-dal is, és mindegyiknek elég egyedi problémája volt. De tudom, hogy a 160-as tárcsa rohadt kevés tud lenni 200m szintkülönbség után, és marhára nem mindegy mennyire adagolható a hátsó fék egy poros, kavicsos kanyarban. Ezért utálom amikor valaki kijelenti, hogy az õ féke jobban fog XY féknél.
Szerintem te annyira profin nyomod,hogy elég egy szar patkófék is neked,de tudod mit? Ha tényleg ilyen "májer" vagy ne is tegyél fel semmit,én meg maradok egy kis hayes fékes kötsög

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. August 26. - 20:53

mondjuk úgy, hogy ez egy ilyen fék, nekem is ez van a gépen sajnos. nem mérhetõ össze azokkal, amiket elõtte használtam...fog fog, de nem az igazi. Ugyvagyok, h most jó aztán, ha széthullik akkor majd lesz valami
Szia!
Köszönöm válaszod. valóban, nekem is egy hfx9 em volt az ezelõtti bicajomon és ahhoz hasonlítom. Az a zavaró, hogy a hátsó viszont csudajól fog, ugyan ezzel a fékkel / oké állítólag egy 20 Ft-os fék is jól fog hátúl, ha ez így van lehet nálam jelentkezni, papírból hajtogatok, akkor az pont annyi

Posted 2008. August 26. - 20:52

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2008. August 26. - 20:52

olyan jelenséget észleletem,amit sztem nem kéne csinálnia a hátsó fékemnek.mikor magam mellett tolom, a bicajt,behúzom a hátsóféket,akkor rögtön blokkol és rohadtul rezeg az egész bicaj.mi ennek az oka?
milyen? tarcsafek v.v-fek?
Posted 2008. August 26. - 20:19

Shimano SM-MA-F160 P/S - 160-s IS/PM adapterSziasztok alapfokú kérdésem lenne Rock shock dart 2 -es telohoz milyen adapter kell ha shimano xt tárcsaféket (160-as tárcsával) szeretnék feltenni rá?
Posted 2008. August 26. - 20:14

Posted 2008. August 26. - 20:04

Posted 2008. August 26. - 18:56

csak mer fater nem akarta elhinni nekem hogy az úgy igenis jó ahhogy én csinálom mer fura volt neki hogy félig meghúzod a féket blokkol a kerék szval azér kérdeztem de most hogy olvasta ho pali kj szerint is így kell belátta hogy igazam van és tök örültem neki

Posted 2008. August 26. - 16:46

Tapasztalt-e már valaki összeférhetettlenséget 180-as sm rt-75-ös tárcsa és jagwire betét esetében? Nálam egy-egy hosszabb lejtõ közben úgy el kezd visítani, rezegni, mint amilyet vizesen szokott produkálni. Olyankor mintha a fékerõ is csökkenne. Most kipróbálom gyári betéttel hogy mit produkál.
Esetleg egyéb ötlet, javaslat?
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Posted 2008. August 26. - 15:47

Posted 2008. August 26. - 15:42

Posted 2008. August 26. - 15:31

ti mekkora távolságot hagytok a betét és a tárcsa között? (mech. tektro IO)
Posted 2008. August 26. - 14:43

Ha erre gondolsz, akkor leesett...paff
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. August 26. - 14:41

Posted 2008. August 26. - 14:39

És a hangok a fejedben mit súgnak még?:hahaha:
Ezt most hogy érted?:chin:
Már megint valami marhaságot mondtam(írtam)?Meglehet, mert fáradt vagyok...
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. August 26. - 14:37