Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

szerintem kell mûködjön. de hogy ez a csere-bere hogy befolyásolja a fékerõt, vagy a modulációt, arról nincs tapasztalatunk.
egyet tudok csak, a shimano fékek tökéletesek a hope tárcsákkal. másoknak a hayes-sel is (V6 és V8)

hát hayest hamarabb veszek mint hope-ot :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem kell mûködjön. de hogy ez a csere-bere hogy befolyásolja a fékerõt, vagy a modulációt, arról nincs tapasztalatunk.
egyet tudok csak, a shimano fékek tökéletesek a hope tárcsákkal. másoknak a hayes-sel is (V6 és V8)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ha a fékbetét is azonos (a shimano-nak vannak olyan tárcsái, amit csak mûgyantás pofával lehet használni - smrt53 például) akkor nagy valószínûséggel igen.

a 2008-as xt avid tárcsával bírják egymást?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
annyit még tegyünk hozzá, hogy a fékbetét mérete is meghatározza. lehet, hogy a féktárcsa felén fog majd a féked, vagy a "küllõkön" is. szóval elõtte mérd le a fékfelület nagyságát a tárcsán, meg az új féken is.
nem gáz 1mm eltérés, de több zavaró lehet, fõleg ha a fékbetét nagyobb, mint a tárcsa felülete.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Köszi a gyors választ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok, az eltérõ gyártók (shimano, hayes, avid) tárcsái kompatibilisek egymás fékeivel, ha azonos méretûek?

ha a fékbetét is azonos (a shimano-nak vannak olyan tárcsái, amit csak mûgyantás pofával lehet használni - smrt53 például) akkor nagy valószínûséggel igen.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok, az eltérõ gyártók (shimano, hayes, avid) tárcsái kompatibilisek egymás fékeivel, ha azonos méretûek?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem baj az -> még szerencse h a DOT olaj olcsó :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
El sem merem mondani, hogy hány órát szenvedtem a hfx9 légtelenítésével. Valahogy sehogysem akart összejönni az alulról feltöltés (pedig már csináltam így), hiába pumpáltam, kocogtattam, vártam stb, csak levegõs maradt. Végül a felülrõl feltöltõs módszerrel összejött, de legalább 1dl fékfolyadékot nyomtam át rendszeren.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Kivánok,
utolsó mozzanatként eljutottam oda,hogy légteleníteni kellene egy SLX szettet.
A kérdés az,hogy mûködik a dolog felszerelt állapotban tárcsával fékpofával,vagy
csak azzal a sárga betéttel amit adtak a csomagba.

simán lelégtelenítheted a féket felszerelt állapotában is.
persze az olaj töltéskor a pofát ki kell venni, de ez minimális idö ill munka.

én személy szerint úgy csinálnám, h fékkar vízszintesbe állít.
dugattyúkat kinyomnám és letakarítanám még a légtelenítés elött. pofát kivenni. fékkar tartály fedél levéve. olajat leszívni. uj olajat átnyomni.
aztán a pumpálgatást már csinálhatod rendes pofával a tárcsán vagy sárga vacakkal....

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
vagy pl. ez 5e-ért...
A Break Therapy-nak (meg másoknak is) volt régen olyanja, ami a v-fék konzolra terhelt rá. De valaki valahol linkelt egy másik házi megoldást is a kérdésre. Szóval nem olyan nagy dolog az egész ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Van 12ezer körül tárcsafék-adapter hátra. V-fékes vázakra.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

nem akarom elhinni h ez 1 évig müködött :chin:

nyugtass meg: oda lett hegesztve utána rendesen ugye?

Nem teljesen ebben az állapotban, mint mondtam. A vastag kötegelõk lekerültek, és kapott egy szép lapos alut rudat az láncvillához csavarozva egy meghajlított acél U darabbal. Ez így simán jól mûködött.
Aztán 1 év múlva megrepedt a fejcsöve a bringámnak (nem emiatt ;) ), de se a támvillán, se a lánvillán nem látszott semmi deformáció...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Kivánok,
utolsó mozzanatként eljutottam oda,hogy légteleníteni kellene egy SLX szettet.
A kérdés az,hogy mûködik a dolog felszerelt állapotban tárcsával fékpofával,vagy
csak azzal a sárga betéttel amit adtak a csomagba.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem akarom elhinni h ez 1 évig müködött :chin:

nyugtass meg: oda lett hegesztve utána rendesen ugye?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
baszki...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,188 posts

Meg lehet oldani okosba is, ha annyira kell a dolog:
6 éve csináltunk ilyet a CrMo Crux vázamra
Késõbb még barkácsolt hozzá a mester egy cuccot, ami átadott kicsit a támvilla terhelésébõl a láncvillára is. Aztán használtam majdnem egy évig...

gyász.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Meg lehet oldani okosba is, ha annyira kell a dolog:
6 éve csináltunk ilyet a CrMo Crux vázamra
Késõbb még barkácsolt hozzá a mester egy cuccot, ami átadott kicsit a támvilla terhelésébõl a láncvillára is. Aztán használtam majdnem egy évig...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
+ ugye ha nincs tárcsaszemed, akkor létezik egy okos kis cucc ami álltal "lesz".
nade az is ~20ezret karistol asszem. szóval. Ahogy felettem írták.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
osztom!

felejtsd el a caprine cherokee-ra a tárcsaféket!