Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
tudod az nálunk "kuriózum" ami amerikai vagy kanadai. náluk az a kuriózum ami nem. amúgy tényleg nem rosszak a fékeik, ki nem dobnám egyiket se. nekem régen volt még is rögzítésû julie fékem, mûgyantás betéttel nem volt rossz fék. egyszer elfolyt az olaj a fékkarnál, mert bement a sár, és megette a záró o-gyûrût. aztán lementem az o-ring kft-hez, és mivel ásványi olajjal megy, tettem bele egy sima egyszerû vízvezetékekhez való o-gyûrût (kb 3 forint volt) és azóta is nagyon jól mûködik, illetve mûködne ha nem tört volna el a mûanyag fékkartest.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Most akkor soroljam, milyen fékeket láttam, ami fosta az olajat? Nem kéne általánosítanunk. No és mitõl annyira népszerû a tengerentúlon? Biztos nem attól, hogy szar. Azért érdekes, hogy német cégként erõsebb a nagy víz túloldalán, mint Európában.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Azt mondtam hogy volt már olyan hogy fosta az olajat. Meg hogy nem vennék magurát, mert a fék az Shimano. A garancia meg itthon? Mali? Heh :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Nekem Stroker Trail van, és a hátsó nagyon frankón elvan a XT tarcsával is, de az elsõ nem szerette a nagyon hasonló Grimeca tárcsát. Ezért vettem Hayes V8-at hátha azzal majd... Hát jobb vele, de még kell neki pár hosszabb lejtõ, mert még mindig gyengélkedik. Érdekes módon ha kicsit jobban felmelegszik, akkor utána mintha jobban fogna, de egyenlõre múlandó az ereje. Na de majd ma is adok neki 3-400 méter szintet lefele, és talán akkor már szeretni fogja egymást a tárcsa és a betét...

Igazad van. Tényleg profi vagyok. ;)

jujj :D

az uj magurak eleg jok. a julie-t nem probaltam, de a louise-ok es a marta engem meggyozott. ha nem lennek ekkora shimano manias, akkor nalam alternativa volna.

Anno még én is magura marta-val kezdtem,szép volt,jó volt csak egy vagyon volt bele a fékbetét.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

5 ev garanciat vallalnak ra a gyarban folyas ellen. pont azert hogy az ilyen beidegzodest vegre kiirtsak az emberekbol. senki mas nem csinal ilyesmit. szerintem rajottek a problemara, es orvosoltak.

magura fekpofat pedig szinte minden aftermarket pofagyarto csinal. KoolStop EBC Goodridge BBB Clarks satobbi

itthon csak bbb-t lehet kapni az meg konkrétan nagyon szar bele (tudom hogy héjszbe meg avidba jó, sajna a magura betétjük nem sikerült)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszönöm az infót neked is! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Mali katalógusban láttam pár Magura fékhez való bigyulát, csak hát ott a baj, hogy Mali. :)

Akkor ha megveszem a bicajt ne cseréljem le rohamszerûen? Helyi boltban ahova járok egyébként értenek hozzá szerencsére.

Rémhöri mondta, hogy Magura, tehát fossa az olajat.

5 ev garanciat vallalnak ra a gyarban folyas ellen. pont azert hogy az ilyen beidegzodest vegre kiirtsak az emberekbol. senki mas nem csinal ilyesmit. szerintem rajottek a problemara, es orvosoltak.

magura fekpofat pedig szinte minden aftermarket pofagyarto csinal. KoolStop EBC Goodridge BBB Clarks satobbi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Azt én is tudom.
Höhö, köszi a megerõsítést mindenkinek! ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mali katalógusban láttam pár Magura fékhez való bigyulát, csak hát ott a baj, hogy Mali. :)

Akkor ha megveszem a bicajt ne cseréljem le rohamszerûen? Helyi boltban ahova járok egyébként értenek hozzá szerencsére.

Mindig voltak és lesznek hibás szériák, ennyi erõvel minden márka szar.
Én nem cserélném le.

A sebesség mindent megold.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

2 bajuk van

-ha gond van vele nem nagyon értenek hozzá itthon
-nincs hozzá alkatrész, de még fékbetét sem

Én mintha láttam volna Magurához fékbetétet, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de ha kell elõ tudom halászni azt a katalógust.

Izomtéridõninja-geológus!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts
2 bajuk van

-ha gond van vele nem nagyon értenek hozzá itthon
-nincs hozzá alkatrész, de még fékbetét sem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

az uj magurak eleg jok. a julie-t nem probaltam, de a louise-ok es a marta engem meggyozott. ha nem lennek ekkora shimano manias, akkor nalam alternativa volna.

Nekem sosem volt se magurám, se tárcsafékem, de mióta a pacific blue-ban elhangzott az a szöveg, hogy "......félelmetes magura fékek...", na azóta vágyom egy magura fékre :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
mért lenne szar?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Akkor Magura Louise tényleg szar, vagy nem?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Sejtettem, hogy valami nem okés. Akkor most újra alaposan lecsiszolom a pofákat, és talán akkor...
A hátsó az nekem is szinte azonnal faszán fogott.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem a 180-as Stroker trail már az elsõ út alatt bekopott. Hazafelé már elég volt 1 ujj a stoppie-hoz. Pedig nem vagyok könnyû (87 kg).

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
már be is tettem. jelentem mûködik prímán :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

bepróbálom de a v féké mintha nem lenne vele kompatibilis nekem úgy rémlik.
max egy egész pakkot teszek oda. azok már kompatibilisek egymással.

nekem tûnt el egy iylen (öö vagy a homorú, vagy a domború..)
Asszem még pont innen javasolta valaki a V féket..

azóta is jó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda