Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

20-ért elxir r, tárcsával kompletten. állítható nyomáspont, stb. szemre jó.
itthon van egy elsõ&hátsó :)

na majd mesélj, a trekkingre olyat akarok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

huha, akkor nagy csodára már ne számíts, a jagwire jónak számít...
gondolkozz el azon, hogy eladod a mostani hóbelebancot, és a plusz 180-as tárcsa árán nem kapsz-e egy normális(abb) hidraulikusat.

20-ért elxir r, tárcsával kompletten. állítható nyomáspont, stb. szemre jó.
itthon van egy elsõ&hátsó :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem.. :) :) Elirtam...

Most Jagwire bowden van rajta... Mit ajánlasz?

huha, akkor nagy csodára már ne számíts, a jagwire jónak számít...
gondolkozz el azon, hogy eladod a mostani hóbelebancot, és a plusz 180-as tárcsa árán nem kapsz-e egy normális(abb) hidraulikusat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

köszi a választ.
Igazából csak tárcsában gondolkodom, de gondoltam megkérdezek nálam jobban hozzáértõket. Viszont nézegettem az árakat és lehet jobban megérné venni egy új BB7-et elõre 185-ös tárcsával, a régit meg eladni, mert egy tárcsa+adapter is kb 10E, és ha eladom a régit, akkor annyival kevesebbe kerül az új, amit 13 körül már lehet kapni. így többet spórolok, meg új betétek lesznek.
Lehet nem jól gondolkodom.

Mindenesetre köszi a segítséget!

ez mondju nem túl jó upgrade

ha már ennyit költesz akkor hidrósra fejlessz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

amikor ilyenben gondolkodsz, akkor azt is vedd figyelembe, hogy mennyibe fog ez kerulni. amit cserelhetsz:
ergo 185-os tarcsa elore, ha keves, akkor add el az egesz hobelebancot es vegyel egy Juicy5-ot.

köszi a választ.
Igazából csak tárcsában gondolkodom, de gondoltam megkérdezek nálam jobban hozzáértõket. Viszont nézegettem az árakat és lehet jobban megérné venni egy új BB7-et elõre 185-ös tárcsával, a régit meg eladni, mert egy tárcsa+adapter is kb 10E, és ha eladom a régit, akkor annyival kevesebbe kerül az új, amit 13 körül már lehet kapni. így többet spórolok, meg új betétek lesznek.
Lehet nem jól gondolkodom.

Mindenesetre köszi a segítséget!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

ace, elixir nincs tapasztalat, a fritz tesztben az elixir jobban szerepelt mint az ace

stroker trail nagyon jó és eddig tudtommal gond sincs vele

code jó fék de az elsõ szériából kb az összes ment vissza gariban, nem tudom kijavították-e

nekem vissza se vették Feltöltött kép plusz szervizelése is nagy macera... én nemigen vennék még1X
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
amikor ilyenben gondolkodsz, akkor azt is vedd figyelembe, hogy mennyibe fog ez kerulni. amit cserelhetsz:

bovden, bovdenhaz
fekpofa
fekkar
nagyobb tarcsa [kelleni fog adapter is]

a nagyobb fektarcsa fogja a legnagyobb erezheto kulonbseget tenni, a tobbi szerintem csak marginalis. viszont a nagyobb tarcsahoz adapter is fog kelleni. fekpofat, bovdent, bovdenhazat en speciel hagynam, addig amig elkopnak/hasznalhatatlanna valnak, majd akkor nezelodj, hogy van-e valami jobb alternativa. a fekkar olyan dolog, hogy egy alap muanyag es egy alu kozott oriasi kulonbseg van, de ket jobb minosegu alu kozott mar annyira nem.

szoval en azt mondom, hogy a bovdenes tarcsafeket csak esszeru korulmenyek kozott erdemes tuningolni. ha raversz egy rakat penzt, uj pofak, bovdenek, tarcsa, adapter meg meg fekkarok is, akkor mar tuti egy rendes hidraulikus szett aranal fogsz tartani. ami azert megiscsak jobb.

ergo 185-os tarcsa elore, ha keves, akkor add el az egesz hobelebancot es vegyel egy Juicy5-ot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy adjatok ötleteket mivel tudnám a fékezést , mint olyat növelni. Néha úgy érzem elfogy a fékerõ, nem vészesen, de lehetne kicsit több.
Amibõl kiindulhatunk:
Avid BB7 160-as tárcsa,
Avid fr-5 fékkarok.

