Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

.. vagy igy is megérte az egész kompletten??

egy darab (hangsúlyozom, nem egy pár!) olyan fék ára féktárcsával 19900 huf, valamelyik tavaszi bikemagban benne is van. szerinted akkor jól jártál? ;)
vonatkoztass el attól, hogy mi van ráírva, koncentrálj arra, hogy ennyi pénzért semmilyen hidraulikus tárcsaféket nem lehet venni párban. arról nem is beszélve, hogy agyakat meg gyakorlatilag kapál hozzá ingyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
akkor vegul is nem lx-et vett a srac???

Agyakkal együtt így sem volt rossz,amúgy én is majdnem megettem
és zsákoltam belõle

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Menjek vissza a boltba verjem ki a hepajt vagy igy is megérte az egész kompletten??Mitévõ legyek? Elõre is köszönöm a válaszokat

Agyakkal együtt így sem volt rossz,amúgy én is majdnem megettem
és zsákoltam belõle

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
szia!

a szöveg volt a rossz, a kép a jó - jót kaptál, ez szerepelt az akcióban.

Dumcsi7

Dumcsi7

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hello mindenkinek!

Érdeklõdni szeretnék h mi tévõ legyek.Még nem vagyok nem nagy bicós lehet azért is jártam igy.... Vásároltam Shimano hidrás fékrendszert elõre-hátra BR-M485, SM-RT53 160-as tárcsákkal, vmi sima Shimanos feliratú hidrás fékkarral és LX elsõ és hátsó agyat. Minden teljesen új boltban vettem 25.000 Ft-ért. Szerintetek jó vétel volt?? És itt jön a nagy kérdésem h a boltban azt mondták meg a szórólapra is az van nyomtatva h minden LX cucc (agyakra rá is van irva másra nincs) rákérdeztem a boltban mondták a Shimano gyárt szérián kivüli terméket és ezek azok csak nincs kiirva rá h LX!! Most akkor ennyire hülye voltam h elhittem vagy... mert a kodok alapján Alivio szintû cucc az agyak kivételével. Menjek vissza a boltba verjem ki a hepajt vagy igy is megérte az egész kompletten??Mitévõ legyek? Elõre is köszönöm a válaszokat

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Már készülök, de hogy mikor?
Amúgy köcc.

nincs mit, gyere bármikor

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Nekem a stroker trail hátul egy hónapja van meg , azóta minden hétvégén voltam vele kinnt lejtõzni , de még most sem fog.....
mitcsináljak? csiszoljam fel a betétet kicsit? vagy csak legyk türelmes?

ennyire nehezen kopnak a gyári fémes betétek benne?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

van 1 lityi
gyere ki érte

Már készülök, de hogy mikor?
Amúgy köcc.

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

a shimano fékek hope tárcsákon érzésre jobban fognak.
a hayes amugy digitális fék, és érdekes módon mind, amit a tigger felsorolt, ilyen 1-0 fék. fog, nem fog.
a shimano meg az avidok ezzel szemben jobban adagolhatóak.
bár nekem nem igazán jön be az új xt fékkar érzése. vagyis a fogása. ezen a téren még mindig a 755-ös xt viszi a prímet. (a négydugattyús fém fékcsöves)

lehet kell hozzájuk testsúly és tökéletesen adagohatóak :)

én spec a 4 dugattyús xt-t utáltam a legjobban, az vmi hihetetlen takony érzés volt

avidokból még a code tetszett de abból az elsõ szériából nagyon sok garis volt, meg amúgyis elég nyûgõs cucc.

apr, arpi faktorból a Paraferee szokott írogatni de ebbe a topikban nem sûrün..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

2008XT és Stroker Trail közül egyértelmû melyiket?(XT?)

Nem egyértelmû, de inkább xt xtr tárcsával (az xt elvileg többet tud: free stroke, servo wave)

mezei bicajos (se velo, se factor :) )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát általában jobban szeretik a fékek a saját tárcsájukat. Persze vannak extrém esetek, amikor egy fék jobban fog valami más tárcsával, de ugyanez igaz fordítva is...

a shimano fékek hope tárcsákon érzésre jobban fognak.
a hayes amugy digitális fék, és érdekes módon mind, amit a tigger felsorolt, ilyen 1-0 fék. fog, nem fog.
a shimano meg az avidok ezzel szemben jobban adagolhatóak.
bár nekem nem igazán jön be az új xt fékkar érzése. vagyis a fogása. ezen a téren még mindig a 755-ös xt viszi a prímet. (a négydugattyús fém fékcsöves)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát általában jobban szeretik a fékek a saját tárcsájukat. Persze vannak extrém esetek, amikor egy fék jobban fog valami más tárcsával, de ugyanez igaz fordítva is...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

center lock vs 6 csavaros

mivel alapból egyik fékhez sem jár tárcsa,azért nem értettem.vagy a shimano máshogy viselkedik saját cl tárcsával??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ha ez az xt vs stroker témához van írva,akkor az agynak mi köze hozzá?

center lock vs 6 csavaros
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Csak néhány kérdés ami bennem felmerül egy ilyen kérdésnél:

Meg pl. milyen agyak vannak a bringán (ugyan lehet adapterezni, de minek)?

ha ez az xt vs stroker témához van írva,akkor az agynak mi köze hozzá?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Csak néhány kérdés ami bennem felmerül egy ilyen kérdésnél:
Mire kéne, milyen bringára, mekkora súlyt kéne megállítaniuk, pénz számít-e, stb, stb...
Meg pl. milyen agyak vannak a bringán (ugyan lehet adapterezni, de minek)?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

És most a Velo és Factor-on kívül valaki? :D

sry, semmi közöm egyikhez sem

nekem nem jönnek be a sh fékek ennyi (érzésre), próbáltam már pár féket eddig magasan a stroker trail tetszik a legjobban (második meg a régi luisa fr és a régi hfx mag holtversenyben kb :))

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
És most a Velo és Factor-on kívül valaki? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

2008XT és Stroker Trail közül egyértelmû melyiket?(XT?)

1értelmû hogy stroker

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, egyértelmû :)