Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Én olyat kérdeznék az XTR 970-s széria az jó fék tárcsában? Vettem, de nem akarom használni csak jövõre. Remélem jót választottam full XC-t tervezek jövõre, néha maraton beugrik majd.
Most csak próbálgattam, nem igazán gyõzött meg ... sajna kicsi volt a fékerõ, remélem csak egyenlõre ... :(?

Az új 77x xt erõsebb mint az xtr, persze az xtr könnyebb. Rebesgették hogy az xtr is megkapja idén a servowave rendszert, de nem lett belõle semmi, inkább a kis súlyt preferálják.

Erõsebbé úgy teheted:
ha bekopik rendesen
vagy nagyobb tárcsa elõl
vagy csak az xtr tárcsát használod egy xt féknyereggel és fékkarral (ez népszerû kombó, sokan mennek így)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A légtelenítéshez az olajon kívül mindössze egy megfelelõ méretû gumicsõre van szükséged.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Hali !

Tektro auriga comp fékhez hol tudnék légtelenitõ szetet venni, vagy esetleg melyik más tipusé jó hozzá ?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Én olyat kérdeznék az XTR 970-s széria az jó fék tárcsában? Vettem, de nem akarom használni csak jövõre. Remélem jót választottam full XC-t tervezek jövõre, néha maraton beugrik majd.
Most csak próbálgattam, nem igazán gyõzött meg ... sajna kicsi volt a fékerõ, remélem csak egyenlõre ... :(?
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha gyantás, 5-6 komolyabb fékezés után már harap rendesen, ha fémes, akkor 3-4 komolyabb, hosszabb lejtõ kell neki nagyjából.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
hali ! stroker trailnek , hátsónak lejtõzésre használva mennyi idõ kellhet a normális bekjopáshoz?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

Hali!
A kérdésem az lenne, hogy felraktam gepida karaton 2007 es bicómra hátra egy 203 as aligator wind cutter tárcsát hayes nine fékhez, de nincs a vázon plusz merevítés a papucsnál. Szerintetek mennyi az esélye h a váz elreped vagy valami lesz vele? Lenne erre vmi megoldás, azon kívûl természetesen h a tárcsát le kéne szednem?

Merevgépel sokan 203/160 komboval mennek, nem kell hátra olyan bazi nagy tárcsa...vagy ha a 160 kicsi akkor 185, de hacsak nem vagy 118 kilo és nincs elsö féked akkor a 203-as sok lesz hátra...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
50%, hogy nem, 50%, hogy igen...de az utóbbinak nagyobb az esélye :)
Most õszintén, mi a fenéért gyilkolod a vázat egy ekkora tárcsával? Esélyed nem lesz arra, hogy kihasználd ezzel a bringával (és az arany színû bevonat sem tartós...ha esetleg design elemnek szánod).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy felraktam gepida karaton 2007 es bicómra hátra egy 203 as aligator wind cutter tárcsát hayes nine fékhez, de nincs a vázon plusz merevítés a papucsnál. Szerintetek mennyi az esélye h a váz elreped vagy valami lesz vele? Lenne erre vmi megoldás, azon kívûl természetesen h a tárcsát le kéne szednem?
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
van egy jobb ötletem. dobd fel a teljes saint kisker árlistát. engem a fék meg h.váltó érdekelne, mást meg gondolom más, így meg egyszerûbb.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
rob: saint hatso valto mennyibe kerul?

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

khmm... venni vehettél volna ;)

ÁÁÁáááá
az uncsi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

haragszom rátok :D
nem kaptam féket :(

khmm... venni vehettél volna ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

van saint és slx fékünk is :) akit érdekel, mozdíthatóak.

haragszom rátok :D
nem kaptam féket :(

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van az is :) tulajdonképpen a komplett SLX és a komplett Saint szett vihetõ, olyan egyedi darabok nincsnek, mint 150*12 hátsóagy, meg ilyesmi.
Saint-bõl elsõváltó, hátsóváltó, jobbos/balos váltókar, fék, smrt79 féktárcsa (csak 160 perpill), hajtókar dupla meg szimpla, 20-as elsõagy és sima hátsóagy van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

OFF, de saint valto mikor lesz?????

----

FÁJVÓ

----

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
ezert nyilt ez a topik :-)

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
HELLÓ!

megoldódott a probléma !
balfa** voltam ,mert nem voltak meghúzva teljesen a tárcsát tartó csavarok!
ez által mozgott a tárcsa....

bocs az idõfecsérelésért!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

csáó!

Lehet nem ide tartozik szóval csak félig off a téma!
Az a problémám ,hogy behúzom a hátsóféket és a tárcsa nemmozog viszont az agy egy kicsit igen(elõre -hátra tudom mozgatni egy kicsit)!

Mi lehet a probléma, a tárcsát rögzítõ csavarok teljesen bevannak csavarva!Szóval stabil!

Tehetetlen vagyok!
ÜDV, elõre is köszönöm a válaszokat!

a fékbetét mozog a féktestben.