hayeshez hayes, mert a shimanoról és az avidról lelóg a pofa és az hosszú távon nem egészséges. de ha írsz konkrét típust,lehet hogy meg tudnak cáfolni, akik ne hayes tárcsával használják a hayes féket.A hayes fékhez hayes tárcsa a legjobb, vagy nem feltétlenül? Ha más is jó, melyik gyártónak jók a tárcsái?(ami nálunk is elérhetõ)
köszi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2008. December 12. - 00:55

Posted 2008. December 12. - 00:33

A hayes fékhez hayes tárcsa a legjobb, vagy nem feltétlenül? Ha más is jó, melyik gyártónak jók a tárcsái?(ami nálunk is elérhetõ)
köszi
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!
Posted 2008. December 11. - 19:54

olajból túl sok gondolom nincsen, mert viszonylag hosszú ideig mûködött problémamentesen. nyúlós, levegõs érzés nincs abszolút... lehetséges, hogy a féktest és a dugattyúk közé bejut a porvagyalatyakvagyanemtommi, és gátolja ott a szabad mozgást?
sala fékkar szétszed utána konkrétan mitcsinál? a karban mi lehet a probléma, mit köllene megnézni?
köszi
sala fékkar szétszed utána konkrétan mitcsinál? a karban mi lehet a probléma, mit köllene megnézni?
köszi
Posted 2008. December 11. - 18:31

Posted 2008. December 11. - 18:28

Azok nem a visszatérítést szolgálják, csak a zörgést csökkentenéka kis visszatérítõ "rugót" meghajlítgatva sem jobb a helyzet

Esetleg túl sok az olaj a rendszerben? Légtelenítve mikor volt? Lehet, hogy kinyomja a dugattyút, de már vissza nem tudja húzni az olaj...
Vagy a dugattyúk szorulnak?
Posted 2008. December 11. - 18:03

helló,
tippje van-e valakinek a következõ helyzethez? régi 4dugattyús XT fékrendszerem van (br-m 755ös asszem), és hátul mindkét oldalról fogja a pofa a tárcsát. ha a kereket és a pofákat kivéve átmozgatom a dugattyúkat, az nem segít semmit, a kis visszatérítõ "rugót" meghajlítgatva sem jobb a helyzet, pedig tiszta minden (tárcsatisztító spray), úgyhogy jobb híján ha nem terepen megyek, akkor indulás elõtt visszatolom a dugattyúkat, és csak az elsõ féket használom. meg lehet ezt oldani valahogy?
köszi elõre is
tippje van-e valakinek a következõ helyzethez? régi 4dugattyús XT fékrendszerem van (br-m 755ös asszem), és hátul mindkét oldalról fogja a pofa a tárcsát. ha a kereket és a pofákat kivéve átmozgatom a dugattyúkat, az nem segít semmit, a kis visszatérítõ "rugót" meghajlítgatva sem jobb a helyzet, pedig tiszta minden (tárcsatisztító spray), úgyhogy jobb híján ha nem terepen megyek, akkor indulás elõtt visszatolom a dugattyúkat, és csak az elsõ féket használom. meg lehet ezt oldani valahogy?
köszi elõre is
Posted 2008. December 11. - 16:40

Posted 2008. December 11. - 00:26

én is tavaly télen vettem meg a 2008 as XT-t. hidegbe nekem is kemény volt tavaly is meg most is az. /hál istennek az olajat még nem eresztette el. kopp-kopp/
ez a rohadék hibája ne lenne akkor teljesen jó lenne :wallbange
ez a rohadék hibája ne lenne akkor teljesen jó lenne :wallbange
Posted 2008. December 11. - 00:00

ha jók emlékeim az akarja lecserél, mert nem szeretijo oreg juicy5?
. [xt fek]
(vhol meg tom érteni)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. December 10. - 23:58

Fékek terén mi a best buy mostanság? CC -túra?
jo oreg juicy5?
miota lecsereltem az xt fekkart lx-re, teljesen meg vagyok vele elegedve. [xt fek]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. December 10. - 23:06

Posted 2008. December 10. - 23:02

ehhhh...annyiszor volt ez mar tema a forumon, kicsit olvass vissza.
Az elso szeriabol voltak olyanok, amiken bekemenyedett a tomites x fok alatt es elfostak az olajat, nem mozogtak jol a dugattyuk. a javitott szeria mar mukodik normalisan hidegben is. csak azt nem ertem, hogy miert lehet venni mostansag is regi szeriasat, mikor ez kozel egy eve ismert hibajalenseg. ilyenkor nem hivjak vissza a regi fekeket?
edit: es ezert irtam, hogy varjunk az slx-szel, mert ki tudja milyen az elso eresztes...
Az elso szeriabol voltak olyanok, amiken bekemenyedett a tomites x fok alatt es elfostak az olajat, nem mozogtak jol a dugattyuk. a javitott szeria mar mukodik normalisan hidegben is. csak azt nem ertem, hogy miert lehet venni mostansag is regi szeriasat, mikor ez kozel egy eve ismert hibajalenseg. ilyenkor nem hivjak vissza a regi fekeket?
edit: es ezert irtam, hogy varjunk az slx-szel, mert ki tudja milyen az elso eresztes...
Posted 2008. December 10. - 22:57

Posted 2008. December 10. - 22:56

De, csak kicsit furán... Amúgy egy jó fék, fõleg xtr tárcsával.tényleg nem mûködik hidegben?
Üdv. Barnabás
Posted 2008. December 10. - 22:47

Posted 2008. December 10. - 22:44

Posted 2008. December 10. - 22:18

Fékek terén mi a best buy mostanság? CC -túra?
A hidegben nem mûködõ xt.

A sebesség mindent megold.
Posted 2008. December 10. - 21:45

Posted 2008. December 10. - 21:44

nekem hasonló "bajom" van a fékemmel nem olyan mint neked de ugyan ez a tünet jelentkezik.nekem van nyomáspont állítás na azzal kicsit játszottam és most jo hidegben is.lehet nem is attol javult meg hogy nyomáspontot állítottam hanem csak megbuzeráltam de most jo már hétfõ óta.ha van neked is nyompont akkor probáld meg ha nem akkor másnak javaslom a gyógymodot:D
Posted 2008. December 10. - 21:39

Nekem a Mester a biciklim közelébe sem jöhet, nemhogy hozzá is érjen. (Pécsi vagyok). Igazi fakezü.
Sokan vannak akik csak hozzá hajlandóak vinni a bringájukat, nem véletlenül.
De gondolom te nála is jobban értesz a bringákhoz, ha ilyen kijelentést tettél.