Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Az én súlyommal viszont tökéletes, de 70 kiló körül nagy pusztítást tud csinálni az arccsontok közt. Ég és föld a régihez képest.

A német Bikeban már túl blokkolósnak tartották.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az uj saint eléggé blokkolós.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

vagy nem. Csak, ha meghekkeled.

Jut eszembe!

Le tudja valaki nekem írni, melyik fékek "digitálisdak" ?

Másnak nem, de nekem pont az kell.

bb7... :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja igen, 200as tarcsaval a saint is nagyon harap. az egyel ezelotti XT [BR M765] gyakorlatilag egy mas szinu saint.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ahogy itt néztem a saint és a nagyonrégi xt is az, code ból van pár fajta... lx.. hmm esélyes lehet.

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Vagy nem. Csak, ha meghekkeled.

Jut eszembe!

elvileg a code az.

bar ez erosen tarcsameret es legtelenitesfuggo. a giantomon az LX fek annyira penge modon lett osszerakva [azota se tudom hogy sikerult ilyen jol megcsinalnom] hogy rendesen esszel kell vele banni, mert barhol barmikor blokkolja a kereket. 160-as tarcsa elol-hatul, es 70kg vagyok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Adnál a gyerekhez elérhetõséget, ez érdekelne.
Alapból semmikép nem lesz korrekt, a csõkapcsolat (nem a menetnél, beljebb) más, az áttétel arány is az (egy magura kar dupla annyit nyom takony lessz a fék bár fogni fog), a légtelenítés sem lesz egy leányálom, ugyanis magura féktestben nincs zárócsap mint a shimanonál. Kb 3 embert tudok aki azt hazudja ez életképes. Én is bevettem.

Ride everywhere.

.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

vagy de. ha nem csinálsz vele semmit akkor is müködik rendesen.
saját szememmel láttam már deore karokat vmi régi magura (talán julie) féktestekkel házasítva, és müködö fékpáros volt elöl hátul.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

ritka h mukodik....
a shimano kar jo bizonyos magurakhoz....

de nagyok ritka, más az áttételezés

Jut eszembe!

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ritka h mukodik....
a shimano kar jo bizonyos magurakhoz....

de nagyok ritka, más az áttételezés

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
a különbözõ féktestek és pl más márkájú karok mennyire kompatibilsek egymással? azt vágom hogy a juicy kar jo a code testhez, de pl hayes karral lehet hope testet tolni? vagy más a nyomás stb..? ja meg a fékkábel, gondolom asse ugyanaz.
I don't care how it pedals

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Hayes HFX9hez jó a stroker fékcsöve és fordítva?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Nekem hátul régi XT tárcsa van, arról csak befele lóg le picit a betét, de ennek ellenére kibaszott jól fog.
Elöl elõször Grimeca tárcsával használtam, de arról kifelé lógott le, és nem is fogott. Most V8 van, de asszem a pofával van valami baj, mert a fékerõ az gyér. Sárban vizesen egész normális, ezért most nem is piszlálom. Kell másra pénz.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

hayeshez hayes, mert a shimanoról és az avidról lelóg a pofa és az hosszú távon nem egészséges. de ha írsz konkrét típust,lehet hogy meg tudnak cáfolni, akik ne hayes tárcsával használják a hayes féket.

én pl avid tárcsával használtam strokert és elég sz*r volt... vettem hozzá egy hayes v8 ast és érezhetõ a különbség.. sztem
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

A hayes fékhez hayes tárcsa a legjobb, vagy nem feltétlenül? Ha más is jó, melyik gyártónak jók a tárcsái?(ami nálunk is elérhetõ)
köszi

hayeshez hayes, mert a shimanoról és az avidról lelóg a pofa és az hosszú távon nem egészséges. de ha írsz konkrét típust,lehet hogy meg tudnak cáfolni, akik ne hayes tárcsával használják a hayes féket.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
A hayes fékhez hayes tárcsa a legjobb, vagy nem feltétlenül? Ha más is jó, melyik gyártónak jók a tárcsái?(ami nálunk is elérhetõ)
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
olajból túl sok gondolom nincsen, mert viszonylag hosszú ideig mûködött problémamentesen. nyúlós, levegõs érzés nincs abszolút... lehetséges, hogy a féktest és a dugattyúk közé bejut a porvagyalatyakvagyanemtommi, és gátolja ott a szabad mozgást?

sala fékkar szétszed utána konkrétan mitcsinál? a karban mi lehet a probléma, mit köllene megnézni?

köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
olajcsere elsõ körben
ha nem oldja meg a problémát akkor fékkar szétszed

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

a kis visszatérítõ "rugót" meghajlítgatva sem jobb a helyzet

Azok nem a visszatérítést szolgálják, csak a zörgést csökkentenék ;)
Esetleg túl sok az olaj a rendszerben? Légtelenítve mikor volt? Lehet, hogy kinyomja a dugattyút, de már vissza nem tudja húzni az olaj...
Vagy a dugattyúk szorulnak?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
helló,

tippje van-e valakinek a következõ helyzethez? régi 4dugattyús XT fékrendszerem van (br-m 755ös asszem), és hátul mindkét oldalról fogja a pofa a tárcsát. ha a kereket és a pofákat kivéve átmozgatom a dugattyúkat, az nem segít semmit, a kis visszatérítõ "rugót" meghajlítgatva sem jobb a helyzet, pedig tiszta minden (tárcsatisztító spray), úgyhogy jobb híján ha nem terepen megyek, akkor indulás elõtt visszatolom a dugattyúkat, és csak az elsõ féket használom. meg lehet ezt oldani valahogy?

köszi elõre is