Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha a tarcsan nem latszik semmi gond, akkor nem hiszem hogy annak a hibaja lenne
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Lehetséges, hogy azért nem fog normálisan a BB7-es Avidom új betétekkel, új bowdenezéssel, korrektül beállítva, mert megsütöttem volna a tárcsát? Honnan látszik az ilyesmi?
Ha ez a helyzet, akkor a cserén kívül van más lehetõségem?
69kg vagyok és 185mm-es roundagon tárcsáról van szó, a fékben kb. 6-7e km lehet.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Én azt hallottam hogy az XT tárcsa nem túl jó és hogy érdemes inkább XTR-t venni. Könnyebb is valamivel. Magában én sem vennék, csak azért merült fel mert egy illetõ XT tárcsafékszettet árul XTR tárcsákkal, ahol a tárcsafék 1500 km-t, a tárcsák pedig 3000 km-t futottak. Az ára 38 ezer ft lenne...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Szerintetek meg szabad venni 2 db RT-97-es XTR tárcsát kb. 3000 km után?
Van rá esély hogy probléma lesz vele?
A válaszokat elõre is köszönöm.

inkább ne. vegyél új xt-t, árban is kb ugyanott leszel. vagy slx-et, oszt akkor tuti

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Szerintetek meg szabad venni 2 db RT-97-es XTR tárcsát kb. 3000 km után?
Van rá esély hogy probléma lesz vele?
A válaszokat elõre is köszönöm.

nismodnb

nismodnb

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Fújd át az egészet féktisztítóval, vagy gyógyszertári alkohollal. Betéteket nagyon ne áztasd bele. Utána várni kell, hogy jól fogjon, olyan, mintha újra be kellene koptatni.
(Avidoknál volt nekem így)

köszi, de már megoldottam, kimostam a tárcsát és betétet is ultradermmel:D:D:D:D:D:D:D:után elkezdett fogni GS-ben széplassan:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Fújd át az egészet féktisztítóval, vagy gyógyszertári alkohollal. Betéteket nagyon ne áztasd bele. Utána várni kell, hogy jól fogjon, olyan, mintha újra be kellene koptatni.
(Avidoknál volt nekem így)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Hivatalosan tényleg "resin pad only" ez a féktárcsa, nem gondoltam volna, hogy van ilyen.

Magasabb kategóriás shimano (lx, xt, xtr) tárcsa biztos jó neked, mert ezekhez a fékekhez is kapható mûgyantás pofa.

Köszi a választ

nismodnb

nismodnb

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hali!
adott egy hayes mx-2. mostanában enm akar fogni, betétet megnéztem semmi, zsirtalannak tünik (de nem vagyok benne biztos), betétet megcsiszoltam smirglivel hátha vmi oxid genya, hát az sem, ötlet?

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Köszönöm!:chin:

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Sziasztok,
szerintetek ha 450gr / szett súlyt írnak Juicy 5 203mm-re, abban a fékkar súlya is benne van?

Nekem elsõ, 185-ös tárcsával, még a gyári hosszú fékcsõvel 474 gramm +13 gramm csavarok.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok,
szerintetek ha 450gr / szett súlyt írnak Juicy 5 203mm-re, abban a fékkar súlya is benne van?

benne csak a 450g nem igaz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Sziasztok,

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

A fékemhez(brm 485) a shimano az smrt53-as tárcsát ajánlja, csak ezt 180-as méretben nem tudom beszerezni. A 53-as tárcsa mûgyantás pofához való, ha egy másik 180-as center lock tárcsát veszek, azzal normális marad a fékem, vagy csak mûgyantához való tárcsával fog jól mûködni?

Hivatalosan tényleg "resin pad only" ez a féktárcsa, nem gondoltam volna, hogy van ilyen.

Magasabb kategóriás shimano (lx, xt, xtr) tárcsa biztos jó neked, mert ezekhez a fékekhez is kapható mûgyantás pofa.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

ezt majd akkor fogom aláírni, ha az xt fékeim a hidegben is mûködõképesek maradnak. nem úgy mint az a szett, amivel tavaly szívtam.

+4fokban néztem ma reggel. a munkahenger dugattyúi látványosan lassan mentek vissza a helyükre.
akkor most a shimano nem tanult meg féket gyártani, vagy én vagyok peches az xt-vel?? ez már a második xt szettem... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello. Lenne egy nagy problémám, az Avid Juicy 5 fékemben pofát cseréltem, és azótta folyamatosan befog a fék, a dugattyuk nem akarnak kellõen visszamenni, ilyenkor mit kell vele csinálni, egy sima olajcsere vagy kuka? Még valami, fékvezetéket cserélni ennél a típusnál ördöngõs feladat?:)

lehet kis olajat is kellene leereszteni, mert ha egyszer kopott fékpofához lett légtelenítve, akkor az új fékpofához sok benne az olaj. itt 1ml-re gondolok, vagy kevesebbre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Hello. Lenne egy nagy problémám, az Avid Juicy 5 fékemben pofát cseréltem, és azótta folyamatosan befog a fék, a dugattyuk nem akarnak kellõen visszamenni, ilyenkor mit kell vele csinálni, egy sima olajcsere vagy kuka? Még valami, fékvezetéket cserélni ennél a típusnál ördöngõs feladat?:)

kikell akasztani a féket, és óvatosan egy csavarhúzóval nyomd vissza a pofákat, amennyire kell

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

detto... viszont ha hidegben is ilyen marad, akkor tuti, h soha nem fogok mas feket venni :)

OFF; most írj

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
A fékemhez(brm 485) a shimano az smrt53-as tárcsát ajánlja, csak ezt 180-as méretben nem tudom beszerezni. A 53-as tárcsa mûgyantás pofához való, ha egy másik 180-as center lock tárcsát veszek, azzal normális marad a fékem, vagy csak mûgyantához való tárcsával fog jól mûködni?