Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

ezt majd akkor fogom aláírni, ha az xt fékeim a hidegben is mûködõképesek maradnak. nem úgy mint az a szett, amivel tavaly szívtam.

detto... viszont ha hidegben is ilyen marad, akkor tuti, h soha nem fogok mas feket venni :)

----

FÁJVÓ

----

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Azért olajat célszerû lenne benne cserélni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Le se merem írni! Nekem öt évvel ezelõtti deore 555-öm van. Vázak, telók, fékbetétek cserélõdtek, de a fék hûségesen mûködik! Még csak légtelenítve se volt soha...

ezt majd akkor fogom aláírni, ha az xt fékeim a hidegben is mûködõképesek maradnak. nem úgy mint az a szett, amivel tavaly szívtam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

a kerékpározsás nyári sport. nem tudtad ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,090 posts

mégis tud a shimano féket csinálni

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én meg veszek stroker ace-t és nekem lesz a legjobb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Na de Jorus meg a vas tömegét megállítani nem egyszerû.:D
Én pont a fordítottját tettem, mint Jorci. A MAG-ot adtam el és vettem helyette a Saint-et. És nekem ez a váltás jött be.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

hülye egy vallás a tiéd :)

ja bocs.
rajtam kivül nem 1 szerelö és bicajos is ezt vallja, de sebaj.

az elöbbi hsz-emben nem a hasamra ütöttem és ugy beszéltem hanem saját tapasztalataimat irtam le.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob, és hogy van a dolog visszafelé? CL agyak vannak, szal Shimano tárcsa menne rá. Stroker trail szereti majd, vagy inkább valami XT féket nézzek? Esetleg más alternatíva?

igen, ahogy koca irta, a stroker trail nagyon a küllõkön fogna, és fura pulzáló érzést ad. nem komoly gond, de én nem csinálnám. fõleg, hogy van új XT tárcsa, az smrt79 ami úgy néz ki mint az xtr tárcsa (smrt97) csak fekete a középsõ alu csillag. és ott már nincs is sok hely nagyobb tárcsához a szegecselés miatt.
ha valami más féket akarsz, akkor inkább avid vagy hope.

szerk: látod, jorusnak jó :) neki már csak új saint fékeket kellene vennie, és megtapasztalná, hogy mégis tud a shimano féket csinálni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hm...ez jó hír, köszi. :) Akkor lehet Stoker lesz...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Négy éve megyek Saint tárcsa + Hayes Mag kombókkal, és elmondhatom, hogy tökéletes párosítás, nincs semmiféle akadozó fékérzés, vagy hasonlók. :) Tuning fékpofákkal brutál erõs, hibátlan rendszer, az, hogy a pofa nagyobb, mint a tárcsa fékezõfelülete nem befolyásol semmit. Az összeállítás oka, hogy a Shimano remek agyakat és tárcsafelfogatást gyárt, ám fékek terén még fejlõdnie kell, ezért cseréltem le anno a gyengus Saint-et Mag-ra elöl, hátul.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hülye egy vallás a tiéd :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
majd rob megmondja a tutit, de én shimi tárcsához nem raknék hayes féket.
köztudottan nagyobb a hayes pofája.
shimano tárcsa küllöin is fogna a fék.
nem annyira óriási nagy baj, de lassú tempónál lehet idegesítõ akadozó a fékérzet emiatt!

fordítva viszont h sh fék hayes tárcsán: müködik gond nélkül, de én továbbra is azt vallom h mindent a sajátjával :)
abból nem lehet baj

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Rob, és hogy van a dolog visszafelé? CL agyak vannak, szal Shimano tárcsa menne rá. Stroker trail szereti majd, vagy inkább valami XT féket nézzek? Esetleg más alternatíva?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

szerintem kell mûködjön. de hogy ez a csere-bere hogy befolyásolja a fékerõt, vagy a modulációt, arról nincs tapasztalatunk.
egyet tudok csak, a shimano fékek tökéletesek a hope tárcsákkal. másoknak a hayes-sel is (V6 és V8)

hát hayest hamarabb veszek mint hope-ot :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem kell mûködjön. de hogy ez a csere-bere hogy befolyásolja a fékerõt, vagy a modulációt, arról nincs tapasztalatunk.
egyet tudok csak, a shimano fékek tökéletesek a hope tárcsákkal. másoknak a hayes-sel is (V6 és V8)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ha a fékbetét is azonos (a shimano-nak vannak olyan tárcsái, amit csak mûgyantás pofával lehet használni - smrt53 például) akkor nagy valószínûséggel igen.

a 2008-as xt avid tárcsával bírják egymást?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
annyit még tegyünk hozzá, hogy a fékbetét mérete is meghatározza. lehet, hogy a féktárcsa felén fog majd a féked, vagy a "küllõkön" is. szóval elõtte mérd le a fékfelület nagyságát a tárcsán, meg az új féken is.
nem gáz 1mm eltérés, de több zavaró lehet, fõleg ha a fékbetét nagyobb, mint a tárcsa felülete.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Köszi a gyors választ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok, az eltérõ gyártók (shimano, hayes, avid) tárcsái kompatibilisek egymás fékeivel, ha azonos méretûek?

ha a fékbetét is azonos (a shimano-nak vannak olyan tárcsái, amit csak mûgyantás pofával lehet használni - smrt53 például) akkor nagy valószínûséggel igen.