Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha melegedésre javul a fékhatás akkor valszeg üvegeste koptattad a pofát (vagyis túl nagy fékezésnek tetted ki a bekopás alatt) szépen fokozatosan kell pumpálva fékezni bekoptatásnál. nem pedig végig. én is így jártam a dzsúszival. aztán sikerült rendesen a dolog, és jó volt. utána már nem halt meg akármennyit fékeztem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

és sokan meg vannak elégedve a Ryder-el és ma volt alkalmam ki is próbálni egyet ami bosszantóan jóbban fog, mint az enyém, ugyan az a fék, fékpofa és tárcsa most koptatom az új pofát, hátha :)

Nekem Stroker Trail van, és a hátsó nagyon frankón elvan a XT tarcsával is, de az elsõ nem szerette a nagyon hasonló Grimeca tárcsát. Ezért vettem Hayes V8-at hátha azzal majd... Hát jobb vele, de még kell neki pár hosszabb lejtõ, mert még mindig gyengélkedik. Érdekes módon ha kicsit jobban felmelegszik, akkor utána mintha jobban fogna, de egyenlõre múlandó az ereje. Na de majd ma is adok neki 3-400 méter szintet lefele, és talán akkor már szeretni fogja egymást a tárcsa és a betét...

Szerintem te annyira profin nyomod,hogy elég egy szar patkófék is neked,de tudod mit? Ha tényleg ilyen "májer" vagy ne is tegyél fel semmit,én meg maradok egy kis hayes fékes kötsög :D

Igazad van. Tényleg profi vagyok. ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Szia!

Köszönöm válaszod. valóban, nekem is egy hfx9 em volt az ezelõtti bicajomon és ahhoz hasonlítom. Az a zavaró, hogy a hátsó viszont csudajól fog, ugyan ezzel a fékkel / oké állítólag egy 20 Ft-os fék is jól fog hátúl, ha ez így van lehet nálam jelentkezni, papírból hajtogatok, akkor az pont annyi :) ) és sokan meg vannak elégedve a Ryder-el és ma volt alkalmam ki is próbálni egyet ami bosszantóan jóbban fog, mint az enyém, ugyan az a fék, fékpofa és tárcsa most koptatom az új pofát, hátha :)

Kár volt eladnod...
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Én kb ingyenes megoldást tudok ami minden féktisztítót lever. A módszer a sár:D. Kicsit kapa a tárcsa, meg a betét, de garantált a siker. Kis sarat kell tenni a tárcsára, szépen körbe végig. Arra figyelj nagy kavicsok ne legyenek benne. Finom vizes homok is jó. Tehát sár a tárcsán, menet közbe finam fékezel és kész is, ha elsõre nem szedi le az olajos réteget akkor kezelés kettõ ugyanígy. Lehet most hülyének néztek, de ez mûködik. A tárcsafék tisztítók nem tudják tökéletesen leszedni az olajat a tárcsáról és a betétbõl. A betétbe bele ivódik az olaj, azt max kiégetni lehet onnan.

Én jobbat tudok! Akkor már legyen gyémántkorongos flex,hosszú rézsütös vágásokkal a féktárcsában de csak érzéssel! Ha esetleg ez sem válna be,akkor próbálj meg a tárcsára apró pontokat heggeszteni :D :D :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Lehet, hogy tévedek, de pl. Berettyóújfalu közelében nem sok hegy van. Erre írtam az Alföldes dolgot.
És elég sok féket próbáltam már, volt dolgom szarul fogó Hayes-szel, Avid-dal is, és mindegyiknek elég egyedi problémája volt. De tudom, hogy a 160-as tárcsa rohadt kevés tud lenni 200m szintkülönbség után, és marhára nem mindegy mennyire adagolható a hátsó fék egy poros, kavicsos kanyarban. Ezért utálom amikor valaki kijelenti, hogy az õ féke jobban fog XY féknél.

Szerintem te annyira profin nyomod,hogy elég egy szar patkófék is neked,de tudod mit? Ha tényleg ilyen "májer" vagy ne is tegyél fel semmit,én meg maradok egy kis hayes fékes kötsög :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

toxictom

toxictom

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

mondjuk úgy, hogy ez egy ilyen fék, nekem is ez van a gépen sajnos. nem mérhetõ össze azokkal, amiket elõtte használtam...fog fog, de nem az igazi. Ugyvagyok, h most jó aztán, ha széthullik akkor majd lesz valami

Szia!

Köszönöm válaszod. valóban, nekem is egy hfx9 em volt az ezelõtti bicajomon és ahhoz hasonlítom. Az a zavaró, hogy a hátsó viszont csudajól fog, ugyan ezzel a fékkel / oké állítólag egy 20 Ft-os fék is jól fog hátúl, ha ez így van lehet nálam jelentkezni, papírból hajtogatok, akkor az pont annyi :) ) és sokan meg vannak elégedve a Ryder-el és ma volt alkalmam ki is próbálni egyet ami bosszantóan jóbban fog, mint az enyém, ugyan az a fék, fékpofa és tárcsa most koptatom az új pofát, hátha :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nézd meg a csavarokat.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

olyan jelenséget észleletem,amit sztem nem kéne csinálnia a hátsó fékemnek.mikor magam mellett tolom, a bicajt,behúzom a hátsóféket,akkor rögtön blokkol és rohadtul rezeg az egész bicaj.mi ennek az oka?

milyen? tarcsafek v.v-fek?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok alapfokú kérdésem lenne Rock shock dart 2 -es telohoz milyen adapter kell ha shimano xt tárcsaféket (160-as tárcsával) szeretnék feltenni rá?

Shimano SM-MA-F160 P/S - 160-s IS/PM adapter

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
olyan jelenséget észleletem,amit sztem nem kéne csinálnia a hátsó fékemnek.mikor magam mellett tolom, a bicajt,behúzom a hátsóféket,akkor rögtön blokkol és rohadtul rezeg az egész bicaj.mi ennek az oka?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Sziasztok alapfokú kérdésem lenne Rock shock dart 2 -es telohoz milyen adapter kell ha shimano xt tárcsaféket (160-as tárcsával) szeretnék feltenni rá?

david51

david51

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Kösz
csak mer fater nem akarta elhinni nekem hogy az úgy igenis jó ahhogy én csinálom mer fura volt neki hogy félig meghúzod a féket blokkol a kerék szval azér kérdeztem de most hogy olvasta ho pali kj szerint is így kell belátta hogy igazam van és tök örültem neki :D

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Üdv!
Tapasztalt-e már valaki összeférhetettlenséget 180-as sm rt-75-ös tárcsa és jagwire betét esetében? Nálam egy-egy hosszabb lejtõ közben úgy el kezd visítani, rezegni, mint amilyet vizesen szokott produkálni. Olyankor mintha a fékerõ is csökkenne. Most kipróbálom gyári betéttel hogy mit produkál.
Esetleg egyéb ötlet, javaslat?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkora távolságot hagyunk a betét és a tárcsa közt hogy jó legyen. a mecha fékeknél annyit hagyj hogy a kerék simán tudjon forogni, és értelemszerûen ne fékezzen fölöslegesen. a belsõ pofa minél közelebb legyen a tárcsához (mert az ugye nem mozog és a tárcsának kell odáig elhajlani) a külsõvel meg kísérletezd ki a neked tetszõ nyomáspontot. ennyi.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Valerianak mostanaban nagyon jo kedve van :-)))))))

david51

david51

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
A sarat én is díjazom /át is estem miatta a kormányon amikor fékeztem/ marha jól tisztít (olajat lekaparja ahhogy fékezel) megszárad és leesik és nagyon megnöveli a súrlódást ami a féknél ugye jól jön
ti mekkora távolságot hagytok a betét és a tárcsa között? (mech. tektro IO)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Hangok a fejemben...azt mondják normális vagyok.:D
Ha erre gondolsz, akkor leesett...paff

Izomtéridõninja-geológus!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem érted a viccet:D:D:D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

És a hangok a fejedben mit súgnak még?:hahaha:

Ezt most hogy érted?:chin:
Már megint valami marhaságot mondtam(írtam)?Meglehet, mert fáradt vagyok...

Izomtéridõninja-geológus!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
És a hangok a fejedben mit súgnak még?:hahaha: