Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,093 posts

CL-os agyon hagyományos tárcsát használok, ugyebár átalakítóval (shimano)

a seeger gyûrûnek van valami értelmi lényege, azon kivül hogy rezonál szinte folyamatosan?

jól látod, kb. ennyi az értelme.
(meg elvileg ha lelazulna, akkor... :-) )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bálint56!

Bálint56!

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!

Hayes MX -1 es fékem van 160as tárcsákkal.Szóval sima mezei mechanikus fékrendeszer. Na de ! a fékpofák egyidõsek elõl hátul. Oda vissza cseréltem elsõt hátsó, de mindig a hátsó fog. Szóval nem a pofánál van a gond, hanem gondolom az elsõ tárcsán van valami szmötyi.Egyszerûen nem fog, összeszorít de csúszik tovább. Letisztítottam a tácsát alkohollal meg minden ilyesmi, amiket ajánlottatok régebben itt a fórumon. De a hatás ugyanolyan bocs ,hogy ezt mondom de sz@r . egyenesen 0. Mit tudnátok még nekem ajánlani, mivel próbálkozzak? Elõre is köszönöm .

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem értetted; Thez arra gondolt, hogy vannak vázak, villák, ahová az imbuszos, magas fejû csavarok nem férnek be.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

vagy veszel gyári csavarszettet, bringaboltban
pl Shimano.

(pl régebbi RS villákba nem jók a csavarboltos csavarok)

Már beszereztem.24 db került 290 forintba...

Nem az adapterhez kellett, hanem a tárcsához, hogy az agyon maradjon.

Izomtéridõninja-geológus!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

hengeres fejû imbusz nyílásos 8.8 vagy 12.9 es M5x10 csavar kell neked

vagy veszel gyári csavarszettet, bringaboltban
pl Shimano.

(pl régebbi RS villákba nem jók a csavarboltos csavarok)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
CL-os agyon hagyományos tárcsát használok, ugyebár átalakítóval (shimano)

a seeger gyûrûnek van valami értelmi lényege, azon kivül hogy rezonál szinte folyamatosan?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Köszi.Holnap megyek és szerzek valamelyik boltból.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Nem tartozik szorosan a témához, de:
Észrevettem, hogy hátul a tárcsacsavarokból hiányzik egy.Úgy döntöttem, lecserélem az összeset.
Csak a kifejezetten tárcsacsavarokat érdemes megvenni, vagy elég a normál hatlapfejû csavar is?
A kiképzésükben/anyagukban különböznek?Normál csavarból is van többféle, milyen adatokra figyeljek oda?

hengeres fejû imbusz nyílásos 8.8 vagy 12.9 es M5x10 csavar kell neked

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Azért az fura, hogy a motorokon, robogókon simán megoldják a megbízhatóság kérdését...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Nem tartozik szorosan a témához, de:
Észrevettem, hogy hátul a tárcsacsavarokból hiányzik egy.Úgy döntöttem, lecserélem az összeset.
Csak a kifejezetten tárcsacsavarokat érdemes megvenni, vagy elég a normál hatlapfejû csavar is?
A kiképzésükben/anyagukban különböznek?Normál csavarból is van többféle, milyen adatokra figyeljek oda?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Én nem látom ennyire egyértelmûnek és logikusnak az említett cég választásait, de ezt majd kitárgyaljuk egyszer személyesen.

nyilván pénzügyi indokok is vannak (gondolom a sramnál is ingyen van a juicy3 ha kell belõle 200.000 darab), de én találkozom a külföldi nagykerek tapasztalataival is. és azok az adatok nem hazudnak. ahogy figyeltem igyekeznek "troublefree" cuccokat építeni fel a biciklikre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Én nem látom ennyire egyértelmûnek és logikusnak az említett cég választásait, de ezt majd kitárgyaljuk egyszer személyesen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Most akkor soroljam, milyen fékeket láttam, ami fosta az olajat? Nem kéne általánosítanunk. No és mitõl annyira népszerû a tengerentúlon? Biztos nem attól, hogy szar. Azért érdekes, hogy német cégként erõsebb a nagy víz túloldalán, mint Európában.

a specialized leállt a magurák alkalmazásával, mert a szokásosnál több volt a garanciális probléma a mártákkal. mondjuk a 485-ös shimano-val is leálltak, mert az elsõ szériája annak is egy valag bélsár.
jövõre tektro auriga (tök újratervezett aurga, gyakorlatilag egy juicy 3) meg egy valag juicy lesz. évi 4-500.000 legyártott montinál gondolom már van elég tapasztalatuk hogy mit kell használni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Na hagyjuk ezt a kuriózum maszlagot!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
tudod az nálunk "kuriózum" ami amerikai vagy kanadai. náluk az a kuriózum ami nem. amúgy tényleg nem rosszak a fékeik, ki nem dobnám egyiket se. nekem régen volt még is rögzítésû julie fékem, mûgyantás betéttel nem volt rossz fék. egyszer elfolyt az olaj a fékkarnál, mert bement a sár, és megette a záró o-gyûrût. aztán lementem az o-ring kft-hez, és mivel ásványi olajjal megy, tettem bele egy sima egyszerû vízvezetékekhez való o-gyûrût (kb 3 forint volt) és azóta is nagyon jól mûködik, illetve mûködne ha nem tört volna el a mûanyag fékkartest.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Most akkor soroljam, milyen fékeket láttam, ami fosta az olajat? Nem kéne általánosítanunk. No és mitõl annyira népszerû a tengerentúlon? Biztos nem attól, hogy szar. Azért érdekes, hogy német cégként erõsebb a nagy víz túloldalán, mint Európában.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Azt mondtam hogy volt már olyan hogy fosta az olajat. Meg hogy nem vennék magurát, mert a fék az Shimano. A garancia meg itthon? Mali? Heh :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Nekem Stroker Trail van, és a hátsó nagyon frankón elvan a XT tarcsával is, de az elsõ nem szerette a nagyon hasonló Grimeca tárcsát. Ezért vettem Hayes V8-at hátha azzal majd... Hát jobb vele, de még kell neki pár hosszabb lejtõ, mert még mindig gyengélkedik. Érdekes módon ha kicsit jobban felmelegszik, akkor utána mintha jobban fogna, de egyenlõre múlandó az ereje. Na de majd ma is adok neki 3-400 méter szintet lefele, és talán akkor már szeretni fogja egymást a tárcsa és a betét...

Igazad van. Tényleg profi vagyok. ;)

jujj :D

az uj magurak eleg jok. a julie-t nem probaltam, de a louise-ok es a marta engem meggyozott. ha nem lennek ekkora shimano manias, akkor nalam alternativa volna.

Anno még én is magura marta-val kezdtem,szép volt,jó volt csak egy vagyon volt bele a fékbetét.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

5 ev garanciat vallalnak ra a gyarban folyas ellen. pont azert hogy az ilyen beidegzodest vegre kiirtsak az emberekbol. senki mas nem csinal ilyesmit. szerintem rajottek a problemara, es orvosoltak.

magura fekpofat pedig szinte minden aftermarket pofagyarto csinal. KoolStop EBC Goodridge BBB Clarks satobbi

itthon csak bbb-t lehet kapni az meg konkrétan nagyon szar bele (tudom hogy héjszbe meg avidba jó, sajna a magura betétjük nem sikerült)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszönöm az infót neked is! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960