Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
MX-4 -tõl nem várnék el sokmindent. Ebike-on úgy volt feltüntetve, hogy a világ legolcsóbb tárcsaféke.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Lenne egy kérdésem...

Van egy Hayes MX4es tárcsafékem. Állitottam az elsõ fékpofákon egy kicsit, és most megint olyan érzés picit mint ujkorában. Lehetséges, hogy az állitás miatt ujra be kell hogy kopjon egy kicsit?

ha a fix fékpofát tekerted közelebb akkor csak javulhatott, ha a féktesetet álítgattad akkor lehet hogy a pofák most nem párhuzamosak a tárcsával és ezért ujra kell kopnia(de jobb ha párhuzamosra állitod)

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Lenne egy kérdésem...

Van egy Hayes MX4es tárcsafékem. Állitottam az elsõ fékpofákon egy kicsit, és most megint olyan érzés picit mint ujkorában. Lehetséges, hogy az állitás miatt ujra be kell hogy kopjon egy kicsit?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
csak szikével szabad vágni!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
A shimano hidraulikus fékcsövet vághatom szikével? "Sima" mûanyag,vagy van benne esetleg valami szálirányú merevítés vagy háló,mint a flexibilis csöveknél?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

neked mint kezdõnek nem lesz érezhetõ különbség. olcsóbb a fékbetét meg a féktárcsa is, ha cserélni kellene, ezt számolhatod elõnynek ;)

ha protkó viszont drágább, ezt számolhatja hátránynak:ubytek:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello!

Lenne 1 kérdésem: Nekem mint kezdõ bicajosnak mi a különbség az LX-es hidrás és az Alivios rendszer között?? Árban drágább, gondolom könnyebb is,fékerõhatásban is gondolom jobb,több állithatóság van rajt,nehezebben melegszik a tárcsa talán, esetleg vmi másban?? Elõre is köszönöm a válaszokat.

neked mint kezdõnek nem lesz érezhetõ különbség. olcsóbb a fékbetét meg a féktárcsa is, ha cserélni kellene, ezt számolhatod elõnynek ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Szerintem ö hidros Alivio-ra gondol..aszem valami BR 485 lehet..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sok mindent leírtál + a hídrós nehezebben és drágábban lehet javítani és az lxnél nem fog görcsösen fájni az ujjad egy hosszúúúúúúúúúúú lejtõ alján
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dumcsi7

Dumcsi7

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello!

Lenne 1 kérdésem: Nekem mint kezdõ bicajosnak mi a különbség az LX-es hidrás és az Alivios rendszer között?? Árban drágább, gondolom könnyebb is,fékerõhatásban is gondolom jobb,több állithatóság van rajt,nehezebben melegszik a tárcsa talán, esetleg vmi másban?? Elõre is köszönöm a válaszokat.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Note:

Most váltottam Dukeról Rebára plusz új fékpofa is kellett a Juicyba (az újabb fajta került bele).

Jelentõsen kevésbé melegszik! Nem tudom, hogy a merevebb teló miatt vagy az új fékpofa miatt, de ég és föld!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem õk b@szták el.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Dumcsi7

Dumcsi7

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

egy darab (hangsúlyozom, nem egy pár!) olyan fék ára féktárcsával 19900 huf, valamelyik tavaszi bikemagban benne is van. szerinted akkor jól jártál? ;)
vonatkoztass el attól, hogy mi van ráírva, koncentrálj arra, hogy ennyi pénzért semmilyen hidraulikus tárcsaféket nem lehet venni párban. arról nem is beszélve, hogy agyakat meg gyakorlatilag kapál hozzá ingyen.

Köszönöm a válaszokat akkor azért jól jártam hál isten. Azért ha legközelebb arra járok azért megemlítem a tagnak h azért nem egészen az az igaszság amit õ mondott. Mégegyszer kösy.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Na rájöttem a hibára.. nem a fékkel van a gond, hanem a tárcsával.. egy avid g2 es tárcsával használom és a fékezõfelület közepe végig a tárcsa egészén ijen ovális , vagy mi.. sztem elõzõ fékem kicsoszolhatta , mert nagyon kopott betéttel is használtam .. strokerbõl kivettem a betéteket és azon is látszott hogy csak a tetején és az alján volt kis kopás, a közepén nem is ért a tárcsához még...

szóval valószínû hogy tárcsacsere lesz..
azért köszi a válaszokat

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Féktisztító spéj kell oda.

Olyan Alivios Lx-es cuccba én is majdnem beruháztam. Jó vétel lett volna.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Nekem a stroker trail hátul egy hónapja van meg , azóta minden hétvégén voltam vele kinnt lejtõzni , de még most sem fog.....
mitcsináljak? csiszoljam fel a betétet kicsit? vagy csak legyk türelmes?

ennyire nehezen kopnak a gyári fémes betétek benne?

Nemrég szereltem a teleszkópom (Fox), a kifolyt olaj ráment a tárcsára, betétre, csak alkohol volt itthon, azzal mostam le, utána sehogy sem akart fogni a fékem.
Vettem foltisztító benzint (~560 Ft/liter), azzal is lemostam és néhány könnyebb fékezés után elkezdett fogni, majd ahogy kiértem a földútra elengedtem a kicsikét, hogy jó poros legyen aztán már tökéletes lett. Most már fejre tudok állni (kb 10km sem kellet, de egybõl lefelé mentem).

Volt olyan is hogy túra közben folyt ki olaj telóból (szétgyepált marzocchi), letöröltem, vettem Coca-Cola-t, ráöntöttem, szórtam bele földet, finom port, behúztam párszor hogy beletapadjon a pofába, majd megint öntöttem rá Kólát, aztán már használható lett, de visított mint a fene.

Szerintem próbálkozz elõszõr a folttisztító benzinnel, amelyikre rá van írva hogy maradék nélkül elpárolog.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nem,a hirdetésekben LX szerepelt de valamilyen oknál fogva alivio járt hozzá

a szöveg volt a rossz, a kép a jó - jót kaptál, ez szerepelt az akcióban.

itt a megoldás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

akkor vegul is nem lx-et vett a srac???

nem,a hirdetésekben LX szerepelt de valamilyen oknál fogva alivio járt hozzá

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
ott valami gaz kehet szerintem,elozo hozzaszolohoz tudok csak hasonlot irni,xtr-fekem van ,de szerintem nem kell neki 50km nel tobb egy hid.feknek hogy bekopjon.
xtr-ven 2007-es en sem voltam meg elegdve vele it alfoldon aztan felmentem vele bukkbe elso komoly lejton be kopott,azota alom

Nekem a stroker trail hátul egy hónapja van meg , azóta minden hétvégén voltam vele kinnt lejtõzni , de még most sem fog.....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem ismerem a strokert de az XT fékben az xtr betétek 1/2 óra alatt elérték a csúcs hatásukat, ha 100 fékezett fordulat után sem nõtt a fékhatás akkor valami nem stimmel !!(szerintem annyira kemény nem lehet)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!