Én arra gondoltam, hogy elõre egy 185-ös tárcsa segítene. Meg Tigger mondta a jobb bovdeneket, de azt nem írta meg milyen legye is az.
Az elõbb olvastam, hogy a bovdenházak cseréje is dob rajta.

Az avid fékkarokban van erõátviteli különbség? vagy csak az állíthatóság nõ együtt az árukkal?

És ha cserélek tárcsát az avid cleensweep tárcsa a legjobb vagy más márkát is jól lehet hozzá használni?
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

te loptad el? :)
ne fékkart cserélj, hanem bovdenházat! sokkal jobb lesz egy komoly bovdenházzal.

Nem.. :) :) Elirtam...

Most Jagwire bowden van rajta... Mit ajánlasz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

hát ja

akkor már csak tanács kellene.:D h szerintetek melyik a legjobb az ace v elixir cr vagy code 5. vagy 1 árkategóriával lelyebb a stroker trail v a elixir r. esetleg amit még ti javasolnátok enduróra v kezdõ dhra.
van egyáltalán külömbség köztük?

ace, elixir nincs tapasztalat, a fritz tesztben az elixir jobban szerepelt mint az ace

stroker trail nagyon jó és eddig tudtommal gond sincs vele

code jó fék de az elsõ szériából kb az összes ment vissza gariban, nem tudom kijavították-e

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
hát ja

akkor már csak tanács kellene.:D h szerintetek melyik a legjobb az ace v elixir cr vagy code 5. vagy 1 árkategóriával lelyebb a stroker trail v a elixir r. esetleg amit még ti javasolnátok enduróra v kezdõ dhra.
van egyáltalán külömbség köztük?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

igen... jó fék de mennyibe is kerül kompletten a rendszer 1 kerékre?

mert azért eléggé meghatározó nálam az ár is. kb 60 környékén lenne a 2 kerékre az ace. szal kb ez lenne a plafon. és nekem elõre-hátra kéne.

ennél azért drágább a Saint

Tiger:
Most épp KG Ádámnál van teszten, Õ is ilyet akar venni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A szakértõket kérdezném: Hayes MX4 mechanikus fék megbirkózik elöl egy 180as tárcsával? Illetve hogy egy jobb fékkar beszerzésével (most tektro van) elérhetõ-e javulás, vagy nem érdemes bibelõdni vele?
Mondjuk jövöre ugyis visszatérek a Hayes Strokerre (amit elloptam :(), csak gondoltam addig...

te loptad el? :)
ne fékkart cserélj, hanem bovdenházat! sokkal jobb lesz egy komoly bovdenházzal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
A szakértõket kérdezném: Hayes MX4 mechanikus fék megbirkózik elöl egy 180as tárcsával? Illetve hogy egy jobb fékkar beszerzésével (most tektro van) elérhetõ-e javulás, vagy nem érdemes bibelõdni vele?
Mondjuk jövöre ugyis visszatérek a Hayes Strokerre (amit elloptam :(), csak gondoltam addig...

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
igen... jó fék de mennyibe is kerül kompletten a rendszer 1 kerékre?

mert azért eléggé meghatározó nálam az ár is. kb 60 környékén lenne a 2 kerékre az ace. szal kb ez lenne a plafon. és nekem elõre-hátra kéne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

érdekes, hogy az uj saint fel sem merül...
legegyszerübb karbantartani(már ma kell) messze legnagyobb fékerõ, pimp

Sala neked az van ? -mikor lehet tesztelni ? :)

erõsen gondolkodom rajta hogy az lesz a stroker ace helyett

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a saint is

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
a saint az erõsebb mint a code?
ha jól tom a code az 4 dugattyús a saint meg nem. vagy ez annyira nem fontos?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Az lehet, hogy inkább az friss olajtól van;)

egy éve megy elöl és mindig jó

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

sziasztok! a múltkor is írtam csak még mindíg nem jutottam dûlõre. tulajdonképpen a kérdésem h kinek mi a tapasztalata a code-al mert mostanság azon is gondolkodtam a másik jelöltem a strokeg ace mellet. tudom még nem túl sok fut belõle de ha esetleg valaki tudna valamit az ace-rõl, azt is megköszönném.

érdekes, hogy az uj saint fel sem merül...
legegyszerübb karbantartani(már ma kell) messze legnagyobb fékerõ, pimp

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